Jisses... hahahahahahahaha!


Always look on the bright side of life.


En liten fråga.

Skulle det vara intressant om jag gjorde några videor där jag visar
hur man laddar ner fonter, penslar och så vidare till photoshop? :)


Statistik.

Skapade en liten ruta med besöksstatistik i menyn längst till vänster. Den för besökare denna månad funkar ju inte än, eftersom jag skapade den igår. Så den kommer visa fel resten av januari, hehe.

Jag är i skolan idag, praktikprat. Är trött och omotiverad till allt. Och framför allt har jag ont i halsen, blööööööh. Vill inte bli sjuk, vill inte, vill, inte, vill inte. Har inte tid, framför allt.

Vad ska ni göra idag? :)

Jag är besatt av Tangled.

Har redan sett filmen, i dålig "snubbe-filmade-bioduken-utan-att-åka-fast"-kvalite, {här}. Avgudar den. Disney in my heart. Och Zachary Levi kan sjunga! Kärlek!

En favoritscen. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!


Ledig!

Är ledig idag, skööönt.
Ska strax till stallet och min fina häst. Har inte varit där sedan måndags.

Fortfarande inget intressant att skriva.. Bye.


TRÖTT!

Ingevallsbo är grymt!
Nu vill jag sova. Godnatt!

Tåg, buss, buss, promenad.

Börjar inte praktiken förrän klockan tre, och tåget går klockan ett till Avesta. Sen blir det buss och en kort promenad till gården. Men det går så bra så. Ska göra mig klar att åka nu.

Nä, blev inget seriöst inlägg av värde nu heller. Hehe.

Ha de gött!

Ingevallsbo Turridning.

I morgon drar jag ut på praktik i fem veckor.
Jag ska vara på Ingevallsbo Turridning, som är turridning och ridskola på Islandshästar. Eftersom jag går media måste jag göra något mediarelaterat (tyvärr) så jag ska antagligen hjälpa till med deras hemsida, och kanske göra något repotage eller något.

Det ska bli superkul, hur som helst.
Börjar inte förrän klockan tre. Det händer mest på eftermiddagarna där, och det är första dagen och vi har inte riktigt pratat vad jag ska göra. Menmen.

Har ni praktik på eran skola? Vart ska ni vara, eller vart har ni varit?

Ha det gött människor!

Zachary Levi. ♥Min favoritskådespelare heter just nu Zachary Levi.
Han spelar som vissa säkert vet Chuck, i serien Chuck. Kärlek på den. ♥

Hur som helst. Disneynörd som jag är har jag förälskat mig i och måste se den nya disneyfilmen Tangled. Vilken lycka när jag inser att huvudpersonens röst görs av just Zachary Levi! OCH HAN SJUNGER! Och han sjunger bra! ♥♥ Lyssna på låten ovan!


Några favoriter från arkivet.Min dator hatar mig.

Jag har laddat ner Spotify och lyssnat på en låt i torsdags, men nu är allt spårlöst borta. Jag söker och söker men Spotify finns inte på datorn i över huvud taget.

Våra datorer har blivit heeeelt rensade och uppfixade, så nu måste jag ladda ner allt igen. MSN, Skype (check), Voddler, Sporify (halvt check) plus en rad andra saker som jag glömt just nu. Meeeeeen, tidsfördriv.

Tydligen hade vi sovmorgon idag, något jag inte kände till, så jag har till klockan tio på mig att göra sådant, he he he...

Imorgon går jag ut på prao!

~ So I'm gonna give all my secrets away.

I need another story
Something to get off my chest
My life gets kind of boring
Need something that I can confess
The Sorcerer's Apprentice!

KÄRLEK!
Såg den just med Bella. Löööööve!


Min vackra.

Alla filmer kommer från min iPhone.

Denna är från 19:e. Vi kom tillbaka från en promenad i mörkret.Filmer från 20:e, då vi var ute på en promenad igen.


Jag behöver det här just nu. Att jag släpper henne och promenerar löst, det är inget jag gör för att stila för andra eller för att jag har något bekräftelsebehov. Det handlar om tilit, om att släppa kontrollen. Om att bara vara. Det är en underbar känsla att promenera och se Winnie gå iväg och undersöka något speciellt, och själv fortsätta gå. Sedan kanske det är jag som stannar, eller helt enkelt vänder och går åt andra hållet. Närheten när man står fem meter ifrån varandra.

Men jag önskar jag kunde släppa henne helt. Utan repet om halsen, repgrimman om huvudet, och utan stressade mig som inte kan låta henne gå längre än de där fem meterna. Jag kan släppa henne, utan tvekan. JAG bryr mig inte om ifall hon lämnar mig och går tillbaka mot stallet, det är inte det. Men om ridskolechefen inte vill att jag ska träna Winnie löst i en paddock när någon ser... Vad händer då om Winnie kommer gående ensam på stallplanen? Och om hon sticker och någon kommer med sin häst? Winnie skulle inte skada, men hon kan ofta pipa till och skutta till med baken när hon hälsar på andra hästar, så folk tror hon är livsfarlig.

JAG VILL HA LÖSDRIFT OCH EN HÄSTFLOCK!! *muttrar surt*


Hur många lingon finns det i världen?

MÅSTE SE! ♥


Work It 24 Hours.

Då har man ett gymkort då!
Tillsammans med Bella. Vi tränade idag, nästan en och en halv timme! Kommer inte kunna röra mig i morgon, men härligt var det!

Herregud så trött jag är nu.. Soovaaaa!

jaha....

Jag har verkligen INGEN som helst lust att blogga! ARGH.

Det var plugg på valfri plats på förmiddagen, och eftermiddagen hade jag ingen lektion. Men självklart måste jag ändå in till Västerås för att lämna min dator. Skolan håller på att göra om en del och fixa trådlöst internet, och just idag skulle självklart min klass lämna in sina. Så det var bara att pallra sig iväg till Västerås. Inställda tåg var det också, både dit och hem. Gah.

Nu ska jag till stallet i alla fall! Äntligen är det just när jag åker dit! Länge sedan nu. Hm...

Bella ville att jag skulle blogga.

Det här är ett blogginlägg.

Bye.

Babbel.

Ja hörrni. Noll uppdatering hela helgen. Har tillbringat lördag till söndag hos Linnea med Prosha och Bella. Tjejkväll! Winnie har varit toppen... Mja, så mycket mer än det har jag inte att säga.

Har fått praktik i alla fall! LYCKA! På ett ställe jag faktiskt vill vara också. Det var på tiden dock, vi går ju ut på praktik nästa vecka. Hehe. Jag ska i alla fall vara på Ingvallsbo, turridning och ridskola på islandshästar. Har ridit på turridning där förut, och två gånger med Gunillas dotter. Supermysigt, helt underbart område och mysig gård. Ska hjälpa till med mediarelaterade saker, eftersom skolan (skolverket -> politikerna) tvingar oss till det. Men det blir säkert bra och lärorikt det också!

Svar på en kommentar!Men Edda då, haha. Google is your friend you know? I alla fall, lägger upp samma låtar som {här} men den här gången har jag även med namnet på låten, artisten på dem jag vet samt vart de kommer ifrån!


"Heart of Courage" av Two Steps from Hell, trailern till tredje Narniafilmen."The Battle", låt i första Narniafilmen.


"Captain Jack's Theme", från serien Torchwood.


"The Crablouse" av Lords Of Acid, trailer till Sucker Punch.


"Welcome Home" av Coheed and Cambria, trailer till filmen 9.

Min fina, komiska vän."Here he comes in a ruddy great tractor" är 'texten' till den här låten. Eller, det är i alla fall de orden som låtskrivaren tänkte på när han gjorde låten. Det är en låt som är med i en av mina favoritserier Torchwood, och spelas när huvudpersonen dundrar genom en vägg med en traktor och börjar skjuta onda människor. Hehe.

~ steady as the beating drum.

"Trädet pratar med mig."
"Då får du väl svara."
Se säger - eller ja, sjunger - något mycket, mycket intressant i den filmen. Något som får mig att bli ledsen, och tappa tron på människan och framtiden. För visst, det här är en gammal disneyfilm, men ändå ser jag samma sak i princip varje dag. Och inte bara mellan två människor, utan mellan människor och i prinicp allt levande.

"They're not like you and me
Which means they must be evil"

"They're different from us
Which means they can't be trusted"


Jag hittade ett citat i en bok jag läser just nu om djurkommunikation. Jag tror inte det måste betyda bokstavligt talat prata med dem, men ni förstår poängen. Hoppas jag i alla fall...

"Om du talar med djuren talar de med dig, och ni kommer att lära känna varandra.
Om du inte talar med dem kommer du inte lära känna dem, och det du inte känner
kommer du att frukta. Det man fruktar förgör man."

                                                                                       - Chief Dan George

Music Nerd in heart and soul.

Nog för att riktiga låtar är underbara, men ibland är det inget som slår en ordentlig instrumental låt. Sådana i de sista striderna i filmer, eller i trailern på någon actionfilm... de är de allra bästa. UNDERBARA!LOVELY. ♥

Vilken är eran favoritlåt respektive favorit instrumentala trailer/film låt?

~ I learned from you. [ Winnie ♥ ]
~ Kan du måla allt med färger i en vind?
The Deep.Sinnessjuk serie i endast fem delar. Fast härlig. Min favoritkaraktär Clem med (underbar dialekt ♥) dog två gånger. Eller två och en halv... Först borde han ha dött, men lyckades på något orealistiskt-science-fiction-sätt överleva bara för att sedan strypa en av de goda killarna, slå den onda killen en gång för lite i huvudet så han ändå överlever, bli skjuten och sedan utsättas för en enorm dos strålning och dö en gång för alla.

Men den var bra ändå. ♥


Ja...

Inställd tåg och en full ersättningsbuss. Fick stanna kvar på stationen och vänta på en som "kommer alldeles strax"... Alldeles strax var för en halvtimme sedan förresten. Hm, SJ. *fnys*

- Boogie Love REMIX. ♥ [Alexz Johnson]


Vi lär oss "ergonomi"...

"Ett vanligt problem med lysrör är att de reflekteras mot tavlan eller bänkarna i klassrummet och överanstränger ögonen. Ett annat problem är att det kan flimra, även fast man själv inte uppfattar det. Felaktig belysning kan orsaka trötthet, huvudvräk, koncentrationssvårigheter samt spänningar i nacke och axlar. Det kan även öka risken för olyckor."

Under hela lovet har jag inte haft ett enda ergonomiskt problem när jag suttit vid datorn... Efter en timme på JB har jag huvudvärk, gäspar en gång i minuten och glider hela tiden iväg i egna tankar. Ögonen känns dessutom ansträngda, lite suddigt.

Det säger en hel del om skolans ergonomi va? jeez..

Mänsklig grymhet.

Mamma visade dena video för någon månad sedan. Jag kan inte låta bli att glädjas åt hästens reaktion, samtidigt som jag bara vill gråta. Jag har god lust att sparka och kasta sten på de där killarna också. Däremot mår jag dåligt över vad som kan hända om de lyckas få tag i den där hästen... Skulle inte förvåna mig om den avlivades för att den var en fara för allmänheten. Hela den mänskliga rasen borde avlivas för att hon är en fara för allmänheten i så fall. 


Skooooolaaaaa.

Tillbaka till skolan nu! Känns rätt bra, faktiskt. För en gång skull. Två avslappnande stunder med Winnie i lördags och igår hjälpte mycket med stress... Inte med trötthet dock, men det kanske är lite som meditation? Man brukar ju trötta ut en endel, fast på ett behagligt sätt.

Hur som helst så börjar jag inte förrän efter lunch... SOVMORGON!

När börjar ni skolan efter lovet?

Winnie.

Så mycket... MÄNNISKA  jag varit.

Emelia gjorde en session (djurkommunikation) med Winnie, och talade om att jag borde träna mer i mörker. Jag var tveksam. Vad skulle mörker göra för skillnad? Snarare tvärt om, jag trodde jag trivdes bättre i ljus.
Hur som helst tränade jag ridhuset och gick det underbart, jag försökte verkligen lyssna och andas. Leva i nuet. Det var riktigt roligt och mysigt, bästa på länge. Jag lyssnade verkligen på vad Winnie försökte säga mig.

Så blev vi ensamma i ridhuset och jag släppte henne lös. Bestämde mig för att följa Emelias råd om mörker, vad kunde jag förlora? Släckte ned allt utom några lampor på läktaren. Sedan slöt jag ögonen, andades och började gå. Tänkte inte på någonting, utan gick bara omkring och andades. Winnie följde varje steg jag tog, även när jag började springa. Så fort jag kände att koncentrationen gled iväg, då vände Winnie genast bort från mig och försvann bort mot andra änden av ridhuset. Då stannade jag och andades, slöt ögonen och slappnade av. Tänkte inte på något. Plötsligt kom Winnie smygande och puttade mjukt på mig. Jag stannade och funderade på varför jag trodde att jag föredrog att träna i ljus. Tänkte göra en lista med för och nackdelar, men hann bara punktera upp en grej på den (så kallade) positiva listan; "Det gav bättre kontroll."
Kontroll.
Där har vi hela problemet. Fina häst, hon lär mig så mycket. Och om du läser detta Emilia vill jag tacka igen, för typ tjugonde gången...

Vackra ängel.


my angel.


"IT'S SO FLUFFY!"

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om veckan medans Edda var här. Underbar är ett ord som beskriver den i alla fall. Skrattanfall är ett annat.

Edda beskrev i alla fall en av kvällarna när vi sov hos Bella med dessa ord;

Oshikuru, raseriutbrott, skrattanfall, vin i taket, en naken barbie, snö, flygplan, en pruttkudde, ett antal ointelligenta citat, färgen röd, fluffy unicorns, okontrollerbara impulser, val-rövar och en sadistisk gosedjurskatt.
my, oh my, what a night.

Det stämmer väldigt bra... Bör påpekas att vinet inte var vårat. Det hade Bellas treåriga lillasyster råkat "spilla"... Hur det gått till förstod jag dock aldrig... Hm.

Hur som helst, awesome vecka!
Kom hit igen Edda!

F R I E N D S H I P - #3LITERAL. { parody }

JAG DÖR! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!Min vecka med Edda kan sammanfattas i denna video...

Despicable Me. ♥


Jeeeeeez....

*Jonna tränar med Winnie*
Bella: Men... den kemiska formeln för snö borde ju vara H2O...

Bella:
*skrattar åt en fisk som slog till en fiskare på TV:n* Hahahahahha, Batch Slip!
Edda: Va? Vadå?
Bella: Eller? Vad heter det?
Edda: Bitch Slap!
Jonna: Det där har hon gjort förut.

*Alla ligger och försöker vakna*

Bella: Men, alltså... någon gång i historien måste det ju ha fallit ner en regndroppe som frusit exakt som en regndroppe?
Jonna & Edda: ..........AHHAHAHAHAHAHAH!

*byter om från ridkläder*

Bella: Men du... om man inte hade tår... ofta man hade kunnat hålla balansen då?

*Vi leker med Bellas lillasyster Theas leksakstelefoner*
Bella: JAG ÄR HAVSGUDEN ZEUS!
Edda: wtf..?

Bella:
Aw, jag älskar den här låten, man blir så glad av den!
Jonna: Du inser att den heter Suicide is Painless?

Vi sitter och kollar på M*A*S*H, Bella har inte sagt något på flera minuter. Helt plötsligt, helt random...
Bella: Min överläpp är väldigt kort...


F R I E N D S H I P - #2
ANKER. [ fina lillkillen ]


Skärpedjup.
F R I E N D S H I P - #1
Edda! ♥

I morgon kommer Edda! Äntligen, äntligen! Vi träffades på NH-lägret i somras, underbar människa. ♥


Beautiful Colors.

Nikon D60 med AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8G
1/1250 s - f/2 - ISO 100

TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec