~ I really want you.

Lekte lite i Adobe Premiere CS3, det tar sin tid men nu börjar jag förstå!
Den här var väldigt pillig att göra, och jag var antagligen inte så nogrann som jag kunnat vara vilket resulterar i att det inte alls är så perfekt. Men sak samma.Nu ska jag strax följa med mor min till stallet. Hon ska få sköta hästen och ridandet och så, men jag bara måste få träffa Wimsan. Det är en vecka sedan nu, eftersom jag blev sjuk!

~ Water is my eye. Most faithful mirror.

Red.
~ We look into faces.Lovely Colors.Fortfarande sjuk. Blä.

Hade tänkt gå till skolan idag, även fast jag mådde lite krassligt, så jag inte skulle missa något. Men när jag vaknade ändrade jag mig. Halsen kändes som den där reklamen för Mucoangin, när han ska äta spagetti och det ser ut som taggtråd. Dessutom gjorde mitt huvud ont. Inte som vanligt, utan det tryckte liksom över hela huvudet, speciellt tinningarna. Som om man hade på sig en för liten hjälm. Så jag tog en Ipren och somnade om. Vaknade inte förrän fem timmar senare, klockan ett! Har nästan aldrig sovit så länge, i alla fall inte på länge. Mådde lite bättre, men kände mig helt vimmelkantig. Nu har jag precis ätit lite soppa och kurat ihop mig i soffan. Förhoppningsvis mår jag bättre i morgon.

Det intresserar inte någon...

... men jag är fortfarande sjuk. Har sprungit och snytit mig en gång i kvarten hela dagen, och kännt mig allmänt hängit. Kombinerat med att ha räknat matte hela dagen var... inte bra. Gah, orkar inte skriva något. Ni får förmodligen hålla till godo med en såsådär elvahundratolv bilder från Mallorca på blommor och annat strunt närmsta tiden nu.

Over and out.


Det intresserar inte någon...

... men jag är fortfarande sjuk. Har sprungit och snytit mig en gång i kvarten hela dagen, och kännt mig allmänt hängit. Kombinerat med att ha räknat matte hela dagen var... inte bra. Gah, orkar inte skriva något. Ni får förmodligen hålla till godo med en såsådär elvahundratolv bilder från Mallorca på blommor och annat strunt närmsta tiden nu.

Over and out.


~ I'm gonna run so fast till I can't breathe.Jag kommer bli Whisky alkoholist!

"Dalwinnie" är en whisky. Namnet "Jhony (Johnnie) Walker" är en whisky.

Och igår satt Bella och jag kollade runt på Hästnet.se. Då fick jag se en SUPERSNYGG häst (riktigt dreggelvarning!) som jag bara älskade! Helt underbar. Och gissa vad hästen heter?

Jo, Whiskey. Hästen heter Whiskey!
Jisses.

~ Tell me that the lies aren't what they seem.MALLORCA 2010 ;; mallorca.

Mallorca var underbart. Varmt, vacket och helt underbart. Vi - det vill säga mamma, jag och våra vänner Pia och Siv - landade på eftermiddagen i Palma, vilket är deras "huvudstad". Vi blev upphämtade av Tony, som ägde gården där vi skulle bo och rida. Han kunde knappt någon engelska, men det funkade ju ändå. Gården vi skulle bo på heter Son Menut, och ligger ungefär 40 minuters körtid från Palma. Naturen var så vacker. Och samtidigt så... ja, lite tråkigt. Trädtopparna var i de flesta fallen gröna, men resten var olika nyanser av rött, orange och beige. Och sten. Så oerhört mycket sten. Det finns stenmurar - av bara sten och ingen cement - överallt. Och då menar jag överallt! Man såg alltid en stenmur, vart man än vände sig. Alla gårdar, alla djurhagar, allt var omringat av en stenmur. Och fint var det!

MALLORCA 2010 ;; Son Menut.

Gården vi bodde heter Son Menut och är väldigt vacker. Det är ett ställe jag skulle vilja åka tillbaka till i framtiden, på vanlig semester. Trädgården full av apelsiner, citroner och andra frukter, och även fast de inte var mogna just när vi var där var det underbart att strosa runt bland träden och bara ta det lungt.
Stallet var riktigt mysigt också. De hade en avdelning för ponnyerna, ett hingststall, ett till stall för övriga hästar, skötspiltor, en rundcorall (!!) och en skrittmaskin. Dessutom fanns där en pool med utsikt över paddockarna, något som flitigt användes i värmen.

Det fanns många hästar på gården, allt från föl och åringar till erfarna, gamla hästar. PRE och andra spanska raser. Tyvärr kanske hästarna inte var så väldigt speciella, inte det man först tänker på när man säger Andalusier. De red inte på något speciellt vis, och det var inga dunderhästar. Men jag klagar inte, det var härligt ändå! Och visst fanns det fina hästar ändå!


MALLORCA 2010 ;; Jhony Walker.

Hästen jag red under veckan heter Jhony Walker. Det allra roligaste med det hela var betydelsen av hans namn, stavningen var visserligen olik, men uttalet detsamma. Johnnie Walker är nämligen en whisky. Vilket även Dalwinnie är. Jag tycks dras till sprit?Tänk er en 19-årig ridskolehäst som aldrig sett en riktig dressyrlektion i hela sitt liv och är har endast en gas, en halvt fungerande broms och höger och vänster. Där har ni Jhony. Den hästen blev allvarligt talat irriterad på mig när jag försökte ställa honom första ridturen. Han försökte nämligen svänga åt det hållet, och när jag inte lät honom blev han förvirrad. Jhony är bland de älsta hästarna de har på gården, och är en Troton. Det ska tydligen vara en spansk ras, men mer vet jag inte om det.

Men trotts hans bristande kunskaper i dressyr var han helt underbar. Så stadig och försiktig, han visste precis vad det var frågan om och gav mig inte några som helst problem under hela veckan. Och eftersom han är en uterittshäst är det ju förstårligt att han inte är någon dressyrstjärna. Jag är säker på att man skulle ha kunnat kasta upp en treåring, en vuxen människa med noll erfarenhet om hästar eller en mer erfaren person, och han hade tagit allt lika säkert och tryggt ändå.Det var en riktigt smart häst också! Han används troligtvis ofta till oerfarna personer, för det första han gjorde var att bete sig som ett arsel. Ärligt talat. Han var en riktigt jobbig uttråkad ridskolehäst som vägrade flytta en tum. Första gången jag skulle borsta honom stod hovarna som fastlimmade och han såg lite surt på mig för varje försök att flytta honom. Och jag provade lite allt möjligt, men det var först när jag lutade mig mot honom med råstyrka som han verkade sucka och tog ett steg åt sidan. Första ridturen - en timmes uteritt - var han också jobbig. Brydde sig inte om någonting jag gjorde i princip.

Men redan dagen efter var han mycket finkänsligare, och ju längre tiden gick, dessto lättare kunde jag stanna och be honom gå. Så jag fick känslan av att den smarta hästen testade mig lite först. "Hej nya människa. Hur bra är du på att rida då?" Så när det visade sig att jag KUNDE styra en häst utan besvär lämnade han över lite av ansvaret till mig. Söta kuse.

MALLORCA 2010 ;; uteritterna.

Uteritterna var varierande, och lika underbara som allt annat. Visserligen var min bak död efter första uteritten, och andra dagen ville jag nästan hoppa av hästen och gå under första halvan. Men det blev bättre, och allt det vi fick se var helt klart värt det. Det var en sådan overklig känsla att rida runt och plötsligt se ett citronträd eller mandelträd (vilket förvånade mig, jag har trott att de växer på små buskar, inte på enorma träd!) en person som skördade oliver. Men det var oerhört vackert.

Följande bilder är till största delen fotade av min mamma med en digitalkamera. Någon är tagna av mig.
Klaga inte på kvaliten, de är tagna från hästryggen!


MALLORCA 2010 ;; maten.

Maten var helt fantastisk. Visserligen kanske jag inte tyckte om precis allt, men kvalitén var super. Varje kväll åt vi en trerättersmiddag, som  vi på morgonen hade fått välja själva mellan två alternativ. Till förmiddag var det oftast någon soppa, eller sallad. De har helt fantastiskt underbara tomater där nere! Solmogna och saftiga.
Yummie!Frukostarna var också fantastiska. Jag är ju visserligen inte så bra på att äta frukost. Tycker inte om att äta på morgonen, och nöjer mig oftast med en bit bröd och lite smör. Vilket var ungefär vad jag gjorde här också. Men till brödet (hemmabakade bagetter!) tog jag oftast aprikosmarmelad, hemmagjord den också! Och något som nästan var resans höjdpunkt nu när jag tänker tillbaka var apelsinjuicen!

De hade en trädgård precis utanför de små "husen" vi bodde i. Ingenting var moget när vi var där, men man kunde ändå känna doften av vad det var. Och de hade då alltså egna apelsinträd. Vilket innebär att de solmogna apelsinerna inte färdats längre än de 75 metrarna mellan trädgården och köket, innan de pressas och serveras till oss. Behöver jag säga att det var fantastiskt?
Lunchen - picnikmat som åts när man suttit tre och en halv timme på hästryggen - var också bra. Jag var inte lika förtjust i denna, men helt okey! Det var rätt mycket "plock", vilket var bra. Jag har nog aldrig ätit så mycket salt som jag gjort denna vecka. Men å andra sidan behövdes det ju, med tanke på hur mycket man svettades. Och ja, det är inte trevligt med svett, men efter sex timmar på en hästrygg i sol och mycket varma grader är det väl mänskligt? Lite svett har ingen dött av.
Vi fick apelsiner då också, och herremingudihimelen vad goda de var!MALLORCA 2010 ;; Hästar på Son Menut. { BILDER }
MALLORCA 2010 ;; Palma.

Palma är som redan nämt ungefär som Mallorcas huvudstad. På torsdagen red vi inte, utan åkte dit och fick strosa runt bäst vi ville. Mamma och jag hamnade mitt i en lite mer gammaldags del av staden, och jisses så mysigt det var. Det kändes inte alls som om man befann sig i en stor stad där inne.

MALLORCA 2010 ;; Formentor.

Sista dagen åkte vi till Formentor, ett stort berg på Mallorcas nordvästra kust. Vi hade hyrt en bil, och slingrade oss hela vägen ut på udden och mot cafet/resturangen som fanns där. Mamma lyckades göra en riktigt snygg fickparkering i nerförsbacke på en mycket oplanerad parkering, och sen satte vi oss och åt med utsikt över havet. Mysigt mysigt. Därefter klättrade vi lite i bergen, nedför en bra bit. Vi träffade på några söta bergsklättrare. En flock getter! Jisses vad duktiga de är på att ta sig fram!
MALLORCA 2010 ;; Blau.

På gården fanns en åsna. Han heter Blau, vilket betyder blå på tyska. Han är en hingst, ifall det nu kallas det på åsnor. Det var lite synd om honom. Eller mycket synd, faktiskt. Han gick ensam i en hage, vilken i och för sig låg bredvid en hästhage, men i hagen var han själv. Vilket är förstårligt eftersom han är hingst. Och han verkade... olycklig. Han såg så sorgsen ut, stackarn. Men han skulle tydligen kastreras rätt snart.
Hoppas han trivs lite bättre då.
Söt är han i alla fall.
MALLORCA 2010 ;; och ett inlägg till Isabelle!De har traktorer på Mallorca också! John Deere, till och med. Men de är små, mycket små. Och inga av dem har något tak, de är öppna allihop. Men det är inte många Mallorcabor som har en riktig traktor. De har inte råd.
Flera nöjer sig med en sådan här sötnos;


Och så en liten Winnie uppdatering...

Bella tar hand om Winnie på fredagar, men nu i fredags följde jag med ändå.
Bella red lite i skritt och trav barbacka, och sen skulle jag få träna lite i paddocken medans Bells fotade. Självklart dog hennes kamera precis när hon skulle ta första bilden... Det är väl min vanliga otur eller vad tror ni? Mja, vi får fota någon annan dag!

Men, jag tränade lite som vanligt, och bestämde mig sedan för att pröva hindret igen.
Av erfarenhet vet jag att allt går dåligt andra gången man prövar någonting med Winnie. Sedan forsätter man öva lite smått, och så funkar bättre och bättre! Så tanken var att hoppa henne två dagar i rad nu, och sedan låta henne vila och inte behöva göra det på en vecka kanske. Bara för att liksom befästa vad jag vill.

Och föga förvånande gick det dåligt!
Jag bad henne följa mig mot det i skritt först, ett 'hinder' på runt 20 centimeter. Hon stannade framför. Jag kallade på henne igen, och hon klev över. Vi prövade det några gånger till, både skritt och trav, och det gick helt okey. Hon var inte direkt taggad som torsdagen, men hon kom över i alla fall. Så jag lade upp det till 50 igen, och bad henne hoppa det i trav. Hon sprang på sidan. Jag prövade igen. Hon sprang på sidan. Så sista gången jag försökte var hon påväg att springa förbi igen, då kallade jag snabbt in henne mot mig, och hon kom faktiskt! Men då försökte hon smita förbi på andra sidan, mellan mig och hindret. Jag tog ett snabbt steg framåt och liksom "tryckte" bort henne. Med kroppspråket och energin, inte bokstavligt talat. Hon bytte riktigtning igen, och var nu precis framför hindret. Jag studsade till, och Winnie hoppade. Det var verkligen inte graciöst på något vis, men över kom hon. Efteråt verkade hon riktigt nöjd med sig själv, och jag proppade i henne några godisar och kliade henne massor för att hon skulle förstå att hon var duktig.

Så nu ska vi avakta med detta, och träna på annat.
Vi får se om det går igen om någon vecka!


"Hon är en hemmakär köttbonde från Småland!"

Jag älskar Com Hems reklamer! Judit & Judit. ♥

Den senaste är ju underbar!


~ There is a day that is yours for embracing.Fotografering.Fick denna värmade kommentar till denna bild. Och jag tänkte faktiskt ta och svara på den.
Jag vet inte.

Inte helt säkert i alla fall. Jag har prövat mig fram.
Förmodligen med mycket övning. Och ett öga för bra kompositioner, alltså vart du ska placera fokusen, hur du ska hålla kameran, ifall bilden borde vara stående eller liggande, ifall "den där stolen" ska vara på höger eller vänster sida i bilden osv.
Och du borde absolut inte vara rädd för att göra bort dig. Jag har krälat på vägar, suttit i träd, klämt ihop mig på stenar mitt i kommunala rabatter och jag har tappat räkningar på hur många gånger jag legat på mage eller med baken i vädret bredvid en bilväg eller andra platser med mycket människor.

Och kom ihåg att allt blir en bra bild. Allt.
Och övning ger färdighet!

norwegian recycling // M I R A C L E S

Wonderful!Låtarna/artisterna som användes för att skapa denna;
1. Bruno Mars - Just The Way You Are
2. B.O.B. feat. Bruno Mars - Nothing On You
3. Gnarls Barkley - Crazy
4. Britney Spears - Hit Me, Baby, One More Time
5. Jason Derulo - In My Head
6. Justin Timberlake - My Love
7. Lady Gaga - Just Dance
8. Leona Lewis - Bleeding Love
9. Ne-Yo - So Sick
10. Michael Jackson - Black Or White
11. Snoop Dogg - Sexual Eruption
12. Survivor - Eye Of The Tiger
13. Taylor Swift - Fifteen
14. Taylor Swift - Fearless
15. Savage Garden - The Animal Song
16. Snoop Dogg feat. Justin Timberlake - Signs


Uscha...

Jag är sjuk. Idag mår jag visserligen bättre än igår, då var det vidrigt. Minns inte när jag sedans mådde så dåligt. Därav även den dåliga uppdateringen här, menmen...

Nä, där tog fantasin slut. Nu ska jag fortsätta se på TV och vila. Ha de.

We are golden.


Framsteg!

Igår under dagen funderade jag på vad jag skulle göra med Winnie på kvällen.
Vår träning är rätt enformig just nu. Eller, själva träningspassen är varierade med skritt, trav, halter och backningar osv, men det är samma sak varje dag. Så jag betämde mig för att pröva något nytt.
Så... jag tog med mig ett paraply till stallet, och väl där hämtade jag två sockerbitar och ställde mitt på banan med bom över. Knappt 20-30 centimeter.

Efter att ha tränat lite på traven som vanligt bestämde jag mig för att pröva paraplyet.
Att hon inte skulle vara rädd för det och kunna tränas som vanligt fast det var i närheten. Dock visade det sig bli motsatt träning, jag fick träna på att hon inte skulle nafsa, nosa och dreggla ner paraplyet. Hon var SUPERNYFIKEN på det, och följde varje rörelse den gjorde. När jag höll den ovanför hennes huvud stod hon med nosen i vädret och försökte nå att provsmaka på dem. Puckohäst. ♥

Tränade lite mer som vanligt, och bestämde mig sedan för att pröva hindret.
Hon hade visat lite intresse för den tidigare när vi tränade - stannat och velat nosa på den osv -, vilket kändes bra. Sist jag försökte be henne ens gå öve ett hinder var i början av sommarlovet, och det gick käpprätt åt helskotta. Hon tvärstannade, svängde undan eller snodde runt och sprang åt andra hållet, ÄVEN när jag hade repgrimma på henne. Har tyckt detta var lite konstigt eftersom hon älskar att hoppa när jag sitter på ryggen. Det här är alltså en häst som laddade på 150 centimeter höga hinder när vi rider förbi! Antog att vi helt enkelt inte var redo för det, och har efter det helt glömt bort det. Men idag tänkte jag pröva igen.

Och det gick fantastiskt!
Vi började med att bara gå över det en gång. Helt vanligt i skritt, som om vi skulle gå precis där och ett hinder råkade vara i vägen. Winn bara klev över. Och detta är alltså något jag inte kunde göra löst med henne tidigare! Alls! Så vi fortsatte, och prövade i trav en gång. Det stod ju på mitten av ridbanan, så jag kunde ju inte ta hjälp av staketet. Jag tog ett hopp brevid henne över den 30 centimeter höga bommen, medan Winnie tittade på mig som om jag var en idiot och klev över den i makligt tempo. Sedan bestämde jag mig för att chansa. Bära eller brista.

Jag satte upp hindret till 50 centimeter.
Och hon hoppade... TVÅ GÅNGER! Bad henne vända upp i trav, pekade på hindret och sprang med på sidan. Precis när hon var framför hindret gjorde jag ett litet skutt, och Winnie hoppar enkelt över. Jag springer förbi på sidan och ser hur hon börjar vända upp som om hon ska gå på en volt runt mig! Alltså rusar hon inte bara iväg efter, utan stannar! Fina häst. Bad henne stanna, vilket hon gjorde perfekt. Massa, massa mys.

Sedan klantade jag till det. På ett ytterst komiskt vis.
Jag tänkte pröva igen, från hennes andra sida. Gör precis lika dant. Ber henne vända upp och trava mot hindret. Den här gången laddade hon bättre för att hoppa, så jag kom lite på efterkälken. Jag skuttar till på samma vis igen, och hästen hoppar. Jag utropar ett, "Braaaaaavoooooo"... och snubblar på sockerbiten. Jag hade inte insett att jag sprang rakt in i den, och druttade omkull. Rakt ned i backen. Flög över sockerbiten och landade på knäna och händerna på andra sidan.
Winnie blev skrämd och for iväg i någon konstig travgalopp, tvärstannar och vänder sig mot mig med uppblåsta näsborrrar och stirrar på mig med en riktig bäbismin; "Va gö mamma?! Inte skämma mi sådä!"
Reste mig lite diskret och såg mig omkring. Som tur var så fanns det ingen i närheten. Hahahahahahaha.

Avslutade med att lägga ned bommen på ena sidan och ta det i skritt två gånger, eftersom jag inte ville avsluta med att hon blev rädd efteråt. Hon var lika duktig som innan! Fina, fina flickan. ♥

And don't you ever forget that.


Sådär ja.

Vad tycks om nya designen?`
Me like.

Bilder och text om Mallorcaresan kommer. Ska skriva klart allt bara, kanske kommer imorgon.
Ha de gött.

Gissa vad...?!?!

Jag bloggdesignar!
Blir grymt nöjd med den här, dessutom. Nästan nöjdare än med den nuvarande.
Det kommer bli lite ändringar, och och nya färger. Lite varmare orange/beige/osv.

Ni får nog se den ikväll, möjligtvis i morgon beroende på när jag hinner göra klart allt småpiff.

Smile!
Over and out.


Loooonelyyyyy, I'm so looooonlyyyyy...

Sitter här i ett tomt klassrum och funderar vart alla är. Visserligen vet jag att vi skulle börja tjugo över nio idag istället för tio i. Detta gör ingen skillnad för mig som kommer med tåg, så jag är här redan nu. Själv. NÅGON annan borde väl komma vid den här tiden? Å andra sidan satt jag själv rätt länge förra terminen, när vi började tio över nio. Hm, jag ger det här fem minuter till, sen måste jag leta efter en lärare och se ifall vi i själva verket var lediga idag. Inte troligt.

EDIT 08.54;; Nu kom någon!!

~ keep tellin myself that it's not worth it.Beautiful day.


Mattemys...? Urk.

Mattemys på onsdagseftermiddagarna.
Hm... Mindre mysigt tycker jag.

Sitter ensam i ett grupprum med musik och en mattebok. Sådär halvmysigt ändå. Egentligen är mattestugan på andra sidan skolan, men när jag kom dit vände jag i dörren och sprang tillbaka till klassens grupprum. Det var stökigt värre upphöjt till femtio där inne, och inte en chans att jag kan jobba i det. Jag klarar knappt sex plus fem om någon babblar bredvid. Visserligen får jag ingen hjälp nu, men för en gångs skull fattar jag rätt okey.

y=kx+m
blä...

I'm back.

Jag älskar min klass alltså. Det första som händer när jag kommer tillbaka till skolan är att jag blir inkastad i ett grupprum med min basgrupp. Nu sitter vi här och pratar om hur vi ska julpynta det här grupprummet till jul, samtidigt som vi lyssnar på theme låten till Pokemon.


{ ISABELLE } ~ Winnie ännu duktigare!

Idag var hon helt otrolig!
Jag tycker att på senaste tiden när jag försöker få henne att gå i form att hon inte riktigt trampar under sig och snubblar med bakbenen lite när jag rider på en åtta.
Men idag! Idag var hon bara fantastisk! Jag travade mycket i början och struntade i att galoppera innan jag verkligen sätter igång och jobbar, för hon blir mycket lättare att jobba med om hon får galoppera igång lite.
   Iallafall så lät jag bli det i början och red mycket åttor, volter, serpentiner osv. Hon började bära upp sig lite mer och krökte nacken iallafall lite grann.

Då fick hon galoppera och gud vad hon gick fint då! :') Hon bar upp ryggen och fick in bakbenen under sig bra när jag gjorde en volt.

Sen red jag på en åtta i några varv, och de sista tre varven behövde jag knappt ta i tyglarna, hon gick ner så fint endå!

Ett perfekt avslut på en underbar vecka. :)

{ ISABELLE } ~ Winnie duktig!

Idag regnade det bara på förmiddagen så jag passade på och red ut i skogen så hon fick klättra. :)
Så otroligt duktig! Det finns en liten backe som jag tycker är rätt så brant endå, och det var ju ofta som hon ville börja trava.
Men jag höll bara fram händerna så att hon fick lösa tyglar, och använde bara rösten. Smackade jag så började hon trava, bad jag henne fortsäta skritta så gjorde hon det.

Haha men hon tycker inte om att rida ut i skogen själv kan jag ju säga. Antingen är alla löv och stenar på marken monster som bara äter hästar, eller så är alla löv och stenar på marken nåt som man bara måste gå fram och kolla om det kan finnas nåt gott där. x)

Men hon var duktig! :) Det finns en liten backe om man rider på en stig som går runt en sjö, och där kunde jag galoppera helt lugnt uppför, sakta av till skritt den metern där det är plant och skritta ner på andra sidan.

Så stolt över henne! :)

{ ISABELLE } ~ Jag kom på en rubrik idag :D....

.....men sen glömde jag bort den :(

Red lite barbacka idag och tänke göra lite dressyr. Gick otroligt fint i skritt, men när jag skulle trava så höjde hon huvudet rätt mycket och det gick inte så bra. Efter ett tag så gick det bättre, så då prövade jag på lite galopp.... Men jag hade defenitivt fel ridbyxor för det, jag var ganska nära på att glida av, haha. xD
Och det gick ju inte bättre av att jag satt och asflabba åt att jag höll på att glida av (a)
Winnie verkade mest förvånad över att jag saktade av på en gång, hon hade ju inte gjort nåt. Hon galopperade så lugnt och fint ju. ^^

Efter det så gick det otroligt bättre i traven. Hon gick ner riktigt djupt i traven och när jag gjorde samma sak i skritt så var jag rädd att hon skulle sänka ner huvudet till marken, men hon gjorde som jag bad om nästan sekunden jag tänkte göra det!
Hon är så otrolig när hon slappnar av och verkligen lyssnar! :)

När jag tänkte börja skritta av fick jag ett infall. Krysset stod nämnlogen kvar där sen i förrgår. Så jag travade mot det, hon travade lugnt och fint, skuttade över det och travade lika lugnt efterråt :')

Usch, hon är för underbar! Man kan ju undra vad hon inte kan/kommer kunna göra sen....

Den känslan när jag skrittade av kommer jag kunna leva på resten av kvällen! :')


{ ISABELLE } ~ Ingen rubrik idag heller!

Haha får försöka bli bättre på att komma på rubriker.

Ja, idag var jag hos Winnie igen då :)
Hon hade endel överskottsenergi eftersom det inte blev så mycket i förrgår och igår var Emma där och hon red inte.
Så ibörjan fick hon trava på och sen lite galopp. Hon ville gärna rusa men lugnade sig efter ett tag :)
Sen red jag bara omkring lite. Då såg jag att det stod ett kryss på kanske 40 cm och ett annat hinder på kanske 45-50 cm.
Så travade mot krysset, gick över tre bommar, gjorde en volt, gick över två bommar och sen över krysset igen.
De första två gångerna gick hon väldigt fort mot hindret, men sen gick hon hur lugnt som helst! :) Och när jag gjorde volten gick hon ner riktigt djupt och fint. ^^

Gjorde samma sak tre gånger till, sen hoppade vi den andra hindret en gång, sen fick det räcka :) Hon är så duktig!

{ ISABELLE } ~ Gästbloggare-Isabelle

Ja, jag vet. Jag är inge vidare på rubriker, men ni får leva med just nu x)
Som ni nu vet så är Jonna i Mallorca på ridsemester,
*Avundsjuk*
men hon har bett mig göra lite gästbloggning under denna vecka med vad jag gör med Winnie och sådär. Idag så var jag inte i stallet för att jag har kört traktor och sått hela dagen i skolan, så Emma hade henne idag.

Bara för att reta Jonna lite för att jag inte fick gömma mig i en väska och följa med så kommer jag berätta vad jag gjorde idag. (a)

Jag och en klasskompis som heter Tove fick köra en såmaskin som heter Rapid. Först sådde vi Stava-vete. Sedan tömde vi Rapiden och fyllde på med Kosack-vete. Med det sådde vi i ungefär fyra timmar, men vi hann inte ens halva åkern.

Ja, jag vet att min svenska inte är världens bästa, och Jonna kommer mobba mig och säga "Bonde" hela tiden nu men det här är ju kul, haha! =D

EDIT AV JONNA ;; BONDE!

Ja, inte så mycket mer att säga om idag, jag kanske gästbloggar imorgon är jag varit i stallet så att de flesta får något mer intressant att läsa om, för ja, jag är medveten om att det här inte är så jätteintressant för väldigt många här, haha. x'D

oj, det blev ett väldigt långt och luddigt inlägg så det är bäst jag slutar nu, och som Jonna brukar skriva:
Over and Out.

Jag gapar fortfarande av chock.

Jeeeeeeez. Det här får jag rysningar i hela kroppen av! Herregud, att stå på två hästar, samtidigt som han 'kör' fyra stycken framför sig... bara det måste ju vara svårt. Och den här killen HOPPAR så också!


Nothing but amazing.


(Jag har inte gjort denna video.)


Let's build teen esteem. [WeStopHate]

En helt fantastisk kanal.
http://www.youtube.com/westophate
Gud. Så. Sött!

Jag har pratat om Paulina Tufvesson ( http://www.playlovelearn.se ) tidigare, men det är i alla fall en person jag verkligen ser upp till, och har följt på Bilddagboken.se i över ett år nu sedan hon fick sin fantastiskt söta minishettis Alvin.
För ett tag sedan lade hon upp en film där hennes 5-åriga lillasyster Izabella red och tricksade lite med Alvin. Videon ser ni här nedan. Det är helt fantastiskt vilken försiktig och mysig ponny han här.
Och så idag lade Paulina upp denna video, där Izabella tackar för alla som tittat på filmen.
Gud så söt unge alltså.


'Cause I know there's no life after you.Min. Häst. Rockar. Fett.
Om man nu ska uttrycka det på ett sätt jag inte gjort tidigare. Jag vet att det enda jag gör numera är att ge min häst skyhöga lovord, men hon förtjänar vart enda ett av dem. Hon blir bara mer fantastisk för varje gång! Fina, fina häst.

Hon har helt greppat konceptet med energin nu. Höjer jag min energi vill jag att hon ska göra detsamma, alltså. Däremot kanske hon inte alltid bryr sig, men sak samma! Petitesser, petitesser. De bra stunderna bara studsade hon iväg när jag drev på henne, och vi lyckades göra vår första riktiga inkallning i trav. FRÅN SKRITT TILL TRAV! ♥

Visst har jag kallat in henne i trav tidigare, men då har det varit när hon redan travat. Nu skrittade hon på spåret, jag kallade in och drev samtidigt på henne med sticken (något som för ett otränat öga förmodligen ser ut som jag vill banka skiten ur min stackars häst, hehe) och hoppar själv bakåt något steg. Det är ju inte direkt ett diskret kommando, men vadå? Det är ju första gången! Jonna lycklig. Winnie fin häst. ♥

Nu ska jag sova. I morgon ska jag packa, packa och packa, fika med mor min samt Siv och Pia som ska med på resan och an visa Emma (vän som ska ta hand om Wimsan två dagar när vi är borta) hur Sorf fungerar och sedan hitta på något skoj med hästen. Vill inte träna i paddocken igen, det blir nog lite enformigt.

RIDRESA PÅ MALLORCA!

Fick en kommentar om VART jag skulle åka, och insåg att jag inte sagt det. Visserligen har jag min lilla nedräknare i menyn, men jag har nog inte talat om någonting helt och hållet?

Jag, min mamma och två av våra vänner från stallet ska alltså åka på ridresa på Mallorca. Under en vecka ska vi rida över hela ön på vackra Andalusier! *dreggla*

Vi åker på söndag och kommer tillbaka på tisdag 22 september. Vilket innebär att bloggen kommer ligga nere under den perioden, hehe.

Nu måste jag sova. Jeez..
Först ska jag bara visa er senaste Winniefilmen, från gårdagens träning... som gick awesome!!

Fredag.

I övermorgon åker jag!
Ska bli superkul!

Dock har jag inte packat än, vilket är rätt dumt gjort. Men det har ju funkat förut, så... Haha. Kommer inte packa nu heller, eftersom jag ska dra till stallet. Insåg precis att det är Chuck på TV ikväll, så nu har jag bråttom uta bara helskotta! Winnie var super igår, och är förhoppninsvis det ikväll också!
Berättar mer ikväll, och visar film ifall intresse finns?

Ha de gött!
Over and out.

EDIT ;; Det visade sig att Chuck börjar NU, så jag drar till stallet senare!

Comatose by Skillet.Mer minnen.

Detta är en spontan bild som fotades en morgon från balkongen. Den påminde mig om alla de mornar då jag stått och frysit baken av mig när jag väntat på bussen i Tärna. Dessutom blir hela världen så vacker när solen går upp i dimman. Allt bäddas in i ett mjukt, guldigt flufftäcke.Andra bilden är ett urval av CD skivor som kommer från pappa. Vi hade alltid en enorm hög av CD skivor i handsfacket på bilen, och vi lyssnade alltid på någonting när vi körde. Det här är musik som följt mig hela livet, och jag älskar dem fortfarande.
                                                                                Bluuuuues... Blues är allt jag har! ( Rolf Wikström ♥ )

Amazing.


Gah...

Jag sitter här i ett rätt rörigt klassrum och väntar på att få redovisa en reklamfilm för John Bauer. Läraren rymde just, och ingen verkar riktigt veta vad vi ska göra. Jag pysslar lite med en utvärdering av filmen, lyssnar på musik och vänat på att dagen ska ta slut. Så fort jag kommer hem ska jag ut till stallet, tillsammans med Bells. Hon ska filma medan jag tränar med Wimsan.

Nej, så krystat det här blev då. Orkar inte koncentrera mig på någonting.
Over and out!

;; egosentric


A memory with strawberry jam and word puzzles.Vi har fått våran första uppgift i Fotografisk Bild A i skolan. Vi ska fota minnen. Tre till fem bilder. Jag fotade en av mina minnen idag när jag kom hem från skolan. Jag minns inte riktigt hur gamla vi var, men någon gång i mellanstadiet, så tillbringade jag mycket tid hemma hos min vän Isabelle när vi slutat skolan. Vi åt mackor med jordgubbssylt och tittade på tvprogramet Ordjakten. Jag minns speciellt hur vi skrek ut svaren med munnen full av jordgubbssyltsmackor och diskuterade hur vi bäst kunde luras att vi var 18 år, så vi kunde ringa in till tävlingen och vinna.

Ren och sann nostalgi.
Visst minns du Bells?

Andra tröjor jag vill/tänker trycka!

Kärlek till ickle & Lardee!
Alexz Johnson. ♥

Världens bästa artist! ♥

Jag har precis gjort klart denna, en sak jag tänker försöka göra en tröja av. Alltså köpa material själv och göra hemma. Ska bara få tid att köpa rätt papper och en tröja att trycka på. Detta är titlarna till 50 av Alexz låtar!


Natural Horsemanship.

Det finns alltid lika många åsikter som människor. Personligen har jag och kommer aldrig att säga att jag är superbra på detta, utan kör – liksom många andra människor – mitt eget race och gör det som funkar för stunden. Men jag ser allt fler unga människor som nyss upptäckt detta, och glatt slår med sticken och svingar med arbetsrep och flyttar hästar hit och dit precis som de läst att man ska göra på diverse sidor eller BDB’er. Vissa anser att det är fel, andra tycker det är helt rätt. Många kommer med argument om hurvida vissa metoder det inte alls är naturliga, medan andra anser att hästar inte är försiktiga med varandra i hagen.

Själv tror jag helt enkelt att det handlar om att kunna känna. Om känslan försvinner, då är det kört. Det är därför jag är så skeptisk till Horsemanship nu för tiden. Till hela begreppet, oavsett vem som utövar det – erfaren som nybörjare. Det är när detta slutar vara en känsla som sakta arbetats fram tillsammans med en häst, och istället blir något du lär dig på en internetsida eller för 200 kronor i timmen för en NH-tränare…

För varje häst du möter, och tänker använda någon form av NH med… så gäller det helt enkelt att ha den finkänslighet och tålamod som krävs själv, och inte göra precis som du nyligen gjort med en annan häst. Liksom att alla människor är olika är alla hästar olika. Vad som fungerar prefekt på en häst kan förstöra en annan. Så en duktig NH människa är inte en person som snabbt kan lära in trick och löslongera sin häst i prefekt form, utan att kunna läsa av hästar. Du kan kunna samla din egenhäst löst och trickträna den, samtidigt som du knappt kan få en annan häst att gå framåt. Du är inte "duktig" förrän du kan göra samma sak med alla hästar.

Så dessa människor som slår med sina stickar och arbetsrep, en liten del av dessa kan utan problem fortsätta medan vissa borde sluta nu. Borde ha slutat igår. Samtidigt är det viktigt att inte låta det gå överstyr, lika viktigt är det att kunna göra det som din häst behöver. Att kunna se och känna vad din häst behöver. Du måste vara medveten om att din hästs personlighet, och förstå att den kan förändras på grund av omgivningen eller helt enkelt att hästen blir äldre.
Du måste känna. Förlora aldrig känslan.

Detta är mina åsikter.
Delar du dem inte och tänker klaga,
ska du även ha motargument!        


We were flying!Tack. Tack för att jag får flyga med dig.


" breathing life, waking up, my eyes open up - comatose "

Min älskade, älskade häst.


Yep.

Jag har verkligen ingenting intressant att skriva om.
Tjoflöjt.


Don't Want An Ending.

Sam Tsui, youtubes mest briljanta människa.


Sjuklingen informerar.

Både igår och idag stannade jag hemma från skolan. Hela veckan har jag mått halvtasktigt. Huvudvärk av och till hela tiden, jag har frusit och haft lite ont i halsen. Så i går vaknade jag, och första tanken var; "Oh nej..."
Huvudet gjorde ont, halsen likaså, jag frös även med täcke, filtar och tjocka tröjor och kände mig allmänt virrig. Skickade iväg ett sms till mamma som skulle ringa skolan, och somnade om direkt. Vaknade vid klockan tolv igen och mådde mycket bättre. I morse mådde jag inte lika dåligt, men hade fortfarande endel ont i halsen och så. Och av erfarenhet vet jag att när jag är sjuk ska jag vila direkt, så blir jag frisk snabbare. Jag vill inte återuppleva höstterminen i sjuan, när jag gick och hostade vid minsta ansträgning i två månader.

Well, well.
Ha de gött.

Insanity is just a state of mind.


One of us is going down.


"We're on a mission from god!"

Blues Brothers.

Filmskaperier.

Vi gör en reklamfilm. Som ska visas på gymnasiemässan.
Det här kommer bli RIKTIGT intressant.

Jeez.


TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec