Bree Tanner.

Jag måste se Eclipse, av den enkla anledningen att jag måste se Bree. Jag älskar karaktären! Önskar att hela twilight handlat om henne istället! Gah.


Mer bilder.Västerås.

Strax ska mor min och jag till Västerås. Tror vi skulle på IKEA eller liknande först, och sedan senare ikväll ska vi hämta min nya mobil. iPhone, woho. HAHA!

Hare gött.

Louise och Herkules.

Fotade det här fina paret idag, då de hade hoppträning.


Dagens mest underliga.

Jag slog rekord nyss, i underlighet. Om det nu är ett ord. Jag var sugen på något, men inte godis eller liknande. Inte heller mat eller en macka. Så, vad gör jag?

Jo... jag värmer en skål frysta ärtor. Ärtor. Små, runda, gröna Findus ärtor. Så nu sitter jag här och äter ärtor, precis som smågodis. Wonderful. Jag älskar ärtor!

B-e-a-utiful.

http://video.se.msn.com/watch/video/tjuvkika-harry-potter-och-dodsrelikerna-del-1/kwvuljpf

Måste se, måste se, måste se.

Dagens hårfärg.

Färgade min vän Linnéas hår nyss. Blev nöjd, hehe.


Ursäkta bildkvalitén... Jag tog lite på måfå i farten, liksom. HAHA!

Dagens Winnie-träning.

HON FÖLJDE MIG I TRAV!
Efter ett tag i alla fall, men hon lär sig snabbt! Nu måste vi dock träna massor i höger varv. W har svårt för det från ryggen också - i över huvud taget - och vill inte riktigt trava bredvid mig ens på rakt spår i höger varv. Träna!


Anker.


Redigera bilder.

Bilder, bilder, bilder och massor av bilder! Gah. Men det är rätt kul ändå, hihi.
Mamma och jag hade stalljouren i morse, fodra och släppa ut hästar alltså. Känns skönt ändå, och dagen känns så oerhört lång när man har det. Klockan är bara tio liksom! Härligt.

Jag svarade nyss på en annons på blocket om en iPhone förövrigt. Måste ju köpa en ny mobil, och det här var ett rätt bra erbjudande. Men jag måste ta reda på hur mycket det kostar att låsa upp den till Tele2 dock. Vi får se. Just nu lånar jag ju mammas mobil. Min gick sönder. (Till mitt försvar känner jag en tjej som hade samma problem med sin mobil av samma modell! haha)

Hejsvejs.


Duktig häst, dum häst, superduktig häst!

Winnie är otrolig, på alla vis. Även det 'otrolig' man brukar använda till småbarn när de fått målarfärg över hela den nyköpta tröjan.
"Du är ju otrolig."

Dagens ridning började med galoppträning i skogen. Vi tränar på en sträcka med start och mål på samma punkt, och ska ta oss runt på ungefär fem minuter. Det handlar om hastigheten på hopptävlingar. I alla fall skötte sig Winn bra, stannade till några gånger och tvärnitade i ett möte med ett sött råddjur, men annars gick det fint.

Nu komer vi till "*suck* Du är otrolig..."- delen. På väg tillbaka till stallet får jag syn på en tappad hästsko som ligger med spikarna uppåt. Jag tänkte vara duktig och lägga den farliga skon på sidan av vägen, så ingen trampar på den. Men tydligen fanns det någon liten ond demon i närheten som tänkte straffa min ordningsamhet, för helt plötsligt hoppar Winnie till och hamnar snett bort från mig. Jag höll i tyglarna, men uppenbarligen inte tillräckligt hårt eftersom hon kom lös. Och så klantade jag till mig rejält, eftersom jag tog ett skutt efter henne för att fånga henne. Detta resulterade i att jag kom emot henne nästan bakifrån, och en häst som instinktivt drar ifrån mig. (Det här är något jag återkommande gör fel i på horsemanshipträningarna, jag råkar driva på bakifrån. Dock har det börja bli bättre nu!) Men som tur var saktade W av till trav nästan genast, och körde ner huvudet i gräset vid sidan av stigen. Smått lättad börjar jag gå efter henne, gå eftersom hon skulle springa iväg igen om jag själv sprang efter henne. Men den där lilla demonen var tydligen inte färdig med mig - eller så har Winnie riktigt härlig humor - för Winnie börjar skritta igen. Och skritta. Och skritta. OCH HON STANNAR INTE!
Jag vågade inte springa efter, vilket resulterade i att jag inte kom närmre henne än sex meter. Så i ungefär tre-fyra minuter går jag sex meter efter Winnie, som lojt skrittar påväg tillbakas till stallet. Ibland vände hon på huvudet och tittade på mig som om hon undrade ifall jag hängde med! När vi nästan var framme vid stallet stannade hon och började beta, och jag kom fatt henne. Busiga häst.

Därefter blev det lite horsemanshipträning med endast sticken. Jag tänkte träna lite på att hon ska följa mig i trav också, vilket hon oftast inte vill. Skritt går det perfekt, men trav går hon bara vidare på spåret ifall jag svänger av. Efter ett tag ber jag henne börja trava längs spåret, och följer det en bit. Sedan svänger jag av likadant som jag gör i skritt. W fortsätter framåt. Jag suckar och stannar, höjer sticken mot hennes framdel (betyder 'stopp' för henne), säger ptrooo och tar sedan två steg bakåt. De där stegen bakåt är inget jag brukar göra, men blev lite instinktivt eftersom hon försvann så mycket nu.
Winnie vänder upp mot mig.
Jag;
Winnie skrittar mot mig.
Jag;
Hon stannade på prefekt avstånd ifrån mig (med hänsyn till 'mitt område', annars brukar hon ibland inte stanna förrän hon kört upp huvud i min mage och ska gosa). Jag prövade samma ska två gånger till, och det gick lika bra då! Så jag började försöka utveckla det till löslongering! Vi var inte ens i närheten av att göra det när jag slutade, men hon var uppmärksam på mig och vände upp varje gång jag bad om det. Superhästen. ♥


Jisses.

Vad enkelt det är att komma på lösningar på problem om man bara skriver ner dem! Skulle be om hjälp med två problem jag har med... en berättelse kan man säga. Så jag började skriva dem för att sedan skicka till personen som skulle hjälpa mig.
Och tror ni inte jag kommer på egna lösningar medan jag skriver? Och det här är änåd problem jag funderat på i flera dagar nu. Det här ska jag göra oftare, haha!

Alexander Ryback.

Han får slå sönder hur många fioler han vill. Han är bäst ändå.
Gah, hans röst. Man smälter!


Vi har precis ridit klart. Min kuse hette ...

bild004 (MMS)

Vi har precis ridit klart. Min kuse hette Vidar, och var supersöt! Jag älskar dessutom ridvägarna och naturen i Dalarna! Nu ska jag och Johanna tydligen motionera två andra hästar, så det blir mer rida. Hej då.


Det verkar ha varit Midsommarparty i natt ...

bild003 (MMS)

Det verkar ha varit Midsommarparty i natt för hästarna. Runt 23 hästar ligger ner, en står upp, och alla verkligen SOVER. Hihi.


Islandshästar och midsommarstångar.

Rubriken låter som en halvtaskig ungdomsbok i stil med Klaraböckerna, men i alla fall.
Om en tjugo minuter ska jag till ett stall här i Avesta, fullproppat med islandshästar. Gunillas döttrar Johanna & Jessica har sin häst där, och ska ta med mig ut på en lånehäst i Dalarnas vackra natur. Vi gjorde samma sak förra året på midsommaradfton, så kanske håller en tradition på att upprättas? Det gillas, i så fall.

Därefter ska mor min, Gunilla och hennes mamma iväg och fira midsommar någonstanns. Sätrabrunn tror jag det var. Sommarsallad och kladdkaka, mmmmh!

Hejsvejs!


Hm...

Nu tryter insperationen igen...
Sitter här i Avesta, vi ska fira midsommar med Gunilla och hennes mamma i Sätra Brunn i morgon.

Hur ska ni fira er midsommar?


Creative Photo Project #1: Old Favorites [påminnelse]

Ni som deltar, ni glömmer väl inte det? Hihi.

Ni har till 6 juli, 23.59, på er att lämna in bilderna!
De ska skickas till; gocreative@live.se

But I guess that's why they say...

Every rose has its thorn
Just like every night has its dawn
Just like every cowboy sings his sad, sad song

Every rose has its thornBell.
Flower.Slappdag.

Vaknade sent idag, åt frukost nyss. Haha, det är ju sommarlov! Dessutom har jag ju gått upp relativt tidigt sedan lördag, så nu tänkte jag sova ut lite! Nu ska vi åka till Måns Ols - som är en sjö här i Sala - och slappa ännu mer.

Ha de'!

Så låt mig visa vägen, det är vi mot världen.

Vilken redigering är snyggast?

W. ♥


It is you i have loved all along.

Hur kan någonting så fel bli så fruktansvärt rätt?

Jag har precis gjort klart horsemanshipvideo nummer två, och måste än en gång stanna upp och tänka på att andas ordentligt. Hur lilla jag ha haft en sådan tur att möta denna fantastiska varelse? Och en sådan lyckoträff sen.

Winnie är ingenting av det vi sökte efter. Ingenting. Absolut NADA!

- Vi skulle ha en valack. (Winnie är ju uppenbarligen ett sto)
- Över 165 cm, minst. (Hon var lite över 160 när vi köpte henne)
- Gärna inkörd. (vilket W inte är)
- Fina gångarter. (hennes trav när vi provred... BE-DRÖ-VLIG!)
- Över sex år. (Hon hade nyss fyllt fyra)
- Tävlad hoppning på en meter ungefär. (jag hoppade ett 30 cm hinder på provridningen)

Sen har man ju sin egna lilla mentala lista, som man absolut inte letar efter, men gärna önskar att de stämmer.
Jag ville gärna ha en snygg, gärna lite ovanlig färg. (Winn är brun, hahahahahah)
Och dessutom ett snyggt namn (Liksom, Gertrud är ju inte världens mest smickrande namn. Denna punkt stämmer dock. Winnie är ju fint!)

Så i slutändan var namn det enda som stämde. Ingenting annat. Och så rätt det blev. Jag är inte religös, men jag tackar alla gudar och högre makter som finns för det här.
Dalwinnie. ♥

Hemma!

Nu är vi äntligen hemma. Vi har haft supertrevligt, och Anker (vilket är namnet på sötnosen från förra inlägget) är megamysig. Dock känner jag mig smått traumatiserad som att och tittade på Pinguavsnitt i runt en timme. Jag som inte ens tycker om Pingu. Och har aldrig gjort det heller.
Det är inte direkt pedagogiskt... Alltså, de slängde en såg mellan varanda? Eh.. Dessutom är det alltid någon som är elak mot någon annan eller gör något dumt.
*fniss*

I alla fall så sitter jag här med massor av arbete nu. Dels ska jag rotera en hög hoppbilder, eftersom jag verkar vara oförmögen att hålla kameran rakt ibland. Sedan sak dessa bilder över på ett minneskort och skeppas vidare till en tjej som arbetar på Sorf. Därefter är det Bellabilderna som ska redigeras, och så bilderna från idag på Anker... Det blir mycket jobb, hahahahahaha!

Dessutom ska jag försöka leta reda på andra hälften av det vi filmade igår, med mig och Winn. Jag hittade det nämligen inte igår när jag skulle ladda över filerna, trotts att det fanns på kameran sen. Gah, teknologi. Är någon kanske intresserad av ytterligare en horsemanshipfilm? Hihi.


Sitter med en liten trött sötnos i knät oc...

bild001 (MMS)

Sitter med en liten trött sötnos i knät och tittar på Pingu. Aaw.


Det här har varit min underhållning under ...

bild002 (MMS)

Det här har varit min underhållning under resan. Del två i Eragon-serien samt exprimentera med inställningar på kameran. Nu är vi snart framme! Ikväll kommer antagligen massor av bilder både från hopptävling i lördags, Bella i går och så från idag! Under tiden kan väl ni berätta om vad ni brukar göra när ni åker bil långt? Hejsvejs.


Okey, just one more.


Isabelle Viola Helena Apoliva Bonden Träpinnen Erixon.

Rubriken är ett internskämt. *fniss*

Litet smakprov från gårdagens lilla fotografering med Bella. Det resulterade i en mängd bilder och 29 myggbett. 27 av dem sitter på benen, och två bredvid varandra på höger skulderblad. aaaaj...Fler bilder kommer ikväll, alternativt i morgon. Idag ska vi nämligen till vår kungliga huvudstad idag. Vi ska hälsa på några vänner till familjen. Vi hörs, kanske genom mobilbloggandet. Haha.

Svar på en kommentar.Oh ja, det vet jag. HAHAHA, det känns, kan jag tala om. Winnie är expert på helikoptersprång, som vi kallar dem. Rakt upp och rakt ned, och ändå river hon inte. Grejen är att hon är ung, hon är ju faktiskt bara fem år, och behöver lite tid att träna och vänja sig med avstånd och hela altet.

Men det beror även en del på mig. Jag sitter ofta och 'smyghåller' henne. Hon behöver ju ha lite power i stegen, och vara ordentligt 'fram'. Men jag håller in tyvärr in henne lite för mycket. Det är en reflex, eller vad man ska kalla det. Jag får för mig att om låter henne springa på för mycket, så kommer jag tappa kontrollen och vi kommer braka in i alla hinder som finns. Jag är väl helt enkelt lite rädd, och det är väl egentligen bra? Att man är försiktig, liksom.

Men hon utvecklas faktiskt otroligt mycket! På träningen inför tävlingen i torsdags... Då kom hon ännu närmre på alla hinder! Det är helt enkelt något vi kommer få träna på.

 


i love you


Ute på en fotorunda med Bella. Vi har rätt...

bild001 (MMS)

Ute på en fotorunda med Bella. Vi har rätt roligt, HAHA.


Testar ifall mobilbloggfunktionen funkar. ...

Testar ifall mobilbloggfunktionen funkar. Alltså så man kan skriva ett inlägg via ett sms i mobilen. Det är egentligen inte klokt vad man kan göra med dagens teknik... Haha! EDIT FRÅN DATORN; HAHA, det funkade!


Enköping nästa.

Ska dit med mormor och morfar och hälsa på farmor. Hihi.
Det blir dåligt med uppdateringar idag, eftersom jag nästan direkt jag kommer hem - tror jag - kommer skynda till stallet och hjälpa till att bygga hagar. Äntligen ska pållarna få gå på gräs!

And then.

Umbrella.


I just can't get you, of my mind.


Idag.

Winnie. ♥
Lokal hopptävling idag, första gången för oss båda. Och hon gick som en klocka. Helt super!
En vägran, men det var lika mycket mitt fel som hennes. Hon bara gled över, man märkte knappt att hon hoppade. Finaste. ♥

Film kommer upp strax.

Gårdagen.

Var en dag fylld av coca cola, springande, hinderbyggande, fotograferande och "om hon också river det där hindret nu blir jag galen!". Funktionär på en hopptävling är ett roligt jobb ändå, mycket roligare än dressyren var. Dessutom lärde jag mig en massa, så det var kul!

Och så fick Prinsessan sin Boxer-Robert och de levde lyckliga i alla sina dagar...

Grattis Vickan och Daniel.

Åh en såda vacker låt!Trött.

Mot sorf!
Funktionär hela dagen.


Twilight.

Bara för att tänkte jag göra en lista med Twilightfrågor från denna blogg.

Twilight / Om jag kunde drömma:
1. Favorit karaktär i boken/filmen? Alice Cullen, antagligen.
2. Bästa scen i boken/filmen? Basebollmatchen.
3. Favorit citat från boken/filmen? Säg det...
4. Bästa låten i filmen? Muse - Supermassiv Black Hole!
5. Favorit outfit från filmen? Oj, det har jag inte tänkt på.

New Moon / När jag hör din röst:

6. Favorit karaktär i boken/filmen? Jane!
7. Bästa scen i boken/filmen? Då Bella ska hoppa/hoppar, tror jag.
8. Favorit citat från boken/filmen? Som sagt, säg det...
9. Bästa låten i filmen? Possibility - Lykke Li
10. Favorit outfit från filmen? Gah..

Eclipse / Ljudet av ditt hjärta:
11. Favorit karaktär i boken? Bree Tanner & Jane.
12. Bästa scen i boken? Bella & Edward på ängen!
13. Favorit citat från boken?
Bella: "Vad tänkte hon [Alice] på, förresten? För att stänga dig ute, menar jag?" Edward: "Hon översatte nationalsången till arabiska. Och när hon var klar gick hon vidare till koreanskt teckenspråk."
14.Vad ser du mest framemot i filmen? Den onda vampyrarmén! Samt Bree.
15. Vad ser du minst framemot i filmen? Vet ej.

Breaking Dawn / Så länge vi båda andas:
16. Favorit karaktär i boken?
Renesmee, tror jag.
17. Bästa scen i boken? Säg det...
18. Favorit citat från boken? Mja...
19.Vad ser du mest framemot i filmerna? Att se hur de löser Renesmees åldrande, striderna i slutet och ifall Kristen Stewart kan spela den nya kick-ass-Bella'n efter att hon... eh, jag ska inte avslöja något, men efter "ni-som-läst-boken-vet-vad".
20. Vad ser du minst framemot i filmerna? Kommer inte på något...

21.Team Edward eller Team Jacob?
Team Switzerland!
22. Favorit skådis? Dakota Fanning (Jane).
23. Vem skulle du vilja spela? Jane, kanske. Haha.
24. Vilken är din favorit bok? Mja, The Short Secound Life of Bree Tanner är ju faktiskt en del av Twilight Sagan, hihi.
25. Vad tycker du om slutet i Breaking Dawn? Helt okey, faktiskt..


Så fruktansvärt oinspirerad!

Tala om vad ni vill läsa om, se bilder på eller vad som helst! Ställ frågor och allt möjligt!


Twitter.

Jag var tvungen att pröva det, bara för att liksom. Hihi. Du ser den i menyn.
Även här; http://twitter.com/JonnaSN

Är lite sur över att JonnaNS var upptagen. Satt i säkert fem minuter och försökte hitta på ett namn som inte är upptaget. Inget fanns ju! ALLT jag prövade var upptaget. Så tillslut böt jag till JonnaSN. Hehe.

Bells.


Winwin.

Träningen gick helt okey. Kunde gått mycket bättre, men kuselusen är enormt duktig ändå!
Gah, har verkligen ingenting att skriva.

Hm..

Jag har verkligen ingen fantasi just nu. Vad ska man skriva liksom? Inget händer ju direkt just nu... En veckas sommarlov och man har inte gjort något, spännande. HAHA. Klockan fem ska jag i alla fall få träna till tävlingen på söndag. På de riktiga hindrerna! Ska bli kul.

Gah, fantasilöst.


Ingen fara, HAN VILL BARA HÄLSA!

HAHAHAHAHAHAH!


RUN, RUN! YOU'LL NEVER MAKE IT!

Skrattar så jag inte kan andas!
Jonas Gardell. ♥


Detta är en fantasilös rubrik.

Winnie gick suuuuuuperbra idag! Bättre än någonsin tidigare, då jag ridit helt själv och inte inför någon som hållit lektion. Till och med min tränare som hade ridlektion för ridskoleeleverna en bit ifrån ropade plötsligt "Så bra hon går Jonna!" tvärs över ridbanan. Underbara kuselusen.

Nu ska jag göra iordning kycklingnuddlar och kolla på Morden i Midsomer som börjar om en halvtimme. Mys.
See ya.

Nostalgi på hög nivå. [dagens]

Jag kan utan att skämmas säga att jag tycker om Kalle Anka serierna! Och det har jag gjort så länge jag kan minnas.
Men främst de skrivna av Don Rosa. Helt underbara ju! Förutom sättet han ritar och skriver älskar jag alla hans små detaljer! Historien kan handla om en grej, men han lägger alltid till en sjukt rolig detalj vid sidan av, bara för att liksom.

Har sparat alla tidningar med hans serier jag köpt, har en hel del alltså, hihi. Tycker sjukt mycket om alla, så favorit går inte att välja. Alla är bäst på sitt vis. Men alla som handlar om en yngre von Anka är super, så tillexempel Brev Hemifrån eller Den Gamla borgens nya hemligheter. Så söt och charmig!Känner du till Don Rosa?
Vilken är din favorit?


Tröttnar aldrig på att redigera den här bilden...


Geocashing.

Edda, en vän till mig, talade om vad förra inlägget handlade om. Nämligen ett sorts skattjaktspel som heter Geocash! Man använder sig av GBS när man letar. Det kan vara en enkel pappersbit där man ska skriva sitt namn, som den utanför vårat fönster, eller en låda som det kan ligga en sak i. Då ska man byta ut den mot något eget. Sökte på deras hemsida och hittade massor av gömmställen i Sala! Så nu funderar jag på att gå ut och leta, trotts att jag inte har GPS. Det stod ju lite ledtrådar på hemsidan, så det kanske går ändå. Hihi.

http://www.geocaching.com

Nyfiken i en strut...

Det var nyss en person utanför vårat fönster (eller ja, på vägen nedanför vårat fönster, hade varit kul att se någon titta in genom köksfönstret tre våningar upp!) som plockade ned en rulle med ett papper i, läste på det, skrev något på det och försvann sedan. Enligt mamma är han den tredje som kommer dit och gör samma sak, under den senaste måndaden. Antagligen pågår det någon form av skattletartävling. Skojj, sånt vill jag vara med i!

Så nu ska mamma och jag strax springa ned och läsa på den där lappen själva.

Isabelle.


Aaaaaaaaaaah OPA!

Mamma och jag har precis bokat biljetter till Horsemanshiplägret jag ska på i juli. Av ren tur kollade vi upp erbjudandet om halva priset på alla förstaklass resor ifall man var SJ Prio-medlem, och insåg att vi kunde ta del av det om vi bara blev medlem... vilket var gratis!

Alltså kostar det 879 kronor istället för ungefär 1600 kronor! Och dessutom ingår internet och det är i första klass! Hur lyxigt är inte det?

Dessutom så sa supersnälla Elvira (tjej som också ska på lägret som jag pratat massor med) idag att jag får sova kvar i deras husbil söndag - måndag! Det är nämligen så att lägret ska börja på måndagen, men då måste jag åka nattåg som går på söndagen. Och eftersom jag inte är helt sugen på att sova tillsammans med fem främmande människor, samt två byten, så åker jag hellre på söndagen! Och nu slipper jag ta in på vandrarhem, hihi. Tack Elvira! ♥


Keep on the sunny side.Väntan.

Jag får ju ibland galna idéer när jag har tråkigt. Idag var dock första gången jag band en blombukett bara för att jag fick vänta lite... Eh?
Järnvägsövergångsbommarna (långt ord!) gick ned precis när jag kom fram till järnvägen, och tåget tog sådan tid på sig så jag klev helt enkelt ned vid vägkanten och började plocka vita och gula blommor, som jag sen satte några löv runt. Tyckte det blev rätt fint, hihi.
Tisdag.

Nu har jag haft lov i nästan en vecka, och inte gjort någonting vettigt alls! Meeeeeeeen, det är kanske så det ska vara. Vila upp sig bara, liksom. Nu ska jag strax iväg till kuselusen och rida. Lite hoppträning inför helgen. Jag ska ju nämligen tävla på söndag, debut i "riktig" tävling, eller vad man ska säga. Lokal tävling. 'Riktiga' hinder också, och inte bara vanliga bommar och hinderstöd. Ska bli kul!

Call Me.


Duktiga flickan.

Jag vet att jag tjatat om det nästan varje gång jag pratar om Winnie, men det tåls att upprepas.
JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA HÄST!

Jag kände inte riktigt för att rida idag, så jag tränade lite från marken i paddoken. Prövade något nytt, nämligen att om jag kröp ihop lite, lutade mig bakåt och backade skulle hon följa efter. Så början av en inkallning kanske man kan säga. Hon skulle dessutom följa efter om jag svängde åt något håll. Och gud så duktig hon är. Hon är så känslig för kroppspråk. Om jag lade kroppsvikten på höger ben och svängde lite åt höger svängde hon direkt efter. Eller ja, ifall man hade hennes fulla uppmärksamhet alltså. Det är det vi har lite problem med, eller jag har problem men kanske.

Jag har inte riktigt lärt mig än att se skillnaden mellan när hon tittar på mig och är helt uppmärksam och när hon tittar på mig och tänker på att beta på en grön sommaräng. Det kommer vi få träna lite på, men hon är ju så ung så det är inget jag oroar mig för, hihi.


"Grandma, Susie's in the in-betwen"

"My name is Salmon. Like the Fish. First name Susie. I was fourteen years old when I was murdered.
On December 6th 1973. I wasn't gone. I was alive. In my own perfect world. But in my heart, I knew
it wasn't perfect. My murderer still haunted me. My father had the pieces but he couldn't make them fit.
I waited for justice but justice did not come."

"Don't be afraid."Sång baserad på boken/filmen The Lovely Bones.


Fem timmar och 1265 kronor senare...

Ett träns, benskydd, grimma, cremefärgad dressyrschabrak, nummerskylt till tävling, pälsglans och lite mer småplock. Tur att det var halva priset på mycket av det, annars hade det blivit väldigt dyrt! 1265 är väl också dyrt, men ändå.

Stod och fingrade på en kavaj till tävling också, men priset avskräckte mig... 599 kronor. Å andra sidan fanns det en lite snoffsigare för 1500 kronor, så sexhundra kronor kanske är vad man får räkna med. Dock behövs inte kavaj till lokal tävling, vilket jag ska vara med i, så det behövs inte än.

Hööks nästa.

Nu ska mamma och jag åka till Hööks och inhandla diverse saker till Winn.
Hejhej!


Infall.

Gaaaah, nu måste jag sova! Har suttit och klippt ihop filmen i inlägget under, sparat den och laddat upp på Youtube. Sju minuters film tog typ en timme! Sen började jag redigera bilder som Gunilla ska få på Jessica när hon tog studenten i fredags. Nu är jag äntligen klar med allt.

Förresten förundrades jag över hur fort jag lärt mig Photoshop ändå, med tanke på att jag aldrig använt det när jag började gymnasiet i höstas. Jag hade två bilder på Jessica och Alexanda tillsammans med en hund. Ni ser bilderna nedan.Den högra bilden var fokusen lite fel på, medans den vänstra var jag lite ledsen över att hunden vände sig bort precis. Så vad gör då övetrötta Jonna? Jo, hon kombinerar dem.Jag älskar Photoshop!

NU SKA JAG SOVA!

Now We Are Free.

Film från dagens träning för Kicki.


Roger Bart.

Mannen är för sjutton ett geni! Helt fantastiskt gullig och überrolig! HAHAHAHAHAHAHA!
Såg nyligen en film som heter The Stepford Wives (sjukt mysko och sjukt rolig!) där han spelade bög... igen, precis som i The Producers.


Keey it Gay - The Producers.
http://www.youtube.com/watch?v=Cdbyca9XjD8
 (part 1)
http://www.youtube.com/watch?v=-tNJSWP53K4 (part 2)Lovely.
HAHAHAHAHAHAHAHAHA!


Clearound.


Stimorol Shift!

Yummie säger jag bara! De byter smak, den ena från hallon till mint och den andra från apelsin till mint. Supergott!Nu är jag kär i Isabelles objektiv också!

Nikon Nikkor AF 50/f1.8DEn Prinsessas Dagbok.

Både ettan och tvåan har nyss gått på TV4+. Tycker de är urhärliga. Särskilt nummer två, som precis slutade.
Se dem! Funderar lite på att läsa böckerna.. Vill ha något att läsa, hihi. Fast först ska jag bli klar med halva bok nummer två samt bok tre av trilogin om Eragon också. Får läsa på här!Vad tycker ni om filmerna?


Börjar få slut på rubriker till de bilder jag laddar upp...


Har man inte Photoshop får man använda Picnik.com...

Men det är ändå inte samma sak..
Fast jag tycker om den här redigeringen ändå. Färgerna blir så varma och mysiga.
Kuselusen.

Hon skötte sig jättebra idag! Vi tränade på att hoppa på en volt, och jag förundras varje dag över hur duktig hon blivit. Sist vi försökte, i början av vintern ungefär, gick det verkligen inte. Dessutom minns jag första tiden, precis när jag fått henne. Att galoppera på i en liten paddock var svårt för oss! Jag var tvungen att styra innanför kortsidorna eftersom vi nästan brakade upp i staketet varje gång! Och nu... min lilla älskling. ♥

Vi är ju långt ifrån perfekta, men framåt går det hela tiden!


Myggbett.

Varför får jag dem alltid på jobbiga ställen. Ställen som efter ett tag gör ont att klia på, typ hälsenan och nykelbenen. Just nu har jag ett under hakan och på handryggen... Gah.

Får ni ofta myggbett?

MSN-konversation efter förra inlägget...


Dagens Awsome!

BELLA! Vi måste lära oss det här!Waterdrops.


Sunshine.


True, so true. [dagens]


Grattis Jessica och Alexandra!Jessica och syster Johanna.


... för vi har tagit studeeeenteeeeeeen!

Nej, jag får vänta två år till.
Men Gunillas ena dotter Jessica ska idag, och strax ska vi åka "på fest". Hihi.

Har varit hos Winwin redan, bara mockat och så. Ska rida senare ikväll. Och i morgon ska jag upp tidigt och ha morgonfodringen. Gah. Men man kan väl inte klaga när man har sommarlov. HAHA!


Summernights.


Dagens.... Nä, jag har inga ord för det här.

Helt fantastiskt. Önskar jag kunde och vågade något sådant där. Tänk vilken frihetskänsla.
Herregud.


No Surprise?

Ny bloggdesign. Är egentligen supernöjd, men hade önskat att jag fortfarande hade Photoshop så jag kunde göra någon snygg bakgrund. Jaja, jag för nöja mig som det är. Hihi.

Förresten... titta mamma, rosa! HAHA!

Kidnappade en bild...

... från en klasskompis blogg. Fanny's. (jag har faktiskt frågat om lov. hihi)

Min klass är bäst. ♥


Gaaaaaah.

Jag dör. Eller snarare, mina fötter dör!
Varför verkar alltid "snyggt" och "smärta" gå hand i hand när det gäller skor? Det finns alltså helt klart en andledning till ordspråket "vill man vara fin får man lida pin".

Bör påpekas att detta är första gången i mitt liv jag går i högklackat, så jag har verkligen rätt att klaga.   aaj..
Nu ska jag gå ned på stan för att fika med mamma, mormor&morfar. I platta skor!
Hejhej.

Snart så.

Nu ska jag åka till skolan, äta lunch på konserthusterassen och sedan är jag FRI!
HAHA!


Winwin.

Jag försökte träna lite från marken igår också, men sticken, men det gick väl sådär. Inte direkt konstigt dock, eftersom det var massor av folk omkring paddoken. I lördags var vi ensamma. Men hon är bäst ändå min häst.
Jag satte på henne träns, och red från marken liksom. Samlade, lyckades flytta henne lite och sådär, i både skritt och trav. Var smått utmattad efteråt, efter att ha sprungit bredvid henne i trav en massa varv. Dessutom snubblade jag jämnt på sticken, som jag använde som spö. Hon är lite motvillig till att trava när man står på marken, min kuse. Hihi.

Därefter satt jag upp i fem minuter, barbacka, och red lite. Gud så snygg hon kändes då, riktigt fin och samlad. Jag funderar på att låta någon filma mig någon gång... Ååh Beeeeeella? *blink, blink*

Sommarlov!

Nästan så, i alla fall. Det enda som står emellan mig och ett härligt sommarlov är att äta lunch på konserthusterassen på onsdag med klassen. Idag slutade vi tidigt, och i morgon är vi lediga. Awsome!

Strömsholmstävlingarna 2010.

Tack för en superdag!
Jag hade dessutom oerhörd tur idag. Linnéa och jag gick runt på området där de sålde massor av olika hästtillbehör. Jag säger lite bistert; "Och antagligen finns det som vanligt inget Horsemanship ställe här."
Vi går tio meter fram... och vad finns där om inte en försäljare av Horsemanship tillbehör!

Vad är oddsen liksom?
Och bättre blir de, för där såldes nämligen stick's! Carrot stick, för att vara lite mer specifik. 220 kronor kostade det, och jag slog till genast! Helst hade jag velat köpa ett till arbetsrep, eftersom de som de sålde var riktigt bra tyngd, men 500 kr var lite väl att hosta upp sådär på inpuls. Dessutom hade jag inga lösa pengar, utan fick låna av mamma (tack!) så jag nöjde mig med sticken.
För den icke NH-invigde är en stick som ett stelt spö med en lång repbit i änden. En extra, förlängd arm helt enkelt, som inte viftar så mycket som ett vanligt ridspö. Jag har använt den en kort gång redan, från hagen och in i stallet bara. Älskar den redan. Winnie fick en helt ny respekt för vad jag bad henne om när det satt en underlig liten vit mask i änden av spöt. HAHAHAHAHAHA!

Min ser nästan exakt ut såhär. Ett vitt snöre dock, som jag redan lyckats smutsa ned lite på ett ställa. hihi
http://lh6.ggpht.com/_qRHihLdg2fM/RtnXAOfgDZI/AAAAAAAAAvM/GdueWFZGlvE/DSC02249.JPG

Bree Tanners andra liv.

Jag läste ut den igår!
Ja, jag vet att den kom ut igår också och, ja, jag är en boknörd.
Men hey, den är bara 166 sidor!
166 underbara sidor.

Jag älskar Meyer och hatar Bella. Så det här, lömskt och blodtörstigt och vampyriskt, och nästan helt utan ett spår av Miss Klumpeduns, är underbart! Dessutom tyckte jag om Bree redan från början, och att få följa hennes syn på allt... Helt fantastiskt.

De får till och med "vampyrerna glittrar i solen" att verka coolt! Och får man en vandrande diskokula till vampyr att verka häftig har man helt klart lyckats.

Inte läst boken än? GÖR DET!
Jag tänker införskaffa den på engelska rätt ögonblickligen. Ska se om biblioteket har den. Allt av Meyer är nämligen en si sådär trehundra gånger bättre på orginalspråket, engelska. Men egentligen, vad är inte det?


Strömsholm.

Om precis en timme blir mamma, jag och Linnéa upphämtade av Siv och Pia (två från stallet där Winn står) för att åka till Strömsholmstävlingarna. Jag har bara varit och sett på dem en gång, förra året. Då åkte vi vidare för att provrida en häst efteråt. Floyd, hihi. Söt, men lite för stor och tung för min smak.

Ska bli kul i alla fall!

Älskade Winnie.

Istället för att rida tränade jag lite från marken i paddocken idag. Både med repgrimma/arbetsrep (minnesanteckning; köp tyngre arbetsrep!!) och lite löst. Vi körde mest att hon skulle lyssna på mig och vara uppmärksam på mig. Stanna när jag stannar, gå några steg bakom mig och inte inkräckta på mitt område, flytta sig undan tryck (bakåt och en "framdelsvändning", bara något steg än så länge) samt backa när jag skakar repet. Hon fattar så oerhört fort, min lilla häst.

Framför allt betonade jag att om hon gör som jag vill får hon vila och gosa länge. Och det verkar hon uppskatta mer och mer varje gång. Hon stod med sänkt huvud och bara njöt, och mot slutet vände hon till och med in mot mig när jag "bad" henne, och när jag gick fram för att beröma henne körde hon nästan in huvudet i magen på mig och nästan slöt ögonen. Underbara häst.

Jag verkligen ÄLSKAR mitt nya objektiv!

Helt orörda bilder.Just drive away.


Vad har hänt med mig?

Varför går det plötsligt så bra i skolan? Eller snarare, varför känns det som vanligt, men betygen skjuter i höjden.
Jag har G i matte och G i idrott, och det förväntade jag mig.

Men sen har jag MVG i resten!

Estetisk Verksamhet
Datorkunskap
Svenska
Engelska
Mediekunskap
Programhantering
Webdesign
Och än så länge ligger jag på MVG i Medieproduktion som är en 200 poängs kurs (två år).

Känns underbart.

Farväl.

Hej då älskade Photoshop.

Snyft.

The Short Second life of Bree Tanner.

Det här gillar vi faktiskt. Förhoppningsvis slipper vi "hey-jag-ramlar-över-mina-egna-fötter" Bella. HAHA!

"Äntligen! Efter nästan två års tystnad kommer Stephenie Meyer ut med en uppföljare i sin omåttligt populära Twilightsaga. Läsare av Twilightsagan kommer att trollbindas av den fängslande berättelsen om Bree Tanner och den mörka vampyrvärld som hon upptäcker i Ljudet av ditt hjärta.

Med en välkänd kombination av fara, mystik och kärlek berättar Stephenie Meyer den förkrossande historien om Bree och armén av unga vampyrer från det att de förbereder sig för att förgöra Bella och familjen Cullen fram till det oförglömliga slutet.

- Jag är lika förvånad som alla andra över den här boken. När jag började arbeta med den 2005 var det bara som en övning i att utforska den andra sidan av Ljudet av ditt hjärta, som jag just då redigerade. Jag trodde att den kanske skulle sluta som en novell som jag kunde publicera på min hemsida. Senare, när arbetet med Twilightsagan "Den officiella guiden inleddes, tänkte jag mig att Brees historia skulle kunna passa bra där. Men berättelsen växte sig längre än jag hade förväntat mig, tills den var alldeles för lång för guiden." Stephenie Meyer

Bree Tanners andra liv (The Short Second life of Bree Tanner) har kallats Stephenie Meyers "stickspår" i Twiligtsagan. Den berättar den spännande historien om den nyfödda vampyren Bree Tanner som först dök upp i Eclipse."Det här är så mycket nostalgi att man svimmar! [dagens]

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
Yes.

MVG i Engelska A.
MVG i Svenska A.Dreamweaver, Hemsida, Dreamweaver, Hemsida. Gah.

Faktiskt går det riktigt bra. Förutom att jag inte vet vad jag ska ha för bild på framsidan. Men de får vi lösa sen. Just nu behöver jag komma på ett sätt att håva in läraren, som mystiskt försvinner så fort man behöver honom. Börjar undra om man behöver harpun för att lyckas fånga in honom. Och rep för att binda fast honom vid min stol tills han hjälpt mig.

Det enda jag behöver hjälp med är att han ska förklara vad jag gör för fel när jag ska lägga in navigeringsknapparna. Den vill liksom inte, det blir bara en "trasig" ruta. Sedan är jag nästan klar, bara lite sista piff. Hihi.

Nä, nu ska jag gå och se om skolan har någon harpun. Hjälp måste man väl få någon gång?
Hejdå.

Torsdag.

Morgonen börjar med Webdesign, ett extra pass. Det behövs, men jag tycker fortfarande så grymt synd om läraren. 28 elever, en lärare, alla vill bli klara och främst vill alla ha hjälp.
Där efter vej jag inte riktigt vad det blir... Betygsamtal verkade det som.

När jag kommer hem ska jag i alla fall följa med mor min till Silvköparen (en sjö) och hjälpa till med en skolklass som ska ha övernattning. Vi ska tälta där också. Bella följer med. Kan bli riktigt trevligt! Haha.

Hejhej.

Ice Cream.

Jag hade tack och lov missuppfattat lite när det gäller fotandet av glassen. Jag skulle alltså inte fota alla sorter, utan menyerna liksom. Tack och lov, eftersom det är 19 glassorter och bara sju menyer. HAHAHAHAHA!
Sju var jobbigt så det räckte. Att fota bilder på höjden med kameran med en enorm blixt är smått ansträngande. Men kul var det, och glassen deras är så fruktansvärt god att det inte borde vara lagligt!

Nu ska jag sova, har suttit och först över bilder till ett USB-minne och redigerat bilderna på glassen sedan nio typ.
Hejsvejs.

Nu ska jag strax iväg och jobba!

Det känns väldigt bra att skriva de där orden. Att säga dem också.
"Jag ska iväg och arbeta nu, fota glass på Cafe Dreambook..."

Hihi.


OH NO!

Jag råkade göra bort mig totalt. Höll på med en design på en annan blogg, och råkade kopiera åt fel håll.. Err.. yeah. Ska fixa det så fort jag kan!


~ Just paint the picture of a perfect place.


Bläääääh.

Idag fick vi veta att vi ska lämna in våra datorer till skolan under sommarlovet. Visserligen visste jag om det innan, men jag hade hoppats att skolan glömt bort det eller något. Men nej, sådan tur har jag inte. Självklart. BLÄH!

En hel sommar utan Photoshop. Jag som behövde Photoshop. Snyft.

Summer.

Tänk, nu är det en vecka kvar tills jag slutar skolan!
Gud så skönt!


A4.

Mamma beställde hem runt 28 av mina bilder från någonstans, förstorade till A4. Men så var det två bilder som var en fläck på, och alla var pyttelite vikta i kanten så mamma mejlade om det. Svaret blev; "Jaha, men då skickar vi allt igen!"

Så nu sitter jag med dubbel upplaga av de bilderna! Yay, hihi.Elvis "the Elvisp" Presley
Creative Photo Project #1: Old Favorites [ start ]

Nu är det bara att börja att fotografera! Ni har till och med 23.59 på Tisdag den 6 juli på er att skicka in bilderna! Kom ihåg att skriva vilken låt som hör till vilken bild! Lycka till!

Go Creative!

Designern.

Gjorde en enkel design åt en tjej vid namn Martina nyss. Besök gärna och titta in den, hihi.
Och ta en titt på bloggen på samma gång!

http://mtina.blogg.se


AF-S Micro Nikkor 60mm f/2.8G ED. ♥

Jag är kär. I ett objektiv. Och i en blixt vid namn Nissin Di622 Speedlite, så det blir lite av ett triangeldrama här. Men mest i objektivet. Det är sjukligt skarpt. Alltså, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt, riktigt (!!!!!) skarpt redan nu! Tänk då med lite övning!

Lycklig människa var det här!

Första testbilderna!
Ursäkta att fokusen på första bilden, vet inte riktigt vart den hamnade.
Men de som själva äger en abessinier tror jag förstår mitt problem att fånga kattens intresse och samtidigt hinna ta en bild! HAHAHAHAHAHA!

Number 100.

Det här är det 100 inlägget i bloggen! I JonnaNS.blogg.se alltså... Det är mitt 887 totalt. Fast det är ännu mer änåd egentligen eftersom jag under en kort period hade blogspot.com också.. Hm.

I alla fall. Nyss var jag nere på Dreambook och lämnade bilderna jag fotat på deras innergård. Men jag har ju fått ett nytt jobb där, som jag kanske glömt att berätta om? Jag ska fota alla deras glassorter till en meny de ska ha. Så klockan sex i morgon ska jag inställa mig för tjänstgöring, HAHA! Bells följer med som assistent, samt förste glassätareuppätare. Vi skulle nämligen komma dit hungriga eftersom glassen smälter så fort, så vi orkar äta upp den. Jag är ju inte så överförtjust i glass, även om det kan vara gott ibland. Så det blir nog Bellsen som får rulla ut därifrån efteråt! HAHAHAHA!

Strax kommer jag gå ned på stan igen och göra något jag tänkt göra länge. Köpa ett macroobjektiv! Insåg att det jag ville ha fanns på Expert här i Sala, trotts att det inte står på hemsidan. Så jag passar på att slå till nu så kanske det går att använda i morgon och jag lär mig det? En blixt kommer också slinka med, vilket är en annan grej jag suktat efter. Hoppas det går fort att lära sig, annars får jag köra med de gamla objektiven, vilket också borde funka.

Hejsvejs!


TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec