Hovvårdskurs!

Nu är jag och Linnéa på väg hem från hovvårdskursen! Gud vilken intressant ämne det är, och vad kul det har varit! Och läskigt, makabert och äckligt... Vi har ju fått träna på riktiga hovar, men självklart satt dessa inte på levande hästar... Och jag kan tala om att hästben avhuggna vid knäna inte är värst trevliga. Men när man kommit över den första chocken (och kräkkänslorna), och verkat sin första hov, var det helt okey. Vi fick verka fyra hovar, och på den sista tog man ju i för kung och fosterland för att få det bra, hehe.

Jag gick kursen för att få kunskap om barfotaverkning/barfotahästar/hovvårdare, för att kunna göra det bästa för Winnie nu när hon är barfota. En hovvårdare skiljer sig från hovslagare på många vis, främst eftersom hovvådare strävar efter att ha hästarna barfota och dessutom bryr sig mer om hovens funktioner och uppbyggnad. Nu ska vi inte klanka ner på hovslagare, självklart finns det bra sådana precis som det finns dåliga hovvårdare. Men faktum kvarstår att man hör om många hovslagare som blir hovvårdare (som vår kursledare) men aldrig om hovvårdare som blir hovslagare. ;)

Det var kul, hur som helst, att lära sig, träffa människor och diskutera. Vi satt uppe till runt två-tre båda dagarna och pratade om allt möjligt. Det var fyra deltagare (egentligen fem, men en tjej dök aldrig upp...) plus två praktikanter som utbildade sig till hovformsspecialister där.

Fick dessutom träffa Amica, en cool tjej med kloka åsikter som jag följt över internet en tid, visste inte att hon skulle dit förrän strax innan. Och det var ju ett stor plus i kanten!

Före och efterbild på en hov jag verkade!                                                                    Fint med paint... hehe


Den såg faktiskt relativt okey ut från början, så det var inte så mycket jobb på just den... Det var mest traktstöden (1) som behövde lite jobb, samt att tån (2) var för lång. Kortade av den så mycket det gick, hade det varit en levande häst hade man fortsatt med det tills hoven var i balans! (Känner mig duktig som faktiskt har koll på detta, haha.)
Tyvärr fotade jag inga av de andra, hehe. Men Amica fotade en hel del, så får jag dem bilderna kan jag lägga upp fler. Min sista hov var ett skräckexempel vi vad som kan hända om hovslagaren ignorerar ett problem och istället bara slår på en sko.... huh... Ville bara gråta. :(



Förresten, känner någon av er till en bra hovvårdare i närheten av Sala? Eller i Västmanland i alla fall?
En av "praktikanterna" på kursen har sagt att han kan komma ut och titta på Winnies hovar, men han har nio mil att åka... Vore bra med någon närmare. Och inga strassverkare tack!


Kommentarer
Postat av: Vilma

Vill också ha våra hästar barfota! Men Mamma är emot det och Pappa håller med tyvärr, har inte hört talas om några bra hovvårdare här i Norrbotten ... Den enda, och absolut ENDA fördelen med skor som jag kan "se" är att man kan använda broddar på is och gräs, annars är det liksom bara ... fel.

Datum: 2011-06-19 Tid: 21:13:31
Postat av: Johanna

hej, om du läst bloggen så har jag lite problem med vår ponny. eller väldigt stora problem, bla har han ingen respekt alls och resten har du här: http://stallkompisaar.blogg.se/2011/june/bara-pausar-ett-tag.html



och jag undrar om du har nå tips/ eller kan hjälpa mig för de känns helt hopplöst allting. tycker du är duktig så det är nog värt att fråga iallafall.

Datum: 2011-06-25 Tid: 01:33:03
Hemsida: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: Johanna

sv: tack så jättejätte mycket jonna! jag ska absolut höra av mig till emma på en gång och till dig om jag undrar något mer!

Datum: 2011-06-25 Tid: 17:51:30
Hemsida: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: Johanna

jag har mejlat emma men inget svar än, jag ska träna för en vi känner som löser problem mycket bra, hon är toppen, löste last-problemet med caribic relativt snabbt, bra, lugnt och harmoniskt. maria skoog heter hon :)

Datum: 2011-06-25 Tid: 21:50:26
Hemsida: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: Johanna

haha jaha! mejlade henne iallafall :)

Datum: 2011-06-25 Tid: 22:36:14
Hemsida: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: Naattis

- tack :)<33

Datum: 2011-06-27 Tid: 15:47:13
Hemsida: http://stallkompisaar.blogg.se/
Postat av: lina - en liten vanlig fotoblogg

jätte fin blogg,

har du lust att vara med i min fototävling och/eller ska vi följa varandra via bloglovin? :D

Datum: 2011-07-06 Tid: 12:47:55
Hemsida: http://lifeaslinaa.blogg.se/
Postat av: Malin

FIn blogg du har! :D

Datum: 2011-07-07 Tid: 19:07:03
Hemsida: http://summershadow.blogg.se/
Postat av: Heli

Hej. Hur gick det, hittade du någon barfotaverkare här i Sala-trakten? Jag vet att det finns en tjej i Uppsala som kan tänka sig att komma hitåt, men för bara en häst blir resekostnaden för dyr för mig tyvärr...

/Heli

Datum: 2011-12-16 Tid: 09:51:05


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec