Dagens citat...

...kommer för en gång skull inte från Bella, utan från mig...

"Hur failad är man när man får 'Cleopatra' till 'Suicidal Mumie Bride' på charader...?"

Megafail med liten ponny.

Ronja, Isabelle och jag tog en promenad idag. Som ni ser på bilden nedan knatade vi ut på vägkanten där det var djup snö. Där fotade vi lite, och skulle sen gå därifrån. Jag tog kameran runt halsen och Ronjas grimskaft i den andra, och sprang upp på vägen igen.

Eller ja, det var tanken.
Precis innan vägkanten försvinner marken under mina fötter, och jag inser att där finns ett dike. Jag slungas framåt och ner på marken, lyckas på något omäsnkligt vis få fatt i kameran och höll upp den i luften för att skydda den. Jag rullar runt och hamnar på rygg, med huvudet nedåt i en snödriva från den plogade vägen. Jag får syn på Ronja som står och trampar vid mina ben, på andra sidan snödrivan. Och plötsligt kastar sig ponnyn framåt och försöker hoppa över snöhögen... Fast där ligger ju liksom jag, men stackarn lyckas vrida sig runt och halvt hoppar, halvt går över drivan. Herregud vad jag skrattade. Helt otroligt att jag lyckades skydda kameran, trotts att jag föll framåt. Den var inte ens i närheten av marken. Synd att Bella inte fick det på film, hehe.

 

Vackra Ronja.

Isabelle har fotat de tre nedre bilderna, jag har fotat resten.

The Power of Poke. ~ [ it's on, it's on, it's on ]

Min vän Isabelle puffade min vän Edda på facebook... Jeez. Edda kommer upp hit från Skåne om bara några dagar... Det här kan bli intressant!


Light.


Min klass alltså. Kärlek! ♥

"Asså shiiit!"

Här kan ni se vissa delar av vår julkalender;
www.csitomteland.blogg.se
Kan skryta med att jag gjort designen!
(Dock inte tomtnissen!)


Oh Christmas Tree.


Men jag har inte glömt bort Winnie mitt i Ronja-yran!

Kom ju inte dit förrän vid åtta idag, och hon verkade nästan känna sig lite bortglömd. Efter att ha hälsat tog jag ut henne i gången medan jag mockade, och det tyckte hon inte om. Stod och skrapade i golvet och gick runt. När jag var klar satte jag på repgrimman och gick ut i ridhuset. En person red, men det är så stort så jag kunde köra på ändå. Hon kan ta galopper rätt bra nu, om jag börjar galoppera och driver på henne. Förut började hon bara bocka och/eller tvärstanna och vända sig bort. Stundtals får vi dessutom till riktigt snygga varvbyten nu, när hon riktigt kastar sig ut i det nya varvet. Ibland gör hon små skutt också, sötehästen.

När den andre ryttaren lämnat ridhuset fortsatte jag lite till i repgrimma, tränade på att leda henne i femte zon (helt bakom henne) vilket funkar i ena varvet, samt backa i femte zon. Hon vet att om jag skakar lätt på arbetsrepet ska hon backa, och vi lyckades faktiskt med det när jag stod bakom henne!

Därefter släppte jag henne lös och löslongerade lite till, fina hästen skötte sig super! Så började hon plötsligt dra sig lite bortåt, och jag såg den där busiga blicken byggas upp. Så jag kastade mig fram och sprang framåt. Winnie for rätt upp i luften och galopperade runt i ridhuset. Sedan kom hon tillbaka, nöjd.

Tränade lite till på varvbyte i löslongering, och prövade sedan att backa ur femte zon igen, med bara sticken. OCH DET FUNKADE! Så, jag valde att utmana ödet och provade helt utan något, och bara höll upp ena handen och höll i svansen på henne. Och tror ni inte hästen tar två steg bakåt helt utan att tveka?! Berömde massor och gosade läääänge.

Älskade häst!


Ronja!Ronja står nu och tuggar hö i stallet. Låååååång bilresa, men hon stod lös i transporten och knaprade hö och verkade rätt nöjd. Helt otroligt pigg och vaken i personligheten. Superhärlig!

Vill klargöra att det är min mamma som köpt och äger Ronja, även om jag också kommer sköta om henne.Middag på McDonalds parkering, haha! En del stirrade rätt mycket.Och så i boxen.


Isabelle Erixon har fotat bilderna!

[mobilblogg] - Ronja!

img_0391 (MMS)

Vi är dökära alla tre. UNDERBAR liten Ronja!! Hon kommer bli toppen att jobba med, så vaken och busig. Kärlek.


[mobilblogg] - CHIPS!

Nu är vi... Nästan halvvägs. Typ. Kind of. I Kungsör är vi i alla fall. Vi har fikat på mackor och chips, muuuums! Dessutom har jag haft en lektion i kamerainställningar - så som bländare och slutartid - för Bella. Har inte så mycket mer att säga, hehe. Snart får vi träffa Ronja, längtar! Ha de gött!

[mobilblogg] - På väg!

Nu är transporten kopplad på bilen och vi lämnat Sala för att ta oss söderut till Norrköping. Tre-fyra timmars bilresa är att vänta, men Bella får väl underhålla mig med sina fina citat. Hahaha! Fler uppdateringar kommer efter vägen! Ha de gött!


JAG HAR ÖVNINGSKÖRT!

Lite sådär lagom impulsivt. Men det är ju sådana vi är, mamma och jag. Vi körde upp på Coops parkering, det finns en av del parkering som sällan används och där snurrade vi runt, runt, runt och lärde mig använda kopplingen, styra, bromsa både mjukt och hårt och växla upp till tvåan! Fy herre jisses vad kul det var!
Måste säga att jag var riktigt dukig... *fniss* Sen helt plötsligt var jag ute och körde på vägarna, inte direkt stora sådana och knappt någon trafik, MEN JAG KÖRDE! Så himla kul! Fick till och med köra hem sen!

Mobilbild som mamma fotade.

I morgon smäller det!

Klockan nio i morgon åker vi och hämtar vi Ronja!


~ Awake My Soul.

Så lite seriös träning.
Fina häst.


How To: Fail in a ridinhouse!

Jag är INTE seriös.
Förutom den där lilla biten där jag faktiskt försöker vara seriös, men då failar jag... Jeez.


Fail...


Vlogg (videoblogg) a la Isabelle Erixon.

HAHAHAHAHAHAHAHAHA, min fina vän. *fniss*


Att åka omkull med cykeln på is.

Vi satte på dubbdäck på min cykel i början av vintern, vilket har varit väldigt bra i halkan. Men i morse skulle jag cykla hem mammas cykel från Bella. Använde den en gång förut eftersom den har cykelkorg, och så råkade den bli kvar hos henne. På vägen hem råkade jag ramla omkull med cykeln på en hal fläck.

Min första kommentar; "FAIL!"
Min andra kommentar; "Oh nej, hur gick det med cykeln?!?!"
Min tredje kommentar; ... "aj."

Lyckat...

x-mas.

Har fått en fin liten hög med trevliga klappar. Mest glad är jag nog över ett 35mm f/1.8 objektiv jag fick av mamma. Kände igen den guldiga asken redan när jag öppnade paketet, och när jag såg siffrorna 35mm flög jag i taket. Har redan småtestat objektivet, LOVE IT! Ljusstyrkan är otrolig! Dock glömde jag minneskortet hemma, så jag kunde bara fota på "demoläget". Men jag gillar det enormt redan! Här ska fotas.

Skriver mer i morgon tror jag.

På måndag hämtar vi troligtvis Ronja, det übersöta minishettissto mamma köpt! När jag tänker efter kanske jag inte nämt henne? Har gjort det på alla andra stället utom just bloggen. Ronja är 78 cm hög, och dräktig. Fölet kommer i tidigast maj (sto och hingst gick tillsammans i tre månader, så man vet inte säkert) och ska bli mitt! Längtar!

Ha en bra fortsatt jul!

- GOD JUL!

foto; Anna Nilsson

Lite för bra, tror jag faktiskt.Gaaah. ♥


JB's avslutningslunch.

Vår skola är något försig... Kärlek!
Tog inga egna bilder, så jag länkar lite diskret till en klasskompis blogg där ni ser lite av tokigheterna (fint ord!) våra lärare hittade på.

Dagens roliga historia!

"Min underbara flickvän och jag har varit tillsammans i över ett år och vi beslöt oss för att gifta oss.

Det var bara en liten grej som störde mig. Det var hennes vackra lillasyster. Hon var 22, bar tajta shorts och var ofta utan bh. Hon böjde sig ofta fram när hon var nära mig, och jag fick alltid se mer än jag önskade av hennes privata delar. Det måste varit medvetet, hon gjorde det aldrig i närheten av någon annan.

En dag ringde lillasystern och bad mig komma över för att se över bröllopsinbjudningarna. Hon var ensam när jag kom dit, och hon viskade till mig att hon hade känslor och längtan för mig som hon inte kunde komma över.
Hon sa att hon ville älska med mig bara en gång innan jag gifte mig och tillägnade mitt liv till hennes syster.

Jag var i chock, och kunde inte säga ett ord. Hon sa "Jag går upp till sovrummet, och om du vill ha en sista vild svängom, bara kom upp och ta mig.

Jag var som förstenad när jag såg henne gå uppför trapporna. När hon kom ända upp drog hon av sig trosorna och kastade dem nedför trapporna mot mig.
Jag stod där en stund, sen vände jag om och gick rakt mot ytterdörren. Jag öppnade dörren och gick mot min bil.

Men ser man på, hela min blivande familj stod där ute och klappade händerna.

Med tårar i ögonen kramade min styvfar mig och sa "Vi är verkligen glada att du har klarat vårt lilla test... vi kunde inte önska en bättre man till vår dotter. Välkommen till familjen!"

Och moralen i den här historien är:
Förvara alltid dina kondomer i bilen."


Looooov!

Soooovaaaaaaa!


Miss W.

Gud vad busig hon är just nu! Synd bara att det är så mycket snö, man orkar inte springa genom den så länge, och dessutom är jag farligt nära att ramla omkull väldigt ofta. Winnie håller sig inte direkt nära mig hela tiden, men oj vad busig hon är endå. Springer jag mot henne flyger hon upp i luften, fintar bort mig och drar iväg till andra sidan paddocken. Springer jag då efter tar hon ett tigersprång undan och springer tillbaka igen, för att sedan glatt komma travande och ha beröm och en godisbit. Så härlig!

Ska dra med mig Bella någon dag och fota!

The Snail.

Hehe... Gjorde en uppgift i Flash i skolan idag. Tyckte den blev rätt söt.
Kvaliten när jag sparade den är patetisk, menmen.


Svar på en kommentar!Först och främst, TACK! Det värmer. :')

Sedan till frågan. "Tidigare inlägg" (samt den "nyare inlägg" som dyker upp när man trycker där) är något som fanns från början. Kanske beror lite på vilket tema man väljer från början i bloggdesignen. Men jag kan berätta hur du gör. Tror det borde funka!

Gå in på DesignKodmallar → Kategorier. Förmodligen har du något som heter <div id="content">. Det är där du hittar koderna för datum, tid och kommentarer. Nedanför den ska du sätta in koden under.

{% if loop.last and pagination %}
  <div style="text-align: center; font-size: 12px">
    {% if pagination.page_number != 1 %}
      <a style="padding-right: 30px" href="{{ category.slug }}-{{ pagination.page_number - 1 }}.html">Tidigare inlägg</a>
    {% endif %}
    {% if pagination.page_number not in (pagination.total_pages, pagination.total_pages - 1) %}
      <a href="{{ category.slug }}-{{ pagination.page_number + 1 }}.html">Nyare inlägg</a>
    {% endif %}
    {% if pagination.page_number == pagination.total_pages - 1 %}
      <a href="{{ category.slug }}.html">Nyare inlägg</a>
    {% endif %}
  </div>
  {% endif %}
</tag:entrylist>
 </div>

Hoppas det funkar!
God Jul!

Judge Evelyn Wallace. [ NCIS ]


En personlig seger.

Jag har tyckt om att hoppa så länge jag minns. Visst har jag varit lite rädd ibland, och dödsnervös på hopptävlingar, men det har varit okey. Så köpte vi Winnie, som knappt hoppat med ryttare. Det gick bra för oss, och vi klättrade snabbt upp i höjderna... Men vi hade också lite problem. JAG har problem med att driva på, jag har en känsla av att jag måste hålla igen för att det ska vara kontrollerat. Detta resulterar i att Winnie kommer för nära, alternativt för långt ifrån hindret. Först var det inte riktigt något problem, trotts att det inte var så kul för någon av oss. Så började jag väl trilla av på hinder då och då, och i allmänhet börjar intressera mig mer för horsemanship.

Så nu nyligen har jag börjat hoppa några skutt igen, och det har gått rätt dåligt. Jag känner att vi kommer dåligt, jag känner det redan tre meter från hindret! Men jag lyckas, och vågar, inte rätta till det.

Men idag gjorde vi ett supersnyggt hopp, 70 cm högt! Underbara häst, satt av efteråt och kliade henne massor, var helt skakig i benen. Har inte velat hoppas på riktigt sedan fiaskot i Fagersta, hopptävlingen där jag ramlade av på framridningen, kom fel på första hindret, totalrev andra och vägrade ut mig på tredje...

Hur som helst, tiden läker alla sår va?
När jag tänker efter har jag tidigare bara hoppat ridskolehästar, eller hästar som tidigare varit ridskolehästar. Utbildade alltså. Så det kanske inte är så konstigt att det gick lite kaputt där förut, hehe.


~ Take a trip around the world today.
Dalwinnie. ♥


~ But your you must keep, totally free.

How fickle my heart and how woozy my eyes
I struggle to find any truth in your lies
And now my heart stumbles on things I don't know
My weakness I feel I must finally show

Jag har aldrig påstått att de som inte utövar horsemanship plågar sina hästar eller gör fel på något vis. Men jag kan tala om hur mycket man missar. Först när jag kom i kontakt med detta började jag se. Jag såg! Jag har ridit av och till i större delen av mitt liv, har man gjort fel har man försökt igen, och igen och igen. Går det ändå inte vet inte hästen sin plats. Jag har sökt lögner och uppkäftighet i hästens beteende, jag har sökt mänskligt beteende i dem. Jag har sökt lögner i det renaste, ärligaste jag nu känner till. Och jag tvingas möta mina rädslor, jag tvingas förlora kontrollen för att kunna återfå den.

Lend me your hand and we'll conquer them all

But lend me your heart and I'll just let you fall
Lend me your eyes I can change what you see
But your soul you must keep, totally free

En häst kan visa dig vägen, men sedan är det din uppgift att komma på hur du ska gå den. Det handlar om balans. Om tillit, om förståelse, om att lyssna, om att försöka. Men det handlar främst om en balans i allt detta. Om jämvikt mellan två individer. Kanske fler än så, men låt oss kunna krypa innan vi går. Rensa dig på fördomar, på tidigare föreställningar om vad som är rätt och riktigt. Inget i världen betyder så mycket vad som är rätt för dig, för er.


In these bodies we will live, in these bodies we will die
Where you
invest your love, you invest your life


Visst funkar det på många hästar att inte lyssna, och forma dem till en foglig, undergiven soldat, alltid redo att uppfylla de uppgifter du tvingar på dem. Och visst går detta att göra på ett bra vis för båda parter. Men vad är tjusningen i att kuva den största graden av frihet? När du inte ser, när du inte ens försöker se efter, vad är då det vackra? Jag menar inte att du alltid måste lyckas, men du förlorar inget på att försöka. Visst kan det vara svårt att ändra en livslång verklighetsuppfattning över en natt, jag själv har haft ett halvår på mig och är bara halvvägs, men jag försöker lyssna. Jag försöker höra det få lyssnar efter. Jag hör det inte alltid, men sådant kommer. Vi lär oss tillsammans. Balans.

Awake My SoulDrömmarnas Land.

Ny novell. Skrev i skolan, en uppgift. Fast på engelska då, men jag skrev den på svenska också...
Sådär halvnöjd. Den fick vara max tre A4, och den där är en mening ifrån att vara det. Det blir sällan bra när man måste pressa ihop allt. Men hur som helst, konstruktiv kritik uppskattas!


{Klicka på bilden}


{ BLOGGSVAR }{KLICKA HÄR!}


"Antingen eller... eller?"

Vi sitter och diskuterar självmordsbombare, saddam hussein hål, att bränna CD-skivor och JB's datorväskor. Och så varvar jag det med att skriva en bokrecention. Mysfredag.

The Deep.

I tisdags efter House började en ny serie på 3:an. Jag hade sett trailern på den hela veckan, men trott att det var en film. Serien heter The Deep, och handlar om... Äh, jag copy-pastar vad den handlar om från www.tv.nu.

"– Something’s coming over me. It’s huge. It’s coming back! It’s swallowing me!
Det är forskaren Catherines sista ord från Hermésexpeditionen. Var det hallucinationer på grund av syrebrist eller en beskrivning av ett händelseförlopp? Besättningen på undervattensexpeditionen Orpheus är fast beslutna att dyka ner till havets botten och hitta den svarta lådan, svaret på gåtan och hämta det som Hermésexpeditionen kom för att hämta: prover från havets botten. Proverna kan innehålla svaret på livets gåta och lösa alla energiproblem i hela världen. Om inte någon, eller något, hittar dem först.

Någonting gick fruktansvärt fel 600 meter ner i Norra Ishavet när forskningsexpeditionen Hermés utrustning plötsligt slogs ut och sakta sjönk mot bottnen. Expeditionen sökte nya lösningar för världens energiförsörjning och var mycket nära ett revolutionerande genombrott. Sex månader senare står Orpheusexpeditionen med Minnie Driver, James Nesbitt och Goran Visnjic i täten redo att söka svaret på gåtan om vad som hände deras vänner och slutföra Hermés uppdrag. Men det dröjer inte länge innan otäcka saker börjar hända och när de befinner sig nära olycksplatsen dyker en enorm skugga upp från ingenstans…"


Förvånandsvärt nog tycker jag extremt mycket om den, trotts att jag annars har problem med filmer och annat under vatten. Hajen och liknande filmer - hur dåligt gjorda de än är - gör att jag inte tycker om att bada i hav och sjöar, speciellt inte Salas smutsbruna vatten. Men den här gillade jag. Ska se nästa vecka också!


HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! {dagens}

Hittade denna på Gunilla's blogg. Jag dör, hahahahahaha!


The Wonder Boy. {Sam Tsui}


Amazing.

Voltige är coolt.


Ministudio.

Man tager vad man haver har alltid varit lite av mitt motto. Gör det bästa av det som finns.
Det gjorde jag idag. Min vän Prosha och några i hennes klass har ett UF företag genom skolan, som säljer handgjorda stearinljus. Jag har fått uppdraget att fota dem så de har att lägga upp på hemsidan osv. Det är lite krångligt, och jag är överlycklig att jag köpte en blixt i somras, annars hade det inte funkat alls. Mja, kanske, men det underlättar.
Hur som helst är min lilla minisudio skapad av vitt papper klistrat på en kartongskiva, som står lutad mot fyra delar av Nationalenncyklopedin. Två böcker på vardera sida för att kartongskivan inte skulle trilla ner.

Fotogodis i form av polkaskruvar med tuttifruttismak och musik på hög volym, mys.

Bilderna nedan är fotade med iPhonen. Patetiskt dålig kvalite, haha.
Nu ska jag fortsätta fota!

Let it snow, let it snow, let it snow!Lyckat möte!

Isabelles och mitt hemliga möte igår gick bra. Allt låter genomförbart, men jag vågar inte riktigt säga något än. Personen vi var på möte med ska kolla upp lite uppgifter och priser, så får vi se vad som händer sen...
Jag kan ha varit optimistisk när jag sa att ni nog får reda på vad det är i slutet av veckan... Det kanske tar någon vecka till, om inte mer! Det här är en sådan stor grej, så ska jag ge någon information vill jag att det ska vara ALL information på samma gång, haha.


Instagram!

Älskar appen Instagram på iPhone.
Så mysiga bilder man kan göra.


{ Svar på kommentar! }HAHA, jo. Det kanske behöver förklaras. Den där bilden är till en julkalender vi gör i skolan. Den handlar om att julen blir stulen, även snön, hehe. När den bilden visas ska alltså snön ha blivit stulen, men granen står där den står.

Se illustrationen {HÄR}.

Captain Benjamin Franklin "Hawkeye" Pierce. [M*A*S*H]


Adobe Illustrator CS3.

Jag tycker jag är rätt duktig på Illustrator nu för tiden.
Inte hälften så duktig mot vad jag skulle vilja vara, men det tar sig!


Dagen...

Julkalendern nu på morgonen, idrott i klassrummet (teori) i eftermiddag. Rätt bra!

Sedan ikväll ska jag på två möten! Dels stallmötet för privatryttarna, men också ett hemligt möte. Mohahaha. Jag och Isabelle ska träffa en person, och går det mötet bra får ni reda på vad det är i slutet av veckan, troligtvis. Jag hoppas verkligen att jag och Bella kan ordna detta, då blir sommaren 2011 den bästa någonsin!

Nu börjar jag... ha de!

Jul jul jul.

Vet inte riktigt hur det gick till, men jag fick ett litet fotojobb idag. Var på julmarknad i Avesta och snubblade rakt över mitt favoritcafe i Sala {Dreambook} som hade ett stånd med godis och chokladbollar från cafet. Jag var något av en stamkund där när de öppnade, gick tre gånger första veckan med olika personer. Nu på senaste tiden har det inte blivit lika mycket, men jag älskar ändå det caféet.

Jag har fotat bilder på deras uteservering, samt bilder på deras glassmeny redan i somras, och de har varit vänliga och låtit mig sätta upp två bilder jag fotat på väggen där inne. Och nu frågade dem om jag kunde fota deras stånd... Vilket jag gjorde och fick tre påsar polkaskruvar som tack. De är verkligen sjukt goda, så jag är helnöjd. Mindre nöjd med bilderna dock, min kamera pallade inte riktigt trycket i den mörka lokalen, och ISO'n står på 1600.
BRUUUUUUUUSIIIIIGT!

Hoppas de blir nöjda i alla fall...


Min nya favoritlåt.From Agincourt to Waterloo
Poitiers and then Anjou
The Roses War, the Hundred Years
Through battlefields of blood and tears

Europa av Globus.


Kärlek till Simons Cat!


Dr. Gregory House. [ House M.D. ]


"Oh yes! Return of the Astro-Nut!"

Gårdagen var kul! Toy Story 3, pizza, chokladtomtar, skratt och musik. Jag bevisade än en gång hur megagrym jag är på att känna igen låtar av att bara höra två sekunder i början, och vi gick och la oss alldeles försent. Trotts det är jag inte alls trött nu. I morse låg vi och diskuterade hästar, om vår syn på andra människors syn på dominans och ranger. Om ni nu förstod det där. Det är ett samtalsämne man kan prata om i evigheter.


The Mad Hatter. [ Alice i Underlandet ]


Lördag.

Helg... Sköööönt.

Hade en otroligt underlig dröm i natt, om hajar, jordens undergång, stulna hästar, krockodiler som nyper ens tår, flygplan som landade i vattnet och berg som rasade samman. Men å andra sidan brukar mina drömmar se ut ungefär på det viset.

Klockan tre ska jag möta upp miss Bells på SORF. Det är luciashow, kan säkert vara intressant att se på! Sen får vi se vad vi ska göra. Köpa chokladtomtar står dock på "att göra" listan. Jag blir helt besatt av chokladtomtar i december, det är så juligt och mysigt att äta chokladtomtar.

Vad ska ni göra ikväll?


Susie Salmon. [ The Lovely Bones ]


Oh lord...

Ska man vara fascinerad över att killen faktiskt sitter kvar genom hela banan, gråta över hur hästens rygg måste kännas eller bli förbannad på den som lärde honom att rida? För den personen lärde honom uppenbarligen inte att rida! Herremingudihimelen.Klicka här för att se hela filmen!


Sann vänskap?

Vad definierar vänskap egentligen? Jag har ofta funderat på det på senaste tiden. Att man sammarbetar bra? Att man vet allt om varandra? Att man bara kan vara? Att man förstår? Att man förlåter?

Jag vet inte allt om Bella. Jag tror jag knappt vet hennes favroitfärg. Ändå är hon den jag kallar min bästa vän, för jag känner henne ändå. Jag vet oftast hur hon reagerar på saker, vad hon skrattar åt och vad hon blir upprörd över.  Kanske inte alltid men oftast.

Winnie känner jag på ett annat sätt. Jag vet hur hon ska reagera på vissa saker innan hon gör det. Är hon påväg att explodera och sätta av i en av hennes rusgalopper runt i paddocken känner jag den spänningen byggas upp och vet att den närmar sig. Tyvärr dras jag med i strömmen och exploderar precis innan henne, jag blir stressad eller irriterad och orsakar hennes race runt paddocken. Men det är en annan sak. Jag känner henne.

Och mina andra vänner? Jag vet mer eller mindre om dem. Ändå brukar jag säga att de är få men nära. Så vänskapen kanske inte ligger i kunskapen om varandra, utan vad man känner. Jag blir lycklig av mina vänner, de får mig att må bra och skratta. Till om med när vi blir irriterade på varandra tycker jag om det, eftersom man kan uppskatta allt mer om det finns ett bra och ett dåligt.

Vad tycker ni om vänskap?


Hästen som saknar ett "mitt i mellan".

Winnie och jag har ju busat massor den senaste tiden och inkallningarna har suttit super. Tills nu. Tidigare har jag alltid kunnat kalla in Winnie genom att långsamt (eller snabbt) slå med sticken i marken och luta mig bakåt. Det har funkat utmärkt.

Samtidigt har jag tränat på att hon ska backa. Numera kan hon backa förvånansvärt bra bara jag vickar på pekfingret, något hon aldrig gjort tidigare. Och vad händer då? Jo, inkallningarna funkar inte alls. Försöker jag kalla in henne backar hon bara undan istället.

Samma sak var det när jag började med NH förra året. I yoyo-leken kunde hon komma mot mig, men inte backa. När jag sedan tränat ett tag kunde hon backa, men stod som fastfrusen när man försökte kalla in henne. Och det handlar inte om att jag bara tränar en enda grej eller så, utan Winnie är helt enkelt sådan. Tror jag i alla fall. Jag har försökt göra inkallningar hela tiden samtidigt som jag tränat backa, men ändå backar hon hellre nu än att komma mot mig.

Får slappna av lite och börja om antar jag… Det blir nog bra tillslut. :)

Vad har ni hästmänniskor mest problem med i eran träning?


Eugene Jones. [ Torchwood ]


Svenska Hjältar.


http://www.svenskahjaltar.se/article8243760.ab

Hon rider.
Hon var 17 år när de tvingades amputera hennes underben, höger hand och stora delar av vänster arm. Och ett år senare red hon igen. Hon kör bil. Hon går runt med dubbla benproteser. Otroligt.


Dr. Gregory House. [ House M.D. ]


Önskelista 2010.1.
Nikon 35m f/1.8, objektiv.
2. LaCie Rikiki Extern Hårddisk, 1TB eller 500GB.
3. Zander och Tiden, bok.
4. Alla Kungens Hästar, bok.
5. M*A*S*H, säsong 7, 89, 10 & 11.


Vad önskar ni er i år?


Valle!

Intressant häst! Sötnöt.

Det var något med honom som fick mig att tro att han skulle ha enkelt för att göra riktiga dressyrövningar helt löst, efter massor av träning såklart. Men ändå, han var så lätt och känslig på små rörelser.


Winnie & Isabelle Erixon!

Undervisade Bella lite igår, med Winnie. Duktiga är de!Snyggt att jag halkar vid 0:35, haha.


Kung Valdemar.

För runt två år sedan hade jag en sköthäst, runt 1.70, söt och rätt klumpig. I alla fall för lilla 13 åriga Jonna. Slutade sköta honom eftersom han var lite för mycket häst för min smak, och med tanke på att jag sedan köpte ett nätt fullblod kanske det förklarar en del. Hur som helst är vi vänner med han ägare, hon, jag, mamma och Valles nuvarande skötare Pia åkte tillsammans på en ridresa till Mallorca i September i år.

I går fick jag möjligheten att få NH-träna honom lite löst i paddocken, och gud så kul det var. Han var helt annorlunda mot var jag förväntat mig! Istället för den där tunga, lite buffliga hästen var en känsligare än Winnie är! Hon är känslig, men behöver övertalning hela tiden, och är rätt lat. Valle däremot var på tårna hela tiden, på ett positivt vis. Jag behövde knappt göra mer än peka och göra en rörelse framåt så travade han, och bytte han varv utan att jag bett om det kunde jag vända tillbaka honom trotts att han var tio meter ifrån mig, med någon rörelser med sticken!

Men känsligheten har ju ett pris, och var jag nära honom drog han direkt om jag smackade eller rörde med sticken. Han tillbringade mer tid på andra sidan paddocken än vid mig, men det var ju första gången. Han var otroligt duktig med tanke på det.

Snälla Bella var snäll och filmade, så det kommer förmodligen ikväll!


Col. Sherman T. Potter. [ M*A*S*H ]


Oj...

Insåg att jag inte gjort något åt Veckans bild. Dumma mig. Ska bättre mig tills nästa vecka. Vi kör på samma tema, enklast så.

Mejla till veckansbild@live.se

MSN konversation. ~ [ min galna vän och jag ]

JonnaNS säger:
- Vart kan man köpa chokladtomtar?! o.o
- Känner att jag måste ha en chokladtomte.
- Doktorn sa det.
- Akut brist på chokladtomtar i kroppen.
Isabelle säger:
- Willys? x)
- Coop har säkert också :P
JonnaNS säger:
- COOP HAR INTE CHOKLADTOMTAR!! :’(
- De tänker inte på min hälsa, de dummingarna.
- Och det är långt till Willys, doktorn sa att jag skulle ligga ner för att bristen på chokladtomte skulle nå hjärnan, så säger det poff och jag hamnar i vänteläge.
- Nejnej...
- För att bristen på chokladtomte INTE skulle nå hjärnan.
- Måste hålla koll på instruktionerna här!!
Isabelle säger:
- hm.... verkar allvarligt det här... =/
JonnaNS säger:
- Ja. :(
Isabelle säger:
- Vi borde anmäla Coop för brist i omvårdnad av konsumenterna!
JonnaNS säger:
- OYES!! Halleluja!
- Men det löser inte chokladtomteproblemet. Det tar tid för dem att importera chokladtomtar från chokladnordpolen...
Isabelle säger:
- jo, det förstårs...
- men är det långt till Ica då?
JonnaNS säger:
- Rätt så långt.  :(
- Orkar inte cykla
Isabelle säger:
Natti kan ha chokladtomtar!!!
JonnaNS säger:
- JA!
Isabelle säger:
^^,
JonnaNS säger:
- Fast tror du?
Isabelle säger:
- eller..
- ne, kanske inte...
- Jag ska tänka på det medans jag blåser håret!
JonnaNS säger:
- HAHAHAHAHAHAHAHA. xD 


Älskade ängel.

Winnie överraskade mig stort idag!

Jag var ute och tränade med Winnie och tränade i stora hagen, och fick på ett vis bekräftat att det absolut finns möjlighet att genomföra den där hemligheten jag pratade om förut. Tänker fortfarande vara hemlighetsfull än så länge, men med lite tur får ni reda på allt nästa vecka. Hur som helst ringde jag Bells för att berätta nyheten, och lät Winnie vara för sig själv. Har en egen tanke att jag inte kan kräva hennes uppmärksamhet. Jag kräver alltså inte att hon ska hålla sig nära mig om jag gör något annat. Men den här gången stannade hon i närheten av mig medans jag pratade i telefonen.

Plötsligt inser jag att hon börjat gå iväg, och jag följt efter. Utan att i över huvud taget reflektera över vad jag gjorde. Och vad gör min häst? Jo, hon kör circling game helt själv. Runt mig, utan att jag ens tittar på henne. Förvånat kallar jag in henne och ger henne godis, och fortsätter sedan att prata. Jag började gå runt lite, vilket jag alltid gör när jag pratar i telefon, och plötsligt ser jag hur Winnie börjar gå runt mig IGEN! Berömmer, och står sedan still och gör ingenting förutom att prata, varpå Winnie går tre varv runt mig i skritt, helt på egen hand. Hon bjuder på det! Hon gör det av egen fri vilja. Hon VILL arbeta. Hon vill ha beröm.

Jag trodde aldrig vi skulle komma dit förrän om flera år. Winnie har varit sådant, lite lat och bekväm av sig. Gör saker, men bara när man ber tydligt om dem. Men hon har blivit galet mycket piggare och samarbetsvilligare den senaste tiden. Det är underbart!


Winnie.

Var som redan sagt ledig idag, och vilket var rätt skönt. När jag kom hem från stallet klockan tre i onsdags la jag mig i soffan och låg där och halvsov tills nio på kvällen, då började jag äntligen piggna till. Vet inte vad som hänt, men hela veckan har jag gått från morgon tll kväll och känt som om jag haft grus i ögonen, och känt mig otroligt trött. Trotts att jag sover lika mycket som tidigare. Så att vara ledig passade alldeles utmärkt idag.

Var i stallet mitt på dagen idag, och busade i ridhuset. Hon sprang som sjutton, lite överskottsenergi tror jag. Men hon fick kuta när hon ville, och sedan höll igång ordentligt. Wims var riktigt trött på slutet. Jag satte på repgrimman och skrittade ut en kort, kort runda barbacka, tog en liten galopp också bara sådär. Skönt att bara släppa loss. Ska bli kul att rejsa runt i snön i vinter.

Svar på en kommentar...Först och främst... TACK! ♥

Jag har funderat på det där, och målet är faktiskt att någon gång kunna visa upp sig, kunna genomföra en hel show. Men jag vet inte riktigt om vi är där än. Winnie smiter ofta ifrån mig, och oftast beror det på mig. Hon är en enkel häst, men samtidigt den strängaste läraren jag kan tänka mig. Jag måste vara fullständigt närvarande hela tiden, och göra allt nogrannt för att hon ska i över huvud taget röra sig frivilligt. Och till viss del måste det vara på hennes vilkor, hon måst vinna något på att göra det jag ber om (som för henne faktiskt är ganska meningslöst).

Det jag försöker säga är att vi fortfarande lär oss, så än så länge är det inte så mycket att se på en uppvisning. Självklart skulle jag kunna stå och prata om NH samtidigt... men vi får väl se hur det blir med det, hehe. ;)

Men tack för kommentaren, det värmer! ♥

Djurkommunikation. ~ [ min vackra ängel ]

Man får tro precis vad man vill och djurkommunikation. Att tala med djur genom tankar. Vissa tror på det, vissa inte. Jag har varit någonstanns där i mellan. Jag vill tro, jag har nog nästan trott, men ändå varit tveksam. Speciellt till de som gör detta på distans, som sitter i sitt vardagsrum i Kiruna och pratar med en häst i Skåne. Men jag tror nog det går. Jag är nästan säker på att de går. Men som sagt, man får tro vad man vill.

Jag ville pröva, och när jag hittade Malin som just då utförde gratis djursessions ville jag pröva med Winnie. Och det stämmer faktiskt. Det är mycket i den texten, allt i den texten, som stämmer in mot verkligheten. Mot saker jag inte pratat med någon om.

Så ni får tro vad ni vill. Jag tror.

Utdrag ur texten;
"Jag är stark och har ett stort behov av att få stå på mina egna ben, jag är självständig och fri, men har ett stort hjärta och vill gärna dela med mig av den kärlek jag har att ge. För mig är det viktigt att bara få vara, då vill jag inte ha någon hos mig. Jag tänker mycket, behöver tid att smälta det som hänt för att kunna utvecklas. Jag tycker om de övningar vi gör, du och jag är lika, ibland gör det att vi nästan svävar fram tillsammans, vi förstår varandra och njuter av stunderna tillsammans. Men ibland blir viljorna för starka, jag vill visa dig att jag kan, men vill även få göra saker och ting på mitt sätt. Visa dig mina idéer."

"När du är hos mig känner du att det är okej, och det är precis den känslan jag vill förmedla."

"Att känna med hjärtat är viktigt, ibland glömmer du bort dig själv och bara ”agerar”. Då slår jag dövörat till, för jag vet inte hur jag ska nå fram till dig. Du fokuserar på det du vill, och försöker få mig att förstå vad jag ska göra, samtidigt som jag vill visa dig att vi måste mötas halvvägs för att kunna komma någon vart. Och komma någon vart för mig innebär inte att vi ska klara av en massa ytliga saker, utan mer att vi tillsammans ska få uppleva livets finaste sidor. Frihet, glädje och samarbete."

"Om du är närvarande så kommer även känslan att finnas där, du lyssnar på mig och jag på dig."

"Frågan hon behöver ställa sig är vad hon egentligen vill klara av. Vem gör hon sakerna för? Om vi föreställer oss att det inte finns en enda människa här som kan döma eller ha en åsikt om det som görs, skulle du då gjort dina val annorlunda?"

"Visar jag en ”sur” skepnad gentemot dig så betyder det bara att du inte är klar med dig själv än."

"Lev inte i det som varit, oroa dig inte så mycket. När du blir ledsen och besviken över något så stannar du ofta kvar i det minnet för länge. Man måste tillåta sig att vara där, för att sedan släppa taget. Du kommer att må bättre. Allt har sin tid."foto; isabelle erixon


lalala damdidam lalala

Slutar 11.50 idag. Ledig i morgon. Tre timmars julpyssel på fredag, sedan helg...
Härlig vecka!

TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec