Improvements.

NaNoWriMo (x) (x) (x), National Novel Writing Month.
Iden med NaNo är att släppa alla hämningar och bara skriva. Inte tänka 'är detta bra?' utan bara skriva. Rätta och fixa senare. Och ska man hinna skriva 50,000 ord på 30 dagar, då jäklar måste man ligga i. Man kan inte stanna upp och tänka så mycket. Don't get me wrong, för att skriva en bra bok/novell/berättelse måste man tänka efter och stava rätt med rätt grammatik, men om man ständigt fastnar är det ju liksom ännu sämre.

Jag skrev mycket när jag var yngre. Det var inte diekt bra, men kul var det. Sen blev jag äldre, och det blev svårare. Man tvekar, man känner sig osäker, man stressar upp sig i onödan. 'Är detta bra?'. Sånna tråkiga tankar. Så jag skrev inte lika mycket. Och det tog tid. Det tog veckor, månader, ibland år att avsluta även berättelser på några få sidor. Inte jättekul att skriva då.

Discouraged. Vad blir bästa översättningen på det? Missmodig, avskräckt? Det, i alla fall.

Så hittade jag NaNoWriMo 2012. Tänkta att 'varför inte?'. Det gick inte jättebra. Förlorade stort. Men det var rätt kul ändå.

Under sommaren 2013 gick det väldigt dåligt så fort jag försökte skriv något. Idéer fanns det gott om, det är snarare förmågan att använda orden som det brast med. Kopplingen mellan mitt huvud och mina fingrar var trasig. Så jag började om. Tog gamla karaktärer (har rätt gått om sådana) och skrev korta 'one-shots' för skojs skull. Det gick bättre. Så kom NaNo2013 och jag gick all in. Låg efter rätt mycket. Ibland hatade jag annant ord jag skrev. Men jag skrev. Och med en halvtimme till godo nådde jag 50,000 ord på 30:e november. Och wow. 50,000 ord. Jag. Jag skrev så mycket. Det är rätt maffigt. Allt är intre bra, men vissa delar är jag riktigt glad över, och även om jag avskydda allt ibland hade det varit en jäkligt kul upplevelse.

Probelemet där var ju att efteråt ville jag inte ens titta på ett worddokument. Jag var så trött på att skriva att jag inte gjorde det på flera månader. Ugh. Så det här året bestämde jag mig för att skriva flera kortare noveller snarare än en lång. Och tro tusan att det gick bättre. Blev färdig efter bara tre veckor. Tre! 50,000 ord på 24 dagar. Sista dagen skrev jag 6000+ ord.

Och herregud vad det tar emot ibland, att skriva. Ibland bara går det inte. Men NaNo har hjälpt mig en hel del. För jag VILL ju. Skapa världar, karaktärer, historier. Det är fantastiskt. Det är bara att det tar emot ibland. Väldigt mycket. Men det här är bra, det är framgång. Improvements.

 
 
 

Kommentarer


Namn:
Kom ihåg?
E-postadress:

Hemsida/Blogg:

Kommentar:


Trackback
TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec