Amazing.

Nu när man lärt känna tösen lite bättre tänkte jag berätta lite om henne. Hon är rätt skygg, så snabba rörelser eller för bestämda steg får henne att backa undan. Hon vänder ofta om så hon alltid står med huvudet vänt mot dig. När hon inte förstår brukar hon också vända upp så hon står mitt emot en. Men hon är också rätt nyfiken av sig. Ibland är hon både och, hon kan börja undersöka något men kutar sedan därifrån, bara för att ta några steg tillbaka för att undersöka det igen.

Vid tre tillfällen har jag börjat jobba lite med henne från marken. Hittade klickern jag använde på Winnie förra hösten, och prövade att använda den. Inga problem tyckte Amazing, så det var bara att köra. Tror det hjälper i början att kunna säga att det blev rätt direkt. Just nu får hon godis som belöning, men om hon börjar slappna av lite mer vill jag helst gå över till kli/vila som belöning.
Hon tigger lite, men från början körde jag med principen att "vänder man bort huvudet får man belöning" (kan skriva mer om den senare) så det har hon förstått nu. Sen kanske hon inte lyssnar alla gånger, men det som sagt har vi haft tre korta pass, max tio minuter.

Hon är i övrigt väldigt duktig, och jag tror hon tycker om att jobba såhär. Eller att jobba i över huvud taget. Använda hjärnan liksom, hehe. Vi har tränat endel på ett kommando för backa, och för inkallning, samt att gå på en volt runt mig. Det sistnämnda är vääääääldigt svårt för en ponny som vill gå med huvudet vänt mot mitten, så ibland trippar hon omkring helt i sidled, den knasbollen. Men på bara tre pass har det blivit mycket bättre.

Även med beröring. Tog med ett dressyrspö ut och har tränat lite med att hon inte ska vara rädd för det. Första försöket kutade hon runt som en galning om det kom för nära henne, men då stannade jag helt enkelt henne, satte mig ner och höll fram spöt snett åt sidan. Om hon så mycket som vände huvudet åt det hållet så klickade jag och gav en godis. Snart var det till och med okey att nosa på spöt och igår när jag tränade igen fick jag till och med klappa och klia henne med spöt. Hon lär sig fort!

Hon är galet kul att jobba med, hon har så mycket energi. Och även om mycket av den energin är nervös energi, så är det ju lärorikt för oss båda att försöka slappna av mer.


Oh så intressant min blogg har blivit.

Bilder, mer bilder, jag som klagar på hur dålig jag blivit på att skriva och så lite mer bilder. Det är väl innehållet just nu. Haha, jo... Men jag har inte så mycket att säga. Eller jo, massor att säga. Men inget jag orkar skriva ner, hehe. Nej, det här blev ju ännu mer intressant. woho... spårar ur, yessssss..

BYE BYE!

i love you - {världens vackraste}foto: anna nilsson


Beez.


~ There's a dreamy world up there.


Robert Frost.


Bellafin.


TRE VECKOR KVAR ATT ANMÄLA SIG!http://hastlager.blogg.se


det vackraste, det allra vackraste.


Ronjasöt.

Foto: Bild 1 och 2, Anna Nilsson. Bild 3, jag.

Amazing & Ronja!dreams do come true.


Idag var HELT AWESOME!

Hade peppat hela dagen med "Born this way" med Lady Gaga, och när jag åkte ut till stallet var det stekhett och vindstilla. Gick runt i en t-shirt och ridbyxor, och svettades nästan. Shorts hade varit skönt, OCH HUR  UNDERBART ÄR INTE DET?

Ronja, den busen, har börjat rymt ur sin hage för att äta gräs. När snön smälte blev det ju många centimeter som försvann, så hon promenerar sorglöst under staketet och ser söt ut när man kommer och hämtar henne. Så hon har bytt till en mindre hage intill stallplanen, med lägre staket. Tror hon trivs där, där hon har koll på allt och alla. Hon ser i alla fall nöjd ut.

Jag började dagen med att gå in dit och sätta mig bland hennes hö. Kliade henne lite, och herregud vad hon tycker om det! Sen satt vi och myste, hon sänkte huvudet och höll det vid mitt knä, och jag fick luta pannan mot hennes nacke och så satt vi så länge. Myspys på hög nivå.

Mockade och fixade, och hämtade sedan Winnie. Värmde upp med arbetsrep och repgrimma, tränade lite på att böja kroppen lite i traven och gå på mindre spår. Dessutom har vi tränat in hov, som jag nu vågar säga att hon kan. Började i början av april, tog fem minuter och en näve korn, HAHA. Efter det har vi finslipat det, och tränat på att höja benet lite mer och så. Nu har vi börjat gå vidare på spansk skritt, men det kommer ta lite längre tid. Hon blandar nämligen ihop hov och backa, så hon gör liksom spank skritt baklänges för tillfället, hehehehehe.

Sedan sadlade och tränasde jag, och red lite. Red på volter och över bommar, och tränade på att gå luuungt och fiiiint. Inte det lättaste med skällande (och ylande) hundar, hästar fastnar och har sönder sina egna täcken i hagen intill, barn som hoppar studsmatta en bit därifrån och diverse andra störnningsmoment. Dessutom vilade Winnie igår, haha. Men det gick bra, hon var så fin så.

Ett hinder stod uppställt på kanske 30 cm, så jag skuttade över det flera gånger i trav. Därefter höjde jag till kanske... 65 cm, och hoppade fyra gånger. Första gången fick jag trycka av henne lite för tidigt (hellre för tidigt än för sent) men det blev rätt bra ändå. Sen verkade "luuungt och fiiint" ha tröttat ut henne, för sen blev det två nerslag, innan hon vaknade till och tog det fjärde språnget helt perfekt.

Sen red jag ut och klättarde lite igen, bara lite eftersom hon redan var rätt trött. Som avskrittning tog jag ett varv i hennes hage, runt staketet. Helt otroligt vad perfekt den hagen är. Träd, öppna ytor och kullar. Och stor. Jag skrittade med staketet i synhåll, men gick en bit ifrån - en bra bit ifrån ibland - och ändå tog det 10 minuter att skritta runt hela! Så ska det vara! Det är enda anledningen till att det är synd att vi ska flytta. :( Men Winnie får i alla fall en rätt stor hage, och några träd. ;) Sen finns det fler hagar bakom stallet och ridhuset, som jag inte sett än, och där tror jag det fanns mer träd!

En heeeelt underbar dag.

Dagens (heeeeelt awesome) låt.


yeah, right

Muuuuuuusik. Aaaah, sån här musik gör mig glad.Foto: Isabelle Erixon


Isabelle Erixon.Every day is a great day.


Ny bloggdesign!

Lite vårigare och finare.
Och varmare färger!


Springtime.SNÖDROPPAR! {det är vååååår}


flower.


;; roadsign


Min fina ängel.

Red till Sorf i lördags och försökte hoppa lite, men det gick inte alls bra, haha. Hon var så ivrig och pigg, så hon tog enorma tigersprång, bockade mitt i språnget, och sen ner med huvudet och studs studs studs och BOCK och sedan rusa, rusa, rusa. Efteråt höll jag på lite i repgrimma, och då gick det plötsligt jäääättebra... Lugn och fin häst, förutom någon gång i galoppen då hon busade till det och bockade, som i slutet av videon. Söte!


Tycker lite synd om min försummade blogg.

Meeeeeen... Har inget vettigt att skriva.

Hoppade med Winnie igår, gick förvånandsvärt bra! Hon tar sådana enorma språng, så det är lite svårt att hänga med och släppa efter på tyglarna. Men det får vi träna på. Har inte hoppat någorlunda regelbundet sedan förra sommaren, så man förstår ju att hon är pigg!Foto: Alva Wallberg
www.foreveralwa.blogg.se

TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec