The Disney Nerd's "got to see" list 2011.

Smurfy..

Heh... hehe... heh... HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!


Extremt aktiv blogg det här...

Har inte haft ork för den på sistånde. Inte ens att bloggdesigna! Men det är skönt att ta det lite lungt ibland, bara flyta på och ta dagen som den kommer. Kameran har jag inte rört ordentligt på länge, får se när den följer med någonstanns nästa gång.

Har ett hemligt projekt på gång. Det är spännande att planera, men samtidigt nervöst. Dels om jag i över huvudtaget kommer kunna genomföra detta då det är flera stora faktorer som spelar in, och dels för att OM jag får genomföra det, kommer det bli bra? Hm, mycket spännande.

Ha de gött!

~ We will meet you where the lights are.

Hon är min lärare i livet, min mentor och min vägledare.
Men mest av allt är hon min ängel.

Min älskade, underbara ängel.The Princess and the Frog. [disneynörd ♥]

You got to dig a little deeper
Find out who you are
You got to dig a little deeper
It really ain't that far
When you find out who you are
You'll find out what you need
Blue skies and sunshine guaranteed


Min ängel, min vackra.

Inkallning i galopp. Vad har jag gjort för gott för att förtjäna närvaron av denna varelse?
Vackra häst, vackra ängel. Älskade underbara.Fritt att diskutera!

Behövs dominas?

Enkelt diskussionsämne den här gången. Behövs dominan? Och då menar jag överallt egentligen, men främst bland hästar. Behövs det VERKLIGEN?

Vad händer om vi slutar vara dominanta mot djur?
Varför är människan så rädd att släppa kontrollen?

Rock and roll.
Diskutera!

~ Jag vet inte vilken rad och vers, kapitel eller del, men nånstans här i står det...

...det är bögarnas fel?Svensk parodihumör... Gött.


The 4077th M*A*S*H. [ serie of the day]


 


Fick mig en liten tankeställare.

Idag när jag kom till stallet vid halv två tiden var det några vuxna som skulle släppa ridskolehästarna i ridhuset så de fick springa av sig. Lagom när jag kom upp på läktaren för att titta på sprang en människa av tre runt och försökte valla in tre hästar mot ingången. De andra två stod och visslade och ropade på hästarna, som sket totalt i det och sprang omkring i mitten av ridhuset. Jag frågade om de ville ha hjälp med något (mest eftersom de skulle bli klara snabbt och ridhuset skulle bli ledigt åt mig) varpå de svarade att jag gärna fick hjälpa till att släppa ut fler hästar så fort de fått tag på de tre som fanns där. Jag gick ned i ridhuset och väntade på att de skulle få fatt i hästarna, men de fortsatte bara försöka jaga ned dem mot ingången. Tillslut sa en av kvinnorna; ”Jag går och hämtar lite havre i en hink”. Förvirrat frågade jag; ”Är det inte bara att gå och hämta dem?”
Jag fick den där blicken… lite ”jaha, det kan ju du försöka med…” innan hon räckte mig grimskaftet och gick för att hämta kraft. Fortfarande förvirrat gick jag mot ponnyerna, lite krokig väg och utan att titta direkt på dem. Det tog en 15 sekunder innan ponnyerna började skritta mot mig, och då stannade jag och lät dem komma till mig. Utan problem knäppte jag fast grimskaftet i en av dem och gick tillbaka.

Jag undrar om de ens prövade att fånga in hästarna, eller om de trodde det skulle vara omöjligt bara för att de jagat runt så mycket och busat? Eller hade de bara försökt klampa fram med inställningen; ”Du kommer med mig, lugnt och snällt och utan att bråka.” För jag tror inte sådant funkar i längden. Man kan inte förvänta sig att ett djur på flera hundra kilo ska följa ens minsta vink utan någon form av kompromiss. Jag ber, du gör. Det funkar inte.

Winnie och jag kompromissar hela tiden. Jag ber om något, hon får beröm genom vila, godis eller mys. Om hon skulle tröttna släpper jag allt och låter henne gå bort ett tag. Rusar hon plötsligt iväg i galopp runt ridhuset när jag ber henne trava väntar jag ut henne och när hon väl kommer in fortsätter vi övningen och så berömmer jag extra mycket. Jag förväntar mig inte att hon ska göra allt jag ber om, men när hon gör det blir jag överlycklig och berömmer massor. Hon måste inte, men väljer oftast att göra det ändå för att det leder till något hon vill ha, eller något hon tycker om att göra.


Min ängel.

Idag gick det bättre än någonsin tidigare. Löst i ridhuset från marken. Vi busade, sprang runt och hoppade hinder som av någon anledning stod uppställda. Lågt, visserligen, men löst. Jag sprang först, Winnie några meter efter och skuttade över bakom mig. Skickade henne över andra hinder, gjorde supersnygga (RIKTIGA!) inkallningar i trav, löslongering, varvbyte och bara allmänt bus. Vi leker verkligen, på vårt eget lilla vis, och det känns fantastiskt. Winnie bockar, kastar sig undan och slänger sig hit och dit. Samtidigt var hon noga med att jag inte var i närheten av henne när hon gjorde detta, så jag inte blev påsprungen eller knockad av en hov.

Dock har jag börjat träna mer med godis. Berömma med godis. Mat motiverar Winnie, och så länge man inte lockar henne tycker jag det är okey att använda godis i träning. Wims vet att hon inte får tigga, och även om hon ibland fuskar behöver jag bara spänna mig så vänder hon tillslut bort huvudet.


~ Learning how to dance the rain.


Musik i mitt hjärta. Så enkelt och så vackert...

Dagen har varit... seg. Lite intressant. Mycket diskussioner på eftermiddagen om skolan och dess upplägg osv. Tycker om diskussioner och när människor har olika åsikter, så länge de inte är trångsynta. Då blir det jobbigt.

Slutade vid tre, känns lagom. Då är det fortfarande ljust ute. Inte som när man kliver av tåget vid fyra. Eller nu halv hem för den delen. Mindre trevligt.

Mamma tar hand om hästen idag. Känns skönt. Inte så att jag ångrar att jag köpte häst eller något, men när man är där sex dagar i veckan är det inte så illa att bara slänga sig i soffan då och då och njuta av att någon annan tar hand om henne. Men jag saknar min flicka. ♥ Det gör jag alltid. Det är konstigt, men jag saknar alltid att vara nära henne. Fin häst. ♥

Känner mig rätt duktig dock, i morse bokade jag tvättid och nyss slängde jag in en maskin smutstvätt. Har tvättat mina egna kläder sedan förra sommaren (eller om det var förrförra...). Eftersom jag hade sommarlov och mamma jobbade tyckte hon att jag kunde tvätta själv. Sedan fortsatte jag med det, har inget emot det. Tycker det där "Ung och Bortskämd" är så töntigt. Jag hjälper gärna till hemma, diska, damsuga och så. Fast jag glömmer ibland att mata katten. Då är det tur att man har en mamma som kan påminna. Stackars Elvis.

Så, det var ett lagom flummigt inlägg. Nu ska jag ner och proppa in mer tvätt i tvättmaskinen och sedan ska jag slänga mig i soffan och slappa. Tror bestämt jag såg en chipspåse i skåpet, kanske till och med snor lite från den. Det är skönt att inte ha ångest över hur man ser ut. Livet blir lite lättare då.

Ha de gött.
Over and out.

Lorenzo The Flying Frenchman.

Det här kan vara den coolaste människa som existerar. Nära på i alla fall.i love you, now and forever. winnie, my heart and soul.

Vi lekte. Kanske inte i närheten av vad andra kallar leka, men vi hade kul. Vi sprang, vi lekte. Nog stack hon iväg ibland, och visst frös hon som vanligt fast om jag började kasta mig fram och tillbaka. Men det faktum att jag kunde springa iväg från henne, och sedan vände mig om för att se henne trava efter, det är stort för mig. Hon hade lika gärna kunna lagt sig ned och lagt huvudet i mitt knä, jag hade blivit lika lycklig. För det är inte Winnies stil. Hon gör inte saker om man inte ber om dem.
Men idag. Vi lekte verkligen, jag skrattade konstant och hon verkade verkligen HA KUL. Jag har aldrig sett Winnie så… busig. Tappade räkningen på hur många inkallningar i trav vi gjorde, de var knappast graciösa men hon travade verkligen direkt, utan någon värst stor övertalning.

Och allt detta var i den stora hagen, inte paddocken! En inhägnad på 70 x 50 meter ungefär!
Och hon valde att vara nära mig, springa med mig. Vi lekte. i love you.

Where are you going, little one?


Dancing with Winnie!


Harry Potter and the Deathly Hallows: PART ONE.

Kortfattat;
Jämnfört med boken: Den duger... Relativt okey.
Som film: Lite seg, men med både spännande, roliga och sorgliga stunder.
I helhet: ... I wanna see again! :D

Stereograms. ♥

Linn, Daniel och jag sitter i supergrupprummet med näsan upptryckta i datorerna och tittar på stereogram! Kärlek! ♥

Kan ni se 3D-bilderna som gömmer sig i de här bilderna?
Den övre visar en ros, den undre ett kors.

Do like this;
Gå nära skärmen med ansiktet, jag brukar i princip trycka upp näsan i den, och för sedan datorn/huvudet långsamt bakåt. Stirra ofokuserat på bilden, du ska nästan kolla i kors.

Ibland ser man direkt, ibland tar det många försök.
Smurf-tastic!

Tillbaka i skolan.
Ska skriva en novell på engelska (yay!) och plugga på massa tidsepoker till ett seminarium (mindre yay)!


Smile!


"Ett hem utan böcker är som en kropp utan själ."

Inhandlade lite spontant fyra böcker idag. Fantasy, hela bunten. Löööve. ♥Släktet av Guillermo Del Toro & Chuck Hogan
Jagad {House of Night; Bok 5} av P. C. Cast & Kristin Cast
Mer än ögat ser av Melissa Marr
Hans Majestäts drake av Naomi Novik

Läst dem? Vad tycker ni i så fall om dem?
Och vilken är era absoluta favoritbok?

Miss Winnie.

Direkt när jag vaknade idag, vilket i och för sig var klockan kvart i elva åt jag lite och åkte till stallet. Planen var att hinna använda ridhuset innan det kommer för mycket folk. Och idag lyckades jag äntligen. Tog med mig repgrimman, arbetsrepet, halsringen, sticken, hjälm och väst och dessutom en filt… återkommer till den.

Tänkte först börja lite med repgrimman och arbetsrepet men ändrade mig och släppte henne löst. Det har ju inte funkat alls för oss på senaste tiden, och fröken W vände direkt jag släppte henne och skrittade iväg för att lukta på en hög skit, något hon ofta gör. Jag lät henne nosa lite och drev sedan på henne med sticken. Vi gick så ett tag, runt i ridhuset. Sedan bjöd jag in henne, och efter lite övertalning kom hon. Så fortsatte vi i den stilen, gick lite, stannade och myste, gick lite till och myste lite till. Efter ett tag prövade jag att trava och stanna utmed en av ridhusväggarna, och det funkade också bra. Sedan lite löslongering i skritt. Det krånglade faktiskt lite, och påminde om när jag prövade det första gången.
    Jag skickar ut Winnie på en volt runt mig, och hon driver iväg, jag skakar lite med sticken mot hennes bog och lutar mig bakåt, hon vänder upp mot mig, jag höjer handen för att hon ska hålla sig på spåret, hon driver iväg igen. Men efter några försök lyckades vi – jag – hitta en balans i rörelserna och hon gick på en bra volt runt mig. Vågade inte pröva i trav, vi får börja smått istället.
    Hon drog iväg några gånger, och började galoppera ibland. Men egentligen är det ju bara bra att hon busar av sig lite och faktiskt har energi.

Därefter red jag. Löst. Älskade, underbara häst. Lade filten på ryggen för att sitta lite bättre, använde halsringen och sticken utan stringen som förstärkning. Att stanna gick inte så bra, men styrningen funkade någorlunda. Skrittade bara, men å så härligt det var!

Tömkörde henne lite också efteråt. Vi är inte så duktiga direkt, prövade första gången igår, haha. Tycker att det är så svårt att ge eftergift, och Winnie hade lite problem att svänga när jag försökte göra det.

Därefter släppte jag ut henne i hagen igen så hon fick äta sitt lunchhö, och gick och mockade och fyllde mat. Därefter gick jag ut i hagen igen och satte mig där och bara myste medans hon åt.

Härlig dag!
Gammal bild på min panter. Foto; Isabelle Erixon


Alpha and Omega!

"Idaho?!"
"Ida-who...?"Jag  ♥ tecknat & animerat


Keenan.

Så härlig, haha!


Dreams.

*hoppas hoppas*


Fail...

Random ekipag på en hopptävling i somras. 


10-11-12 13:14


Det är dags för...


ALLA KUNGENS HÄSTAR av Emelie Cajsdotter

I samma stund jag läste sista ordet av boken bläddrade jag tillbaka och började läsa den igen. Den här gången ska jag analysera mer och se till att förstå allt till hundra procent innan jag byter sida. För även anteckningar.Min bibel. ♥

torsdag.

Huvudvärk, check.
Illamående, check.
Dödstrött, check.

To do;
En timmes lektion.
En timmes möte med internationell gruppen.
Stallet.
Sova. ♥


oh work work.


Onsdagsfika.

Bella tar kusen idag eftersom hon åkte bort förra fredagen och alltså inte kunde sköta henne då. Därefter ska vi ses och återuppta en favorit från förra året. Visserligen blev det bara av två-tre gånger, men ändå? Vi ska nämligen onsdagsfika! Det finns inget mysigare än att i höstmörkret (vintermörkret?) krypa ihop med lite fika och varm choklad och bara prata.

Ha de gött.

Hej hej, hemskt mycket hej.


Hittade denna stackare i söndags.


we are GOLDEN.


It's beginning to look alot like christmas.... kind of.

Bytingen planerar julkalendern vi ska göra i år. Jisses...
Det här kan bli intressant.


Miss W skötte sig super idag.

Tränade på det som Olle visade på wesernkursen i lördags. Bakdelsvändning på så långa tyglar som möjligt, halt med enbart sitsen, rygga osv. I westernsadeln och sidepull. Gjorde dessutom några riktigt snygga galoppfattningar från halt/skritt. Visserligen rusade hon iväg det första hon gjorde och var svårare att stanna, men det får vi helt enkelt träna på. Hade ju faktiskt i princip helt långa tyglar, samt att den A-ponny kutade omkring på ridbanan med en liten unge på ryggen. Weird tycker Winnie.

Nu ska jag se klart på Chuck. Kärlek på den serien.

~ Oh, to the leader, the pariah, the victim, the messiah.;)Beror på hur man ser på saken. Det vi gjorde på kursen var ändå rätt enkelt, speciellt då Winnie är så känslig och sammarbetsvillig. Men vi gjorde ju liksom bara grunderna, att rida WESTERN är antagligen LITE svårare, haha. Fast när man väl lärt sig är det säkert inte så svårt heller och för sig...

Är det svårt att hoppa? Rida dressyr? Voltige?
Förstår ni min synpunkt? Hehe.


Nu taggar vi till mattemys det fösta vi gör efter lovet.
vill inte vill inte vill inte

Westernkurs! [www.RIDHARMONI.se]

Första gången jag var inte tillräckligt uppmärksam och hon smet på sidan. Men så försökte vi igen och då klampade hon glatt över! Finisen.


Allt var väldigt intressant, speciellt tuppen i granngården. Så fort den gol spände hon upp sig och tittade dit.


Sänka huvudet från ryggen gick super.


One rein stop också, så länge vi stod stilla. När vi försökte från skritt svängde hon bara, men det är ju inte så konstigt när det är första gången. Jag är medveten om att jag sitter och håller för mycket i andra tygeln. Men det är första gången, och vi behöver båda öva.
 

Olles häst Boracha tycker Winnie är en dum brud som ska dra hem till sig igen. Hon sparkade efter Winnie två gånger, men Olle var duktig och tog itu med problemet direkt. ”Vanliga” ryttare brukar ju springa för livet med sin häst och ställa sig på andra sidan ridbanan om deras häst så mycket som lyfter hoven mot en annan häst. Olle gick snarare närmre Winnie och sa till Boracha på skarpen. Efter det skötte de sig!


Jag och Winnie, Bella och Petrova, som hon lånat av Olle, och Olle som visar one rein stop på Boracha.


Sidepass. Visserligen med ansiktet mot väggen, men man börjar ju någonstans!


Wims lyssnar efter tuppen.


Serpentiner på olika vis, en tygel, båda tyglarna, med skänkelviktning och bakdelsvändning. Allt med så långa tyglar som möjligt.


Tränar på att stanna. Tvärstanna.


Jag kan inget annat att rekommendera Olle Wåhlberg till alla. En bra filosofi och super på att förklara. Berömmer, uppmuntrar, visar och gör hela träningen skoj. Precis vad jag behöver i träningen med Winnie just nu. Efter träningen bjöd han på fika och eftersnack, helt perfekt. Jag frågade om han hade privatträningar regelbundet, eller i över huvud taget. Och det hade han, jag skulle bara mejla när jag ville träna igen. B-E-A-utiful.


Alla bilder är fotade av mamma!


Sucker Punch.

Måste se!Det är lov. Man ska vara uppe sent på lov.


i believe in fairy tales.

Jag har haft svårt att beskriva Winnie. Hennes beteende och temperament, hennes personlighet. Allt beror på med henne. Har ibland sagt att hon är en "men ändå" häst. Snäll, men ändå bestämd. Sammarbetsvillig, men ändå lat. Orädd, men ändå feg ibland. Hon är verkligen allt.

Så förra veckan lånade jag Klaus Ferdinand Hempflings bok Hästens Själ från biblan. Där hade han skrivit om 26 olika karaktärstyper på hästar, och jag började leta och se vilken som Winnie kunde tänkas vara. Läste tre stycken, sedan slog jag på måfå upp en sida längre fram. Den hästen var snarare Winnies motsatts, så jag slog upp ytterligare en ny sida...

Och där... Där var hon. Jag hade knappt börjat läsa innan jag visste att det var hon. När jag senare visade texten för Bella hann hon läsa två meningar innan hon utbrast; "Men det här är ju Winnie!", så jag är inte ensam om vad jag tycker.

Det är så exakt att Hempflinger hade kunnat komma ut och prata direkt om Winnie. Jag är nästan rädd för hur allt, ALLT, stämmer. Han har satt ord på vad jag försökt förklara i ett och ett halvt år!

"PRINSEN!
Den här hästens personlighet är i många avseenden tudelad. Prinsen tycker om människor men håller också avstånd. Den är samarbetsvillig men även kritisk, ifrågasättande och tvivlande, men kan vinnas genom att övertygas. Den är försiktig och återhållsam, men om det behövs kan den ställa upp och vara modig. Prinsen är helt enkelt som en ännu inte mogen, ännu inte fullvuxen monark, och sådan kommer han att förbli, även som äldre. Prinsen blir aldrig kung. Med, eller kanske trots, sitt delade väsen är detta en mycket intressant karaktär.

Prinsarna är väldigt sällsynta. De är på det hela taget okomplicerade och behagliga, bara man tar hänsyn till deras grunddisposition. De kan då och då verka lite omogna, men de är alltid ytterst korrekta och hederliga. Det ska mycket till för att de här hästarna ska fatta humör. De är alldeles för distanserade för att omedelbart kvittera små oförrätter. En Prins surnar snarare till och lägger av. Därför är de så pass känsliga, behöver de ha en sorts skyddsrustning på sig, som skyddar dem från mänskliga trakasserier på ett sätt som skiljer dem från många andra hästkaraktärer. Prinsen är reserverad, snäll, tålmodig, har medelhögt temperament, kan bli något frånvarande och okoncentrerad och är mellan medel och mycket intelligent. Hästen är kraftigt byggd, har lätt att bära ryttare, har lätt att lära och är på det hela taget en duktig och flitig individ. Man har väldigt gärna med Prinsen att göra."

Det är Winnie. Det är Winnie på pricken. Exakt. Där har ni min häst. ♥


we were the victims of ourselves.


De där små lyckostunderna.

Det finns en del saker som bara gör en så himla glad, sådana där små och oanseliga saker som andra inte fattar. Som idag. Jag blir alltid så himla glad när man precis hittat en superbra låt, som man bara älskar. Och så helt plötsligt och oväntat börjas den spela på radio! Som idag. På bröstcancergalan förra veckan uppträdde Lisa Miskovsky med en låt vid namn Lover. Har lyssnat på den några gånger per dag sedan dess. Och helt random började den spelas på radio idag. Tycker om sånt. ♥

Har inget bra att säga.

Varför blir det alltid så under lov?


Veckans Bild!

Tävlingen pågår mellan varje måndag och söndag.
Mellan Måndag 00.00 och Lördag 23.59 kan ni anmäla er. Under söndagen väljer jag sedan ut en av de inskickade bilderna. Denna bild kommer finnas i mennyn här bredvid (*peka åt vänster*) i en vecka.

Ibland kommer det vara ett speciellt tema! Står det 'valfritt' är det inget särskilt tema.

Ni anmäler er genom att skicka en en bild till veckansbild@live.se!

Skriv namn, ålder, bloggadress samt en kort text om bilden!
Och bifoga självklart bilden!


TIDIGARE "VECKANS BILD":

Vecka 44 ;;                  #1
 Anna Nilsson, [BLOGG]
"Bild från förra höstens kantarellplockning."

Vecka 45 ;;                  #2
 Jenny Liljedahl
[HEMSIDA]
"Nu när vintern närmar sig med stormsteg passar jag på att skicka in en utav förra årets favoritvinterbilder."

Vecka 46 ;;                  #3
 Isabelle Erixon
 [-]
"Första frosten."

Ny hårfärg!

Färgade håret i lördags natt. Sådär lagom impuslivt. Ni kan jämnföra med bilder från i lördags på dagen. Meningen var att det bara skulle bli något mörkare och en svagt rödaktig nyans. Det blev möööörkt! Jag gillar det, men kan inte bestämma mig vilken färg det är. Ibland ser det nattsvart ut, ibland brunt, ibland brunt med lite rött i och när jag tittar på det just nu är det lila! HAHAHAHAHAHAHAHAHA!

Jag måste köpa en reflexskärm! Eller göra en... Hm, tror jag prövar att göra en idag. Vet ni vart man kan få tag på en stor pappkartong enkelt? Alternativt går jag och köper en pizza och tar med hem, hahahahaha! Eller så tar jag bara en bricka eller något vi har hemma... vi får se.Förresten kom mamma hem med en westernhatt till mig i söndags! SNYGG! Tack mamma!


TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec