~ Now our lives are changing fast.Den här blicken... Den. Här. Blicken!


~ This could be para-para-paradise.


Winnpinn.

Tänkte berätta lite om vad Winnie och jag gjorde i söndags, måndags och i går.

Söndag: Då stod lastträning på schemat.

Winnie är ibland lite svårlastad.
Förmodligen mest eftersom hon åkt transport typ sju gånger i sitt liv... Hur som helst så har vi köpt en transport nu (egen transport! ♥) så idag bestämde jag mig för att träna lite. Tog bort mellanväggen och la in lite hö längst in. Den upp och nervända hinken är för att det sticker upp en grej där som mellanväggen satt i. Ville inte att hon skulle kliva på den.

Jag stod utanför och skickade upp henne på luckan.
Först ville hon bara ställa framhovarna på den och inte mer. Så vi prövade att gå på och av några gånger och  beta där emellan. Sen gick jag in i transporten och bad henne komma in (lätt tryck i repgrimman som släppte efter så fort hon gjorde en rörelse framåt). Hon gick in två gånger på det sättet. Åt lite hö och fick sedan backa ut och äta gräs.

Efter det kunde jag skicka in henne!
Stod utanför och pekade in. Sa "Gå in" eftersom jag hoppas kunna sätta ett röstkommando på det senare. Just nu kan Winnie vad "Boxen" innebär, alltså att gå in i boxen helt enkelt. Behöver bara säga det så går hon in.
Än så länge förstod hon ju inte att hon skulle in i transporten bara för att jag sa det, men hon lyssnade på kroppsspråket! Det tog bara tio minuter, sedan kunde jag stå utanför och skicka in henne gång på gång!
Nästa steg blir att pröva om hon går in även om det inte finns hö där inne, samt att träna på att stå kvar. Nu lät jag henne backa ut direkt.

Duktig pålle.Måndag: Då såg det ut såhär!Värmde upp löst. Först helt löst och sen med sticken. Eller ja, sticken hade jag tappat bort så jag använde ett longerspö, men i alla fall... Hehe. Lite löslongering, lite flytta hit och dit. Vissa saker har vi tappat helt, och det är svårt att longera i över huvud taget i höger varv. Men så är det i bland och bara att fortsätta öva på.

Sen satt jag upp och red löst!
Med halsring då. Hade sadel eftersom jag sitter bättre, hehe. Balansen är det sådär med... Tränade på volter, och tösen skötte sig så bra! Ställde upp koner för att ha något att styra mellan, och det funkade i båda skritt och trav. Galopp däremot ska jag vara glad om jag lyckas göra en stor volt över halva ridbanan. Men det har blivit bättre det med!Tisdag:
Det är helt fantastiskt underbart att massa små saker plötsligt går. Hade inte tänkt träna idag, det var kallt, regnet öste ner och jag var trött. Men så var mamma i ridhuset med Prins och när jag ändå skulle ta in Winnie blev det att jag gick ut ändå. Eller ja... in... i ridhuset... Tack och lov för ridhus när det regnar!

Vi blev ensamma eftersom mamma gick ut igen.
Tog det rätt lugnt och prövade bara lite mer löslongering i höger varv. Svåååårt, men det kommer! Hon var lite stressad idag, ville backa undan då och då. Jag var kanske lite för hög i energin. I alla fall så sprang hon iväg ibland, hon brukar kunna göra det, men det är inte så farligt. Lärorikt, snarare.

Dagens två största framsteg:
1. Stegra på kroppskommando från sidan! Stod vid bogen. Hon kunde stegra högt, inte bara lätta på frambenen! Med kroppskommando menar jag att jag inte tog hjälp av stick eller arbetsrepet, utan använde kroppen.

2. Backa ur femte zon på endast röstkommando! Röstkommando! FLERA STEG! När jag står två meter bakom henne!
Visserligen kanske det inte är helt röst, eftersom det alltid har varit backa som gäller när jag stod bakom. Så det kopplade hon säkert ihop. Men ändå, hon lyssnar så fint!

Fina, fina, fina, fina, fina tjejen.(iPhone, dåligt ljus i ridhuset och häst i rörelse är inte party party precis...)


one of those days.

Det är en "jag-är-för-trött-för-att-ens-orka-tänka"-måndag. Spelar ingen roll om jag går och lägger mig nio eller tolv, fortfarande är jag trött på morgonen. Och på förmiddagen. Efter lunch får man visserligen energi i en timme, men sen sätter huvudvärken i på grund av de här jäkla lysrören (fast datorn har väl ett finger med i spelet...) och då blir man trött igen.
Men man får tänka positivt... Det... Hm... Well, det är god mat... Och det är två veckor kvar till lovet då jag ska få träffa Edda igen! Dessutom hakar en "ny" vän och hennes häst på Team (Time Lord) Awesomeness tåget och kommer och stannar hos mig, så jag tror det kommer bli ett awesome lov.

Det blir nog bra.
Nu ska jag begrava mig i läxor och uppgifter igen med min temugg. Tacka vet jag te!

Ha en bra måndag!

Nostalgin gör nästan ont.

De som valt Rörlig Bild (film) i skola är denna vecka i London för att spela in en dokumentärfilm eller något i den stilen... London...! Genom skolan... Att säga att jag "är avundsjuk" är inte ens i närheten. Det är två år och någon månad sedan jag var på språkresa dit i tre veckor, och GUD så jag saknar det ibland.
När jag kom hem uppskattade jag Sala mer än någonsin, tystnaden och lugnet var skönt efter tre veckor av konstant ljud och rörelse. Men bara för det betyder det inte att jag inte vill tillbaka. Det är något speciellt med hela staden, allt är så fint... Människorna, byggnaderna, husen, maten, kulturen, till och med tunnelbanorna. Och på sätt och vis var det mitt hem i tre veckor, klart jag saknar det.

Lite väl sentimental just nu, haha, men det var en fantastisk upplevelse. Och sånt fastnar. Jag står till exemel fortfarande alltid på höger sida i en rulltrappa (satt skyltar om det överallt!) oavsett om det inte är en människa i närheten, haha.

Hittade dessa bilder på min gamla blogg. Vet inte vart orginalen är... Hade inte med systemkameran dit, utan min gamla digitalkamera med fläckar på linsen. Och jag var knappast något fotoproffs då heller.
Men det är lite att titta på i alla fall, hehe.


Alexz Johnson.

Ny musikvideo till gammal låt.
Love it.


Winnie&Prins&Jag

Red ut på Prins idag, med Winnie som handhäst. Hade henne alltså i repgrimman/arbetsrepet, så fick hon springa efter, haha. De skötte sig förvånansvärt bra båda två med tanke på att de inte gjort det tidigare!
Med Winnie låg fokusen på att ligga i en bra position. Inte längre fram en min axel, men inte för långt bak heller. I skritt fick jag nästan släpa med henne, då masade hon sig fram i snigelfart. Trav däremot fick jag istället stoppa henne ibland så hon inte sprang förbi. Men det gick fantastiskt bra och hon skötte sig super.

Med Prins låg fokusen på att han inte skulle hoppa ur skinnet när jag gav Winnie ett kommando. Han är ju så otroligt känslig, och när jag bad Winnie att sakta av tvärstannade han nästan. Samma sak när jag försökte driva på Winnie, då flög han framåt i full fart. Men det är superbra träning för honom, och det gick bättre och bättre ju längre vi red.

Var ute kanske en halvtimme. Upp genom skogen och ut på fältet. Försökte trava lite där, men vi red mest i cirklar eftersom Winnie travade lite snabbare än Prins, vilket resulterade i att Prins svängde undan för Winnie, som följde efter.
Vi fortsatte ut på en galoppstig, en väg med mjukt och fint underlag. Började trava där igen, och jisses vad de kutade på båda två. Lät dem springa, och plötsligt fick Prins en gångart som måste ha varit en blandning av både skritt, trav, galopp och tölt. Benen gick verkligen åt alla håll, haha! Så jag saktade av lite och fattade sedan galopp. SÅ DUKTIGA HÄSTAR VI HAR! Prins har en rätt intressant galopp. Stackarn vet inte riktigt vart han ska sätta fötterna. Men nu gick det riktigt bra ändå.
Och Winnie! Som jämnt blir så busig när man är ute! Hon galopperade snällt bakom Prins i ett lugnt tempo. Fina hästar!

Skolaaaaa

Hej hej hemskt mycket hej.
Trevlig blogg, huh.

Helt avsaknad av vettigt innehåll, lite bilder och musik här och där... (lägg till Doctor Who så har ni mitt liv just nu, haha)
Nej, så illa är det inte, men allt rullar på sådär utan några speciella händelser, så som det brukar när skolan början. Holly växer, Winnie är Winnie, de andra hästarna mår bra, Tetris Battle på Facebook är min stora kärlek och vattenkokaren min klass köpte till klassrummet keeps me going under dagarna. Choklad i mitt hjärta.

Jag har scannat varje vrå av internet efter en billig, snygg och skön barbackapad... Bara för att upptäcka att "billig", "snygg" och "skön" hatar varandra och vägrar sammarbeta. Omöjligt att hitta något! Barbackapad är ingen bomlös sadel, för er som funderar. Basically är det en vojlock med sadelgjord... Men så finns det ju riktigt snygga och bekväma sådana också... Att hitta en sådan som är billig också är däremot ett heltidsarbete. MEN JAG GER INTE UPP!

Säsongsavslut av Doctor Who förra helgen, mitt hjärta svämmar över med awesomeness.
Dessutom har jag tittat på två och ett halvt av de tre Sherlock Holmes (BBC) avsnitten, vilket är lika awesome det!

Nu ska jag återgå till mitt plugg...
Nej, men se där, det är fortfarande tio minuter kvar av rasten...
TETRIS BATTLE, HERE I COME!

~ We’ll run run run away.
TILLBAKA TILL STARTSIDAN

bloglovin

Allmänt
Dagbok
Dagens
Skola

Hästar
Horsemanship
Hästar
Kung Valdemar
Min Hästsyn
Ronja

Våra Häst
Amazing
Dalwinnie
Flisan
Holly Hobbie
Prins

Bloggandet
Bloggen
Designer
Gästbloggare

Intressen
Böcker
Film/TV
Illustrationer
Reading List 2013

Musik
Alex Day
Alexz Johnson
Sam Tsui
Musik

Äventyr
Mallorca 2010
London 2012
London 2013 #1
London 2013 #2

Övrigt
Birk
Citat
Fritt att diskutera!
Melodifestivalen 2011
Melodifestivalen 2012
Melodifestivalen 2013
Tänkvärt
Från Youtube

Fotografier
Byggnader
Djur
Evenemang
Hästar
Macro
Människor
Natur
Sport
Tävlingsbidrag
Vardagligt
Övrigt


2013
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Nov, Dec

2012
Jan, Feb, Feb, , Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2011
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec

2010
Jan, Feb, Mar, Apr, Maj, Jun, Jul, Aug, Sep, Oct, Nov, Dec