Hur allt började.Fick en nostalgikick och började bläddra igenom en viss Linnéas gamla blogg. Hon har en ny blogg nu [ LÄNK ] som jag också följer, men det var med hennes gamla blogg som allt började.

http://www.linneanilsson.blogspot.comDet är helt enkelt den här Linnéas förtjänst att jag började fota! I över huvud taget, med min första digitalkamera. Jag hittade hennes blogg, och blev helt fascinerad över hur en människa bara två år äldre kunde ta sådana fantastiska bilder. Jag började exprimentera lite, trotts att jag måste medge att jag försökte härma henne rätt mycket i början. Men efter det rullade det på, och nu kan ni ju se själva hur det ser ut. Rätt bra ändå, om jag får säga så, hahahahaha!

Men det var med henne det började, och det känns rätt kul att minnas det. Kika gärna in på hennes blogg!

[ Fantasilös ]

Dagens nostalgi!

Åh, den har låten hade jag till och med glömt bort helt! HAHAHAHA!


Oh god...

Idag hade vi en så kallad JB-dag. Den kan väl sammanfattas så att man förbereds på vad man som etta och tvåa har att vänta nu när man går upp ett år. Dessutom hade vi så kallad Mediefestival, där tvåorna och treorna visade upp olika uppgifter och projekt de haft under året.

Och dessutom skulle endel pris delas ut. Ett till en person från varje linje, varje år... Alltså tre från Hälsa/Idrott, tre från IT, tre från Entreprenör och tre från IT-media. En från varje årskurs.

Då det var dags för IT-medie linjens "vinnare" lutade sig Klara som satt bredvid mig mot mig och viskade; "Jag gissar på Linn". Jag nickade, eftersom det var precis min tanke. Linn eller Fanny, det var liksom lite självklart tyckte jag. De är båda grymt duktiga!

Så när min mentor Johan ropar upp "Jonna Nilsson Sundgren" kan man ju säga att jag blev aningen ställd. Först satt jag bara och stirrade på Johan, sedan vände jag mig mot Klara och ville nästan fråga "Är det jag som är 'Jonna Nilsson Sundgren'?"
Därefter var jag tvungen att resa mig upp, snubbla ned till scenen (vi var i lilla kongresssalen på Aros Congress Center... om det säger någon någonting) och ta emot ett kuvär. Därefter blev jag blänade av några lampor och skulle upp till min plats igen, som jag förövrigt inte hittade först. Jag kände mig helt vimmelkantig och insåg hur fruktansvärt jobbigt jag tycker det är att stå inför publik. Bara bland människor jag känner och inför klassen brukar det kunna bli lite jobbigt i slutet, så att utan förvarning bli uppkastad på en scen för att ta emo ett pris jag inte alls förväntat mig att få... well.

Jag känner mig fortfarande skakis när jag tänker på det. HAHAHA, nu känns det som om jag bara klagar, och det menar jag inte för det var en kul överrasking. Tack, det var sjukt snällt. Men jag hoppas jag slipper göra det en gång till. Hihi.


Never before have something so different been so similar.


Worlds Best House.


Jaou...

Nu sitter jag här och lyssnar än en gång på mitt älskade vinnande bidrag i Eurovision, och beundrar Jimmy Jumps prestation som redan ligger på youtube. Söt snubbe, super härlig ju! Och den där spanjoren som tyckte Jimmy "störde" han nummer, och tvingade till sig att få sjunga igen. Han ska ju vara stolt, hela alltet blev ju roligare bara för att han var med! HAHA!

Om någon timme tänkte jag dra mig nedåt lilla centrum och till Dreambook. Som kanske nämt tidigare har jag ju fått sätta upp två bilder där som jag tagit, och sedan dess har de tjatat på mig att komma dit med ett "visitkort" med namn och telefonnummer och sådant. Så i onsdags kanske det var, så cyklade jag ned och lämnade ett. Då frågade han om jag hade lust att fota deras nya bakgård så de hade bilder till hemsidan. Visst sa jag, lite förvirrat. Så nu har jag ett litet uppdrag att utföra, haha.

Hejsvejs!

Yes, yes, yes, yes, yes, yes! ♥

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥


 


Naaaaaw.


Dagens människa; Jimmy Jump! ♥http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2010/article7211424.ab


Underbara, fantastiska människa.
HAHAHAHAHAHAHAHA!


Bästahästen.

Clearround på Winwin i morse, gick väldigt fort som vanligt då det är låga hinder, men hon skötte sig super ändå! Därefter promenerade jag över med Winnie till Robergs, mina gudfäräldrar och deras barn, samt fosterbarn Linnéa som mamma&jag är kontaktfamilj åt.. Ja, i alla fall.
De hade annordnad en Horsemanship kurs, och det blev min försenade födelsedagspresent att vara med på den! Superkul! TACK! Jag vill inte låta som någon besserwisser, men ärligt talat kände jag till allt hon sa, eftersom jag själv både läst om det och dessutom följt båda Norah och Paulina på Bilddagboken. Ändå var det givande, och det är ju alltid bra att få de där små detaljerna man inte tänker på när man tränar ensam.

Det enda jag inte höll med henne om var att hon tyckte att det var okey om hästen åt medan den gick, så länge den koncentrerade sig på uppgiften. Så om man till exempel longerade var det okey om hästen åt gräs så länge den höll den fart du bad den om till exempel. Jag tycker man på sätt och vis ska separera på vila och arbete.

Jaja, Winnie skötte sig SUPER! Verkligen SUPER bra! Hon är världens bästa häst, och fattar direkt vad man vill. Dock är ibland fatta och vilja göra två helt olika saker, men oftast försöker hon! Det var så roligt att se hur hennes lilla hjärna arbetade mer och mer och mer. Mot slutet såg hon helt groggy ut i blicken, och verkade riktigt belåten med sig själv. Underbara kuse.

ÄNDRINGAR I PLANERINGEN!Jag har fått flera förfrågningar om att sänka antalet låtar man ska ta. Tydligen råder akut fantasibrist, hihi. Nåväl, jag anpassar mig gärna för era önskemål, och därför är det nu endast tre låtar man ska välja ut och fota utifrån. Dock har ni fortfarande fem veckor på er!

Lycka till!

http://jonnans.blogg.se/2010/may/photo-project-one-old-favorites.html#comment

The Terminal.

Det här är bland de sötaste filmer jag sett. Liksom Tom Hanks är bland de sötaste skådespleare som finns. Speciellt när han ska spela oförstående!

The Terminal handlar om Viktor Navorski som kommer från Krakozhia, ett östeuropeiskt land. På planet till New York upphör hans hemland att existera. Utan hemland slutar hans pass att gälla, och utan pass kan han inte få något visum för att komma in i New York. Alltså får han inte lämna flygplatsen. Där råkar han ut för det ena och det andra.

Sjukt rolig och söt film!


Kurt Schneider är Youtubes största (om inte världen) geni, och att Sam Tsui är världens bästa Youtubesångare!

Kärlek. ♥


Med en ängels tålamod.

Webbdesign är det ämne i skolan som vi behöver mest hjälp med. Enda sättet att lära sig är att öva, öva, öva, öva och öva lite till. Och det är inte så lätt med trehundraåttioelva knappar och funktioner man ska lära sig i ett program, som dessutom krånglar sådär mysigt som teknikens under brukar göra. Alltså behöver man hjälp varje gång, nästan hela tiden.

Lägg ihop det med 28 elever och en lärare.
Det är sannslöst stressigt här. Det är ett under att vår stackars lärare inte stressar sönder. Just nu har han försvunnit ut i något grupprum, trotts att jag fortfarande behöver hjälp.

Jaja, undertiden kan jag underhålla mig med att förminsa 52 bilder i Photoshop. Till 600 px, och sedan 152 px. Och därefter spara båda två. Och länka dem. Problemet är att det dumma bildvisningsprogramet Lightbox inte funkar som det ska. Dumma bruksanvisning. GAH!


Dagens tålamod!

HAHA, så coolt!

Killen har tagit en bild på sig varje dag i åtta år! Vilket arbete alltså!


Stackars lilla Bergendahl.

Hon överraskade faktiskt igår tycker jag. Hon var grym, men råkade hamna i en grupp med ännu grymmare motstånd! Så lilla Sverige är inte med i Eurovisionfinalen. Men, det är ju som det är och inget att göra åt.
Och som tidigare inläggt sa, även med Anna i final hade jag inte hejat på Sverige.

Lena Meyer-Landrut!
GO GERMANY! 

Love oh love
I gotta tell you how I feel about you
Cause I oh I can’t go a minute without your love
Like a satellite
I’m in an orbit all the way around you
And I would fall out into the night
Can’t go a minute without your love


Vad jag hoppas på i Eurovision Song Contest?

Ärligt talat? Jag blir landsförrädare och hoppas på tysk seger!


Pure Awesomeness.Awesome artist, awesome låt, awesome video.


Yep, just a little, little bit bored.


Jag har insett att Blogg.se dödar kvalitén på bilden. Gah.


Gah.

John Bauer ska genast anställa 27 nya webbdesignlärare. Så det blir en för varje elev.
Och de ska göra det nu. Direkt. Ögonblickigen. HELST IGÅR! -.-


Pepplåt!

HAHA. Härligt värre."I am a woman, on a mission, whoa. Nothing can stop me, I'm stronger than ever. I'm gunna see this through"
Damdidelidamdamhejhejtjohodamdam.

Torchwood maniac.

[Owen's Theme]


HAHAHAHA!

Mamma och Gunilla sitter två meter ifrån varandra med varsin dator i knät.

Mamma: Gunilla, du är inte inne på MSN...
Gunilla: Nej?
Mamma: Hur ska vi då kunna prata med varandra?!

HAHA! Det är internetcafe här på Väsbygatan!

New kind of point of view.


Dagen turknutte.

Herregud.


Let's wright our on story.


Fyra irriterande P.

"De fyra P:na står för Product, Promotion, Price och Placement. På svenska betyder de produkt, plats, pris och påverkan. De fyra P:na kallas ibland också för Marknadsmix, eftersom man helt enkelt ska hitta en lämplig blandning av de fyra punkterna för att sälja sin vara. Den är utvecklad av en berömd ekonom vid namn Philip Kotler.
    Företag måste inte bara tillverka produkten och dess utseende, kvalité, förpackning osv utan också hitta ett bra pris som fungerar tillsammans med tillgång och efterfrågan bland konsumenterna. Dessutom måste varan säljas på en bra plats i butiker eller internetaffärer osv. Tillsist måste man påverka konsumenterna att köpa produkten, genom reklam, försäljare och liknande."


And guess what? I DON'T CARE!
Gah, skolarbete.


Hm...

Har inget intressant att säga...
HAHA!
Damidelidamhejhej.


Creative Photo Project #1: Old Favorites
Visst minns du dem? De där gamla låtarna du tyckte så mycket om som liten? Kanske lyssnar du fortfarande på dem, kanske måste du damma av minnet innan du minns hur de gick. Oavsett vilkt, här har du en chans att Go Creative med dem! Den första tävlingen i Creative Photo Project handlar om ta en bild som på något sätt symboliserar en gammal favoritlåt. 


Du ska välja ut tre låtar du tyckte om när du var yngre. Om du tycker "yngre" är förra året är det helt okey, men framför allt är jag ute efter de gamla klassikerna när vi var barn. För varje låt ska du ta en bild, som du tycker symboliserar själva låten. Antingen låtens titel eller själva texten.

Du har fem veckor på dig, vilket ger dig en vecka per bild. Om du anser att du bra behöver en vecka på dig är det självklart okey att skicka in allting i förväg, men ibland kan det vara bra att ha lite tid på sig!


Läs mer om Creative Photo Project samt grundregler här!


 Det är fritt fram att använda vilken kamera, rekvisita och efterbehandlingsprogram som helst! Tips på gratis redigeringsprogram är http://www.picnik.com och nerladdningsprogramet GIMP.Tid: Från kockan 00.00 Tisdag den 1 juni till och med klockan 23.59 Tisdag den 6 juli.
Antal: Du ska ta tre bilder som ska vara utifrån tre gamla favorit låtar. En bild per låt.
Anmälan: gocreative@live.se
Sista anmälningsdatum: Klockan 23.59 Måndag 31 maj.
Utförande: Börja med att välja ut tre låtar. Därefter ska du anmäla dig. Skicka ett mejl till gocreative@live.se innehållande detta;

Fullständigt namn:
Ålder:
Kamera:
Låt #1:
Låt #2:
Låt #3:
Eventuell blogg/fotohemsida:

( Tänk på att skriva både låtens titel, samt artist! )
Märk mejlet med "Creative Photo Project #1: Old Favorites"

Därefter ska du kopiera loggan högst upp [länk] och klistra in den i ett inlägg på din blogg, samt skriva att du medverkar i tävlingen och länka till;
Bloggen; http://www.JonnaNS.blogg.se
och
Tävlingsinlägget; http://jonnans.blogg.se/2010/may/photo-project-one-old-favorites.html#commentDå du är klar med alla bilder är det dags att skicka in dem! Döp varje bild till respektive låttitel och artist, och skicka dem sedan i ett mejl till samma adress som tidigare; gocreative@live.se
Frågor? Ställ även dem till gocreative@live.se
Då är det bara att börja anmäla sig! Lycka till.
Go Creative!

Creative Photo ProjectCreative Photo Project är ett amatörmässig fototävlings project, med betoning på kreativitet, jag startat och tänker brediva under en lång tid framöver. Det är uppdelat i olika tävlingar, alla med olika teman och olika utformning. Utifrån tävlingens tema ska man sedan på bästa sätt producera en eller flera bilder. Alla hjälpmedel är tillåtna, så som valfri kamera, rekvisita, hjälpredor och efterbehandlin av bilder i valfritt program. Endast fantasin sätter gränser!
(Dock finns viss förhållningsregler, läs nedan och mer vid respektive tävling

Bakgrunden till projektet är helt enkelt att ge fotointresserade människor en chans att utvecklas och upptäcka nya möjligheter innom fotografering. Och framför allt, att utvecklas och tänka kreativt. Och självklart ha en hel del kul på vägen!

Men några regler krävs ändå för att kunna få det här att fungera ordentligt. De viktigaste finner du här nedan, och är regler som gäller i alla tävlingar!
 Det är strängt förbjudet att tala illa om, förudmjuka eller på annat vis förlöjliga en enskilt person, en grupp människor eller en kultur/religion. Respektera varandra.

 Det är enligt Personuppgiftslagen inte tillåtet att publicera bilder på en annan människa utan dennes samtycke, så länge man ser vem personen i fråga är. Alltså måste du fråga alla personer i bilden om tillåtelse att få publicera bilden.

 Du måste självklart ha tagit bilden själv. Men det är tillåtet att använda självutlösare, fjärrutlösare eller liknande funktioner om du själv vill stå modell. Så länge du själv tagit den.Vill du medverka i någon av tävlingarna, så kör på! Tävlingarn kommer publiceras i inlägg här på bloggen, så det är bara att hålla utkik. Det kommer fungera så att utifrån uppgiften tar du en eller flera bilder, och mejlar sedan i dem till mig. Jag kommer publicera dem på bloggen, och en omröstning kommer hållas. Därefter, när röstningen avslutats, kommer jag lägga min kommentar och poäng (vilket inte nödvändigtvis är avgörande!) och därefter presenteras vinnaren.


Så håll nu utkik efter en Creative Photo Project tävling och lycka till!
Go Creative!

Hej svejs i lingonskogen.

Kom på en liten lösning på förra inläggets mystik. Båda Norah och Isabelle skrev på vilka som kommit med på lägret i sina BDB:er. Dagen efter lade jag upp min bloggadress på min BDB. Inte så konstigt om folk tittar in då va? HAHA!
Tja, om någon fastnar för lilla mig, välkommen!

Dagen var rätt tråkig. Försov mig i morse, och missade 8.10 tåget. Mamma kom in i mitt rum klockan åtta och ropade; "Har du förovit dig?!"
Jag sätter mig yrvaket upp och utbrister; "Jag vet inte!"

Det tog mig några minuter innan jag lyckades komma på om det var söndag eller måndag. I alla fall så kom jag till skolan tjugo minuter sent, menmen. Är klar med matten (OYES!) så vi skulle göra en uppgift om paradoxer. Alltså... HJÄLP (!) vad komplicerat det var. Läs denna text, till exempel;

"Hilberts hotell tänks ha oändligt många rum, men alla rum är upptagna. När det en kväll kommer en ny gäst som vill ha ett rum får alla gamla gäster flytta ett rumsnummer upp, så att gästen i rum nummer 1 flyttar till nummer 2 och gästen som har rum nummer 2 flyttar till nummer 3 och så vidare. På det sättet blir ju rum nummer 1 ledigt till den nye gästen. Nästa kväll kommer det oändligt många nya gäster. Dessa kan också få plats i hotellet trots att det är fullt, genom att varje gammal gäst flyttar till det rum som har dubbelt så stort rumsnummer som det som gästen för tillfället bor i. På detta sätt blir alla (oändligt många) rum med udda nummer lediga till de nya gästerna.

Om det kommer oändligt många bussar med oändligt många gäster i varje, så får de ändå plats i hotellet. Detta kan till exempel visas genom att hotellrummen tilldelas dubbelnummer i ett diagonalmönster enligt principen 0:0; 1:0, 0:1; 2:0, 1:1, 0:2; 3:0, 2:1, 1:2, 0:3 och så vidare. Genom att låta det första numret svara mot en buss och det andra mot en gäst i bussen, så kan man göra ett parande (en bijektion) mellan gästerna och hotellrummen."

Eeeeeeeeeeeh..?
Ja, låt oss bara säga att vi inte förstod mycket alls. HAHA!

Nu ska jag strax till stallet. Hejhej.


Eeeeh...?

What the...?Vad i hela fridens namn och efternamn hände? Hm. Löper blogg.se's statistik amok, eller hur gick det här till?

Haha.

Härligt att jag fortfarande får besökare på gamla bloggen varje dag. Haha.


Yes, yes, yes, yes, yes, yes!

Igår fick jag veta att jag ska få åka på ett NH-läger i sommar, hos två personer vid namn Norah Kohle och Isabelle Broddén. Norah är lika gammal som jag, och Isabelle en 95:a. Men de är sanslöst duktiga med hästar, och speciellt NH-inriktat.

Kika gärna in på Norahs hemsida!
http://www.norahkohle.se/

En vecka, från 19 juli till 23 juli. På Stall Kungsviks Gård, 15 minuter från Malmö. Så det verkar bli natttåg ned dit, haha. Jaja, überroligt ska det bli. Har redan börjat snacka med några roliga typer som också ska dit, så det här blir nog bra. Hej svejs.

Ps. Det är ingen som råkar veta vad bussarna 'heter' där nere? Här i Västmanland är det ju VL... HAHA! Har ju ingen lust att gå från järnvägsstationen i Malmö till stallet. 15 minuter med bil tar nog sin tid att knalla på med resväska, tält och hela alltet, HAHA! Ds.

Slow down sometimes, or you'll miss all the beauty in life.


I love my town. ♥

HAHAHAHAHA!

Tack Emelie för att du vet vad jag heter i efternamn. Jag gör det nämligen inte. Sundgren, och inte Sungren!
HAHA!

Ska åtgärda det om ett tag. Sitter vid fel dator, nämligen. Photoshop finns på min skoldator, och nu sitter jag vid den privata. Ska ner och handla nu, så får jag fixa det sen. See ya'.

Oj..

Hux flux så fick bloggen nytt utseende. Surprised huh? Tja, brukar ni följa bloggen är ni det inte. Jag tänkte faktiskt bara byta header, men så blev det lite mer. Hihi.

Jag anar ugglor i mossen.

Jag gick ut på en liten fotorunda ändå, eftersom solen kom tillbaka och jag helt enkelt ville vara ute. Var ute rätt länge, och påväg tillbaka gick jag genom stan. Av ingen anledning alls stannade jag till vid den här anslagstavlan.Och inser att jag är bevakad.


FY SÅ RÄDD JAG BLEV! Fick en smärre chock, den ser ju så fruktansvärt creepy ut! Sitta där och stirra, och skrämma slag på mig! Gah.


The long road of life.
Beautiful nature.Jahapp.

Jag hade planerat att gå ut och fota lite när jag kom hem, eftersom det är så fint väder. Speciellt ville jag ha det vackra solljuset och fota blommor.
Väl hemma frågar mamma och jag kan springa och handla. Visst svarar jag, och cyklar iväg. Solen skiner fortfarande när jag går in i butiken. Men självklart har den försvunnit när jag kommer ut! Just typiskt min vanliga tur. HAHA!
Sure, man kan ju fota ändå. Men med tanke på hur mycket det blåser så känns det inte värt det. Det slutar bara med att allt ser lika dant ut, och då har man suttit en timme vid samma blomma och kämpat med att ta en bild där den inte är ett enda sträck över bilden på grund av blåsten, haha. Jaja, jag kan ägna mig åt att leka lite i Photoshop istället, eftersom jag var ute och fotade lite igår också.

SOMMARVÄDER! ♥


True inspiration. [of the day]


Dagens asgarv!

Det är inte alltid så lätt... HAHAHAHAHAHAHAH!


Hey now, you're an All Star.I brev från förr.

Jo, jag insåg precis att jag glömt att säga att jag skrivit en ny liten novell. Dock har den legat länkat i menyn, så ni kanske redan sett den? I brev från förr.

Den blev som den blev, och trotts ett lite... "hey tecknad disney film"-slutet blev jag nöjd. hihi
Om ni inte håller med, ge gärna kritik!

http://kapitel1.se/jonna-nilsson-sundgren2/i-brev-fran-forrKlicka här om du vill läsa någon av mina gamla noveller


Dagens stackare!

HAHA! Det här är ju tragiskt egentligen, men gud så komiskt ändå!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7134871.ab?sms_ss=facebookPoor Jack!


Torchwood ~ Chuck ~ House ~ NCIS

Varför, varför måste DVD-boxar från serier vara så fördömt dyra?
NCIS repriser rullar visserligen regelbundet på kanal tre, och Torchwood har jag en liten typ kinesisk version av Youtube där den ligger upplagd. Samt första säsongen av Chuck på DVD (tack mamma!). Men jag vill ändå ha alla säsonger av allt - förutom Chuck säsong 1, hihi - på DVD bara för kunna kolla när man vill. PÅ vilket avsnitt man vill!
Dock är jag inte gjord av pengar.
NCIS ligger på 300 kr per säsong... Det är sju säsonger.
House kostar 200 eller 300 kr, och det är sex säsonger.
Chucks säsong 2 kostar 449 kr!
Och Torchwood ligger på 300 kr dem med. Det blir galet mycket pengar. Buääh. :(

Ingen som har lust att köpa allt åt mig, hihi?

EDIT ;; I brist på annat att göra räknade jag ut kostnaden av alla säsonger som ännu finns på DVD att köpa från CDON.se... 4006 kr!

Vädrets makter.

Igår var det 16 grader och sol när jag vaknade. Humöret låg på topp och jag var pigg och utvilad.

Idag var det 16 grader och molnigt. Och mitt humör ligger begravt under en sten någonstans. Är grymt trött och vill helst krypa ner i en sten bredvid mitt humör och sova där resten av dagen. Jag sover hos mormor nu när mamma ligger på sjukhuset, och jag måste säga att jag saknar min älskade Wake Up Light! Haha.

Jaja, sovmorgon i dag med, och slutar tolv känns väldigt okey ändå. Dessutom är jag ledig torsdag eftermiddag eftersom jag gjort allt, så det är en helt okey dag.

Kärlek.

Gud så grymt taggad och upprymd jag blir när jag lyssnar på det här, HAHA! Det är låtar och soundtrack från mitt underbara och älskade Torchwood! Jag har ärligt talat till och med satt ihop en Spotifylista med Torchwood låtar! HAHA, beroende?


Captain Jack's Theme.Here Comes Torchwood. ♥


Owen's Theme. ♥ :'(


Och självklart, introlåten!Torchwood: Outside the government, beyond the police. Tracking down alien life on Earth, arming
the human race against the future. The twenty-first century is when everything changes.
And you've got to be ready.


Gah! Nu måste jag titta på Torchwood... IGEN!
Bella, när du ser det här... Skicka länken till sidan där man kan se Torchwood! Glömmer jämnt vad den heter, HAHA!

GAAAAH!

Min argumentation gick grymt bra faktiskt. När jag läste upp det insåg jag att jag faktiskt tyckte texten lät bättre än vad jag trott. Dock snubblade jag på ordet homosexuell/homosexualitet nio gånger av tio, HAHA!

Mot slutet, när jag berättade om mina egna åsikter började nervositeten komma ikapp mig, och min röst och mina händer darrade som tusan. Alltså snubblade jag ännu mer på orden, haha.

Hej hopp.

Kort dag.

Jag börjar inte förrän tjugo i elva, vi är uppdelade i två grupper idag och jag är i nummer två. Dock var jag ju tvungen att ta tåget som går tio över nio, men det var ändå en timmes sovmorgon. Dock fick jag inte komma in i klassrummet, så jag bröt mig in i ett grupprum istället. hihi
(Det var faktiskt öppet!)

Jag slutar 12.10 idag, och då ska jag hitta en buss som går till lasarettet och hälsa på mamma igen.
Hej svejs.


HAHAHA! lyckat..

Jag satt och skrev på en argumentation om homosexualitet (jag övergav dödshjälpgrejen) när mormor kommer in till rummet jag sitter.

Mormor: Vill du att jag ska komma in med en tallrik jordgubbar åt dig?
Jag: Hm... nej tack, jag kan komma ut.

hihi, ofrivillig ordvits.

Jeeez.

I går kväll åkte mamma och tog hand om kusen min. Medan hon är där blir hon tydligen tillfrågad att pröva att rida en ganska ny häst i stallet. Och det gjorde hon. Och ramlade av.
Vid nio någon gång ringer hon och säger att hon ramlat av och ska åka in och kolla hur det är. Därefter ringer ägaren till hästen och säger att hon nu är påväg till Västerås i ambulans för att undersöka. Någon gång vid halv tolv skickar hon ett sms och säger att mamma ligger på röntgen.
Först klockan två får jag kontakt med mamma. Vi pratar lite och lägger sedan på. Fram tills dess har jag inte sovit något alls. Slumrat några minuter på sin höjd. Därefter somnar jag och sover en halvtimme kanske, sedan vaknar jag och skriver lite på sms. Vi kommer överrens om att jag inte ska åka till skolan dagen efter utan komma dit. Jag tror jag somnade om en kort stund igen, vaknar, svarar på sms och somnar om igen vid tre, halv fyra.
Sover till sju, vaknar och svarar på fler sms från mamma, Gunilla och hästens ägare. Lyckas somna om igen, men vaknar vid åtta och är för "stressad" för att kunna somna om. Ligger en stund och försöker, men ger sedan upp och börjar packa i ordning en väska med saker åt mamma.

Behöver jag säga att jag är dödstrött just nu?
Vi har hälsat på mamma och hon är okey. Hon har "brutit ryggen", men det är inte så illa som det låter. Som jag förstår det har hon brutit av tre av de där små benbitarna som går ut från ryggkotorna. De tre översta i ländryggen.
De självläker, som tur var. Men det kommer ta rätt länge. Som tur var kommer hon snart hem.Nu ska jag snart sova, är helt slut. Först ska jag dock jobba lite med en läxa vi har. Hatar argumentationer. Jag börjar jämnt argumentera mot mig själv! Oftast står jag lite på båda sidor. Jag är lite av båda. Neutral. Jag är Schweiz! (Twilight-skämt)
Blah.

...

Blogguppdateringen ligger på noll den närmsta tiden. Förklarar när jag får tid.

Dagens citat!

Jag överväger att starta en kategori med enbart Bela-citat...
Vi snackade om en argumentation jag håller på med om dödshjälp.

Jag: Det är idag inte tillåtet i Sverige.
Bella: Jo, i Schweiz!
Jag: Ja, men nu skriver jag ju om att det inte är tillåtet i Sverige!
... *tystnad*
Bella: Ligger... inte Schweiz i... Sverige?

Tack för en underbar födelsedag!
Bella the Hippie!


Happy birthday to meeeeee!

17 år.   :D


Vilket UNDERBART väder!

Varmaste dagen hitils. Helt makalöst vad varmt det är!
Vi ska precis åka och grilla, och bara njuta av solen.

HARE GÖTT! hihi


Thea.

Jaaaaaa...
Jag sov hos Bellabollen i natt, och i går kväll blev jag utsedd till lekledare av hennes tvååriga lillasyster Thea. Vid ett tillfälle skulle jag sätta mig på en kudde. Så kom hon med sitt täcke och ett gosedjur...
"Jaha..." tänkte jag och tog emot.

Nästa gång hon kom hade hon ett lass av sju gosedjur med sig. Hon öste allt över mig, och försvann. Sedan kom hon med två lass kuddar och gosedjur till, så det slutade med att det såg ut såhär!HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

'ello 'ello!

Regn, regn och åter regn.
Dimma och mer regn...
OCH SÅ LITE REGN!

Det här känns som en riktig slappdag. Bellsan tar hand om kusen idag, så dit måste jag inte. Men jag tänkte ändå trottsa regnet strax och bege mig till Salas bibliotek. Jag tänker låna ihop några böcker! Ni för för övrigt gärna kommentera om boktips... :)

Vad ska ni göra idag?


Tipsa mig om böcker!

De senaste veckorna har det varit förvånandsvärt dåligt på bokläsar-fronten. Så nu vill jag ha tips. Jag är ett riktigt science fiction-freak, som älskar allt övernaturligt och/eller fantasy. Ju mer drakar, spöken, trollkarlar och vampyrer det är, dessto bättre. Haha.

Helst inga tunga, verklighetsbaserade snyfthistorier, jag orkar inte riktigt med sådana.

Skriv titel och författare! Gärna lite vad den handlar om också!
Så, tipsa på!


Världens bästa häst.


Dagens I-landsproblem.

Att vara jättesugen på godis... men inte orka gå till affären.

Hela min veckorytm har blivit helt rubbad. I onsdag kunde jag ha svurit på att det var fredag, och idag känns det verkligen som en lördag. Därför känns det underbart att det är först i morgon det är fredag!

Filmen från hoppningen får ni vänta lite på. Det är nämligen så att ingen av mina datorer (privat eller skoldator) klarar av filerna från videokameran. Jag måste alltså fixa på mamma dator. Och då måste man ju gå till andra sidan vardagsrummet, starta den, logga in och sedan ladda över allt innan man kan börja klippa.

...
Och det är ju jättejobbigt! HAHAHAHAHAHA!

Herregud, jag har använt ordet jätte två gånger i det här inlägget. Jag minns inte när jag senast gjorde det ens! Min svenskalärare sa tidigare att man skulle undvika ordet 'jätte' när man skrev, varför minns jag inte men sedan dess har jag gjort det.. tills nu då. HAHA!

Nej, jag är för trött för att skriva ett vettigt inlägg. Hej svejs.

Min underbara, underbara häst! ♥

Vi tävlade ju i Heby. Första gången på bortaplan för oss båda, och första gången utomhus för oss båda. Och ungefär tredje gången Winnie skulle åka transport i hela sitt femåriga liv.

Men Mirakelhästen #1 traskar lungt fram till transporten, vädrar lite i luften (hade hon varit människa hade hon ryckt på axlarna här) och gick in.

Väl där klippte hon 70 cm som om det vore 10, och 80 blev det lite si så där med bjudningen (my fault!) men hon körde på ändå. Till och med domaren utbrast; "Vilken duktig häst!" i högtalarna när hon var klar!
Är stoltare än en stolt tupp. ♥

Film kommer när jag fixat den, haha.


Nervöst.

Än så länge är det rätt okey.
Lite sådär; "Åh-det-här-ska-bli-kul"-taggad, och inte direkt nervös. Men precis när jag sitter upp brukar det bli lite värre. Så hoppar jag några uppvärmningshinder, och om det går bra slutar jag vara nervös.
Sedan går jag in på banan och glömmer allt - ibland vägen också, men det brukar kunna nödlösas tack vare nummerskyltarna - och bara rider. Ibland undrar jag om jag inte glömmer bort att andas också för jag är alltid väldigt anfådd efteråt, HAHA!
Men av någon anledning är det efter tävlingen som jag är som nervösast! Det är väl då all spänning släpper antar jag, för jag kan inte sitta still, och hoppar omkring som den dåre eller sitter och smådarrar. Jag är lite lustig jag, haha!

Nu ska jag åka till stallet.
Winnie ska borstas, saker ska plockas fram och sedan kommer mamma med hästtransporten tills vi ska åka. Vi lånar av SORF.. Håll tummarna för mig nu! HAHA!


Jag är kär.http://www.fotosidan.se | http://www.fotosidan.se | http://www.fotosidan.se | http://www.fotosidan.seJag köpte en tidning för någon dag sedan, Fotosidan hette den. En superbra tiding, den bästa jag någonsin läst. Pedagogisk, enkel och ändå utförlig med massor av bra tips! De hänvisade även till sin hemsida, så idag bestämde jag mig för att se efter vad det kunde vara för något.

Och det är precis som bilden ovan; "Där fotografer möts". Enkel, bra och precis vad jag behöver just nu!
En glad Jonna har ni här!

Dagens wow!

Ja... Vad tror ni? Sommar OS nästa kanske HAHAHAHA!


~ I ain't the sharpest tool in the sead.Ledig.

Sådär, då var den veckan avklarad. Nu är jag ledig ända tills nästa måndag! För att citera Kalle Moraeus... UNDERBART!

Med tanke på det härliga vädret funderar jag på att rota fram en sele till Elvis och låta honom strosa omkring lite. När han är utomhus är det med en skräckblandad förtjusning, och han brukar kunna hitta på en hel del tokiga saker. Dock måste jag ju som sagt hitta en sele - som jag inte har en aning om vart den är någonstans - så vi får se hur det blir med det.

Därefter tänkte jag åka till stallet och fixa lite tills i morgon. Det är ju Pay n' Jump (banhoppnings träning) i Heby, som sagt. Visserligen ingen 'riktig' tävling, men eftersom det är första gången på bortaplan för både mig och Winwin så är det ganska nervöst ändå. Är mest rädd för att glömma något hemma.. typ borstar, sadel eller hästen. Tro mig, det skulle inte vara omöjligt att vi glömmer Winnie hemma! HAHAHAHAHAHA!


Jag älskar sovmorgon!


Dagens saker du måste veta innan du dör... typ.

HAHAHAHAHAHA! Sådant här kan jag sitta i timmar och underhålla mig med. Läs onödig fakta! Och nu måste jag bara dra några jag hittat.

Hippopotomonstrosesquippedaliophobia betyder räddsla för långa ord.
Det finns inga svartvita kor med vita öron.
Det finns 8000 förslag till hur man ska rädda det lutande tornet i Pisa. Ett av dem går ut på att bygga upp en 15 m hög helgonstaty som kan stötta tornet med handen.
Hästar står upp ca 92% av dess liv. Till skillnad från människans 23%.
Tre personer dör varje år av att testa om en 9-volts batteri fungerar på tungan.
Saippuakuppinippukauppias är värlends längsta palindrom och betyder tvålskålsknippeförsäljare på finska.
Guinness rekordbok har rekordet i att vara den mest stulna boken från biblioteket.
Under ett år sväljer du ca 15 insekter medan du sover.
Bladlusen har största penisen av alla levande djur till förhållande till sin storlek.
Mellan 1990 och 1992 döptes inga pojkar i sverige till Bert.
Hälften av alla män som växt upp på bondgårdar i världen har haft sexuella kontakter med djur. (uwwww!)
Pentagon har erkänt att de försökte utveckla en "gaybomb" som skulle få fiendera att attraheras av varandra.
I kalifornien är det olagligt att bjuda sina husdjur på tobak

Den här veckan alltså..

I måndags räknade vi lite matte och gullade med lärarens son på förmiddagen. På eftermiddagen hade vi superrolig klättring på idrotten.

Tisdag var jag ledig.

Onsdag börjar jag kvart i tio, vilket betyder att jag kan ta 9.10 tåget istället för 8.10 tåget. Nationella prov till lunch ungefär, sedan slutar jag för dagen.

Kristi Flygare (Kristi Himmelfärdsdag, hihi) på torsdag, alltså är jag ledig. Ska dessutom hoppa Winnie på en clearround i Heby. Vilket betyder första gången på främmande plan - både för mig och Winnie! 70 och 80 cm.

Fredag är jag också ledig. Liksom lördag - självklart.

Söndag fyller jag 17 år.

Sådana här veckor borde vi ha oftare! HAHA!


The champion of the world.


Petals Open to the Moon.
Anna Paquin.

Jag sitter här igen och ser på filmer på Voddler. Jag hittade Fly Away Home (Den långa resan hem) [länk], en film jag sett för länge, länge sedan och älskade. Supersöt och mysig.

Jag tyckte jag kände igen huvudpersonen Amy lite grann, och sökte på henne på Wikipedia. Och inser att det är samma person som spelar huvudkaraktären Sookie Stackhouse i dunder succen True Blood som går på ettan nu! Fast tio år yngre då, ungefär. Gud så söt hon var! HAHAHAHA!

Dagens planer.

Att vakna och inse att solen skiner är helt underbart. Så idag har jag bestämt mig för att ta med kameran och försöka hitta någonting av Sala jag redan inte tagit kort på.

Jag har nyligen lärt mig lite om min kära kameras inställningar, tack vare lite fototidningar jag köpt på senaste tiden. Så nu ska här testas lite saker och idéer. Over and out.


Gud. Så. Söt.

Herregud, jag är sjukligt kär i barnfilmer. Disney/Dreamworks i mitt hjärta. ♥Nu ska jag ta och lägga mig. Vi är lediga i morgon, så det blir sovmorgon! Glad Jonna alltså. Hej svejs.

Space Chimps.

Sitter här med Voddler igen. Fortsätter med söta barnfilmer, och den här är ju supersöt av det jag sett än så länge. HAHA!


Det är nästan så man blir intresserad.

I lördags cyklade Bellsan och jag förbi Salas friidrottsplats, där det även finns en stor fotbollsplan. Två lag spelade, och trotts iskallt blåsväder lyckades jag övertyga Bella att vänta lite medan jag testade att ta några bilder. Det var dock inträde för att komma in, så dessa två bilder är tagna med kameran intryckt i en glipa mellan staketet och en dörr, och två tredjedelar av planen skymd av en läktare. Och även under de förutsättningarna var det rätt kul. Så nu vill jag nästan pröva att fota på riktigt - i solsken på en plats innanför staketet helst, hihi.Leker med Photoshop.


Klas Klättermus.

Vi hade klättring på idrotten idag. Gud så kul! Förutom att det kändes i händerna efteråt så gick det super! Det gör jag gärna igen.

Lektionen innan det bestod av matte, men eftersom min lärare hade med sig sin nio månader gamla son - mamman skulle på ett möte - blev det inte så jätte mycket matte. Jag gjorde ett gammalt nationella prov för att träna, och sen satt vi och gullade med Gabriell som han heter. Småbarn alltså. ♥

Winnie gick bra, och var väldigt gossugen idag. Stod och flätad hennes man, lite "bara för att" men också för att få den att ligga på samma sida av halsen. Småpratade hela tiden och hon verkade tycka det var riktigt trevligt. Hon brukar annars int alls tycka om när man håller på med saker vid hennes öron. Så det är väl bara att träna, hihi.

Nu spelar jag Sims igen. Har skapat en ny familj som heter Nelson. Jillian och Timothy Nelson. Jag har bestämt mig för att inte använda en enda fuskkod för pengar, så just nu ser huset väldigt tråkigt ut. HAHA!

Arthur och Minimojerna.

Gud vilken skrattretande myspys film!
Så overkligt barnslig att den blev gullig. Hihi!


Voddler.

Prosha och Frida var GRYMMA!

Nu sitter jag och funderar på hur många reklamer man möjligtvis kan tvingas se på innan filmen börjar. Just nu är jag uppe i fyra stycken. Jag har alltså registrerat mig på Voddler, ungefär som Spotify fast med filmer. Och vet du inte vad Spotify är... vilken garderob har du levt i de senaste månaderna? Hihi.
Spotify är gratis musik, som Youtube fast i ett program...

Nu är vi förresten uppe i fem reklamer.

Jag valde faktiskt att se Arthur och Minimojerna, HAHAHA! Det är bara ett antal filmer som är gratis att kolla på, och det här var den första jag hittade. Men barnfilmer + mig är ju lika med kärlek, så det blir säkert bra tillslut. HAHA!

... och där kom den sjätte reklamfilmen... Suck.

HEY! Nu börjar det! Hej svejs.

EDIT ;;
Åh nej! Den är dubbad. Jag hatar dubbade filmer.


Hoppstjärnan.

Igår blev det hoppning med Busekusen (a.k.a. Winnie) utomhus. Mamma höjde till sjuttio ungefär rätt omgående, och min älskade lilla häst seglade över lika lätt som om det vore en kvist på marken. Det var länge sedan hon gick så bra, hela tiden. Annars brukar det gå bra, så går det lite mindre bra, så går det bra igen och så går det mindre bra. Men nu gick som hon en klocka hela tiden! Mamma höjde, och slutresultatet låg på fyra stycken 90 cm hinder + en 1 meters oxer!
Och förutom att hon rev planket två gånger - otur - och kom för nära på ett hinder var det überbra! Är stolt som en extra stolt tupp!

Nu ska jag göra mig i ordning - duschade precis - och bege mig till Västerås. Min vän Prosha ska nämligen sjunga tillsammans med en tjej som heter Frida på UKM. LYCKA TILL!


Gosh.


(All credits to SapphireOrbs! Hon är grym på att klippa ihop "filmer" till Youtube, besök gärna och beundra!)

Som det sanna Torchwood fantasten jag är har jag inte kunnat undgå att sniffa lite på Doctor Who, som Torchwood är en spinnoff på. Det har precis startats en ny säsong (som jag bara sett avsnitt ett på Youtube.. nu borttaget), och huvudpersonen... so CUTE! Så underbart skön humor, hihi.

Känner mig som ett riktigt science fiction-freak, men man väljer inte sina favoriter. *blink blink*

Att köpa eller att inte köpa... Det är en väldigt bra fråga!

På senaste tiden har tankarna vandrat åt ett dyrt håll. Ett nytt kamerahus. Just nu använder jag ju en Nikon D60, och nog är det en bra kamera. En väldigt bra nybörjarkamera. Meeeeen.. vi utvecklas ju, och nu skulle jag vilja ha något lite mer avancerat att bita i... Det är bara bra synd att allt ska kosta så fasligt mycket. För tillfället ligger siktet inställt på en Nikon D90. Jag tycker den verkar vara (efter att ha läst sjuttioelva recensioner på internet) en riktigt bra kamera som passar mig rätt bra... och det enda min budget tillåter för tillfället. hihi.

Den är ju som sagt rätt dyr.. Runt 7.000 - 8.000... Men vi får se.

Familjen Lewis.Sims 2 i mitt hjärta. hihi


A Great and Terrible Beauty. ♥

Jag skrev i gamla bloggen att jag läst den svenska översättningen, Ögat Över Månskäran. Då klagde jag på att böcker och filmer så ofta översätts så dåligt, jag menar A Great and Terrible Beauty till Ögat Över Månskäran...
(Nu såg jag förövrigt att de gjort mer än så... En av personerna i boken heter Penelope... på svenska. På engelska heter samma tjej Pippa. Ehm... *host*)

Jo, men för att komma till saken. Jag hittade även denna, på WikiAnswer!

"When is a great and terrible beauty coming out?"
"The film A Great and Terrible Beauty is due in wintertime of 2010. The director is currently working on another movie but the script has been written already."

The film! Yes, jag älskar när de gör filmer på böcker (läs; böcker jag tycker om, hihi). Även om de aldrig blir lika bra som böckerna så är det underbart!

äntligen


Damdidelidam.


.

Hej. Jag heter Jonna. Jag tycker inte om Dreamweaver. Fy för webbdesign när det krånglar.  Hej då.
It's shouldn't be legal to be this good!Roll with the wind.


500 miles.Och det här är ju bland de bästa sakerna som någonsin gjorts. Timoteij och Alexander Ryback.
Och dessutom Rybacks bästa låt! Det är så man gråter, så vackert är det. ♥

Vända med vinden (roll with the wind)
Hihi.

Sandro - lärare
Malin - klasskompis


Sandro: Vad har ni hittat för rolig sida då?
Malin: Forever21.
Sandro: Forever 21... Oj, det var länge sedan jag var det.

Bloglovin'

Följ min blogg med bloglovin

För er som har följt mig via Bloglovin' och vill fortsätta med det är det bara att klicka på länken ovan! Eller om du är ny och vill följa, hihi.

WOHO!

Idrotten på måndag kommer bestå av "Klättring på Safari Camp".
Klättervägg. YES!

Så sent som förra förra veckan tänkte jag att jag skulle vilja pröva det igen. I fredags pratade Bella och jag om det! Och nu ska vi ha det på idrotten. Wiiii.

Är lite nervös dock. Jag är väl... egentligen inte höjdrädd. Träd, berg och annat har jag sprungit upp och ned i så länge jag kan minnas. Men just när man är fastspänd och måste förlita sig på någon annan... då är det värre. Speciellt när den här personen ska hålla i ett rep som hindrar mig från att ramla ned. Jag får liksom känslan av att om jag ramlar ner kommer den personen flyga all världes väg och så blir det dubbel bungyjump för oss båda. HAHA!

I alla fall ska det bil supekul!
 
http://www.safaricamp.se

Springtime.
Välkommen till min lilla blogg!

Nu har jag bytt blogg då! Men den kommer fortsätta precis som vanligt!

Angående namnet. Det ska vara JonnaNS, men jag vet att det kan utläsas som jonnans i adressfältet. JonnaNSs blogg, Jonnans blogg. Hihi, det funkar väl båda två.

Det är dock synd att alla gamla inlägg inte finns kvar, men det är bara att gå in HÄR för att läsa vad jag har skrivit tidigare, eller helt enkelt använda er av Gamla Bloggen Arkivet i menyn!

Hare gött!
Over and out.


TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec